lady.sk
AKLINIK B 468X60
  * 2024
  * 2023
  * 2022
  * 2021
  * 2020
  * 2019
  * 2018
  * 2017
  * 2016
  * 2015
  * 2014
  * 2013
  * 2012
  * 2011
  * 2010
  * 2009
  * 2008
  * 2007
  * 2006
       December
       November
       Október
       September
       August
       Júl
       Jún
       Máj
       Apríl
       Marec
       Február
       Január
  * 2005
  * 2004
  * 2003
  * 2002
  * 2001
  * 2000

 
Napíšte nám svoje otázky, pripomienky, návrhy, nápady, požiadavky na redakcia(`na`)lady.sk
 
PRIHLÁSENIE


  Zapamätať heslo

Nová registrácia
Zabudnuté heslo

Registráciou získavate ochranu mena v poradni a v komentároch k článkom.
 
PORADŇA

Dnes pribudlo:
1 tém, a 3 reakcií.
Včera pribudlo:
1 tém, a 2 reakcií.

 
Z ARCHÍVU
 
Utorok, 16. Apríl, , Dnes oslavuje Dana/Danica
  KATALÓG Informácie    Pridať firmu 
Móda, módne odevy, bielizeň Obuv, kabelky Módne doplnky, klenotníctva Kozmetika, parfuméria Skrášľovacie salóny, služby, pobyty Zdravie, výživa
Dajte sa do formy

  Spracoval(a) : Kristína Farkašová
Dátum : 14.6.2006
späť
Späť

Poslať
 

Novú originálnu službu všetkým, ktorí sa rozhodli schudnúť zdravým spôsobom, vytvarovať si postavu alebo zväčšiť svalový objem, prináša značka Flora na stránkach www.florastranky.sk . Na základe registrácie, zadania trojdňového jedálneho lístka a bežnej pohybovej aktivity odporučí e-kalkulačka Flory osobný plán zdravého chudnutia a tvarovania postavy, ušitý na mieru. Ide o prvý komplexný plán, ktorý zahŕňa úpravu stravovacích návykov – ideálny energetický príjem, pomer živín a vzorový jedálny lístok-, ako aj odporučené vhodné pohybové aktivity, konkrétne vzorový pohybový plán a odporučenú pulzovú frekvenciu.

„Pri diétach často dochádza k rýchlej, avšak len krátkodobej redukcii telesnej hmotnosti, k takzvanému jo-jo efektu. Je to nenápadná pasca, do ktorej sa chytí väčšina ľudí držiacich diétu,“ uvádza Mgr. Pavel Suchánek, odborník na šport a výživu z IKEM-u ( Inštitút klinickej a experimentálnej medicíny v Prahe). Ideálnu telesnú hmotnosť a postavu možno dosiahnuť stravovacím a pohybovým režimom, ktorý je založený na redukcii tukových zásob, nie na krátkodobom odvodnení organizmu a strate svalovej hmoty. „Pohyb je neoddeliteľnou súčasťou každého redukčného či tvarovacieho režimu, pretože buduje aktívnu svalovú hmotu, spaľuje kalórie a tvaruje postavu,“ dodáva Mgr. Suchánek.

Cieľom úpravy životosprávy nemusí byť len redukcia telesnej hmotnosti, ale tiež tvarovanie postavy pri udržaní aktuálnej telesnej hmotnosti, alebo zvýšenie hmotnosti pri súčasnom zväčšení svalovej hmoty. Jednotlivé ciele majú odlišné požiadavky na množstvo prijatej energie a aj na pomer živín (bielkoviny, sacharidy, tuky) a rozloženie jednotlivých jedál počas dňa. Intenzita a druh pohybu potom určujú, či sa budú spaľovať tukové zásoby, alebo budovať väčší svalový objem.

„Rozšírená e-kalkulačka na stránkach www.florastranky.sk  je založená na individuálnom poradenstve,“ uvádza Katarína Pavlovičová, asistentka výživy  z bezplatnej Floralinky. „Klient si najskôr vyberie cieľ – chudnutie, tvarovanie postavy či zvýšenie váhy zväčšením svalovej hmoty. Na základe vybraného cieľa e-kalkulačka klientovi odporučí jeho ideálny energetický príjem, pomer živín (množstvo bielkovín, sacharidov, tukov a cholesterolu) a ponúkne vzorový jedálny lístok,“ vysvetľuje. Ďalej e-kalkulačka odporučí vhodné pohybové aktivity pre zvolený cieľ a ideálnu pulzovú frekvenciu. Pomocou e-kalkulačky Flora môže klient priebežne kontrolovať, či dodržiava odporučený plán.


Diskusia k článku:

Príspevok :
Autor :
E-mail :
Prispievate ako neregistrovaný používateľ. Prihlásiť sa môžete v ľavom stĺpci.
NAJČÍTANEJŠIE
 
REKLAMA
BIOTRUE banner 109 sutaz
 
REKLAMA
 
PARTNERI
Slovensky paraolypijsky vybor
 
NAJNOVŠIE
 
HĽADAŤ

v článkoch
v poradni
v katalógu
 
 
(c)2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. redakcia(`na`)lady.sk
Nezodpovedáme za obsah príspevkov pridaných zvonku!!!