lady.sk
AKLINIK B 468X60
  * 2024
  * 2023
  * 2022
  * 2021
  * 2020
  * 2019
  * 2018
  * 2017
  * 2016
  * 2015
  * 2014
  * 2013
  * 2012
  * 2011
  * 2010
  * 2009
  * 2008
  * 2007
  * 2006
       December
       November
       Október
       September
       August
       Júl
       Jún
       Máj
       Apríl
       Marec
       Február
       Január
  * 2005
  * 2004
  * 2003
  * 2002
  * 2001
  * 2000

 
Napíšte nám svoje otázky, pripomienky, návrhy, nápady, požiadavky na redakcia(`na`)lady.sk
 
PRIHLÁSENIE


  Zapamätať heslo

Nová registrácia
Zabudnuté heslo

Registráciou získavate ochranu mena v poradni a v komentároch k článkom.
 
PORADŇA

Dnes pribudlo:
1 tém, a 0 reakcií.
Včera pribudlo:
1 tém, a 1 reakcií.

 
Z ARCHÍVU
 
Piatok, 29. Marec, , Dnes oslavuje Miroslav
  KATALÓG Informácie    Pridať firmu 
Móda, módne odevy, bielizeň Obuv, kabelky Módne doplnky, klenotníctva Kozmetika, parfuméria Skrášľovacie salóny, služby, pobyty Zdravie, výživa
Aj drobné poranenia môžu vyvolať rozsiahlu infekciu

  Spracoval(a) : Miriam Kuhlová
Dátum : 13.6.2006
späť
Späť

Poslať
 

Prichádza čas dovoleniek a prázdnin, s ktorými je už tradične spojená zvýšená pohybová aktivita nás všetkých a hlavne našich detí. Tým sa zvyšuje riziko drobných poranení, ktoré môžu vyvolať rozsiahle infekcie spôsobené šírením baktérií a vírusov. Vždy je dobré mať po ruke účinný dezinfekčný prostriedok.

Novinkou na trhu v oblasti dezinfekcie je produktová rada voľnopredajných prípravkov Dettol, ktoré ničia baktérie a zabraňujú tak vzniku alebo šíreniu infekcií. Doposiaľ neznáma forma, ktorá poteší nejednu mamičku, je dezinfekčný sprej Dettol. Výhodou spreju Dettol je jeho jednoduchá aplikácia. „Hlavnou prednosťou spreju Dettol je, že nezapácha, nefarbí a hlavne neštípe,“ zdôrazňuje výhody oproti konkurencii Petra Šenkapoulová, Category Manager Health Care spoločnosti Reckitt Benckiser C&SR.

Na zvládnutie infekcie je potrebné dodržiavať určité kroky, medzi ktoré patrí zlikvidovanie alebo obmedzenie zdroja infekcie a zamedzenie ďalšiemu prenosu. „Rana je vlastne prerušenie celistvosti pokožky s následným prienikom baktérií do podkožného tkaniva,“ vysvetľuje MUDr. Katarína Šimovičová, praktická lekárka pre deti a dorast z Bratislavy.

Drobné poranenia mamičky bežne svojim deťom ošetrujú samy. Stačí mať poruke vhodné prostriedky na ošetrenie. „V prvom rade je potrebné ranu dezinfikovať, aby nedošlo k prieniku baktérií a následnému zápalu, čo by značne predĺžilo hojenie. Ďalej je vo väčšine prípadov dostačujúce ošetrenie náplasťou. Väčšie rany by však mal prehliadnuť aj lekár. Keďže je pri zabránení šírenia choroboplodných zárodkov potrebná predovšetkým presná a pohodlná aplikácia dezinfekčného prostriedku, je forma spreju ideálna,“  dodáva MUDr. Šimovičová.

Na dovolenkách s malými deťmi by dezinfekčný sprej určite nemal chýbať v žiadnej batožine popri náplastiach na odreniny a rýchloobväzoch. Dezinfekčný sprej Dettol môžete zaradiť aj do autolekárničky, aby bol vždy na dosah. Jeho odporúčaná cena za 100 ml predstavuje 129 Sk a je dostupný vo všetkých lekárňach na Slovensku od 1. júna 2006.

História Dettolu
Dettol Antiseptikum a Dezinfeciens (Brown Liquid) bol uvedený vo Veľkej Británii v roku 1933 ako účinné antiseptikum, ktoré je zároveň šetrné k pokožke. V 30. rokoch bola vyvinutá rada prípravkov Dettol špeciálne pre použitie v nemocniciach ako napr. Surgical Dettol alebo Instrument Dettol, ktoré boli veľmi používané v nemocniciach k čisteniu a dezinfekcii kože v priebehu operácií a pôrodov. Vďaka používaniu Dettolu sa znížil výskyt pôrodnej horúčky na polovicu. V priebehu 2. svetovej vojny získal oficiálne uznanie za  prínos  pre  národ  a ocenenie od kráľovskej rodiny s povolením
používať doporučenie kráľovskej rodiny na obaloch. Na základe úspechu Dettolu bola v 50. rokoch uvedená na trh produktová rada pre spotrebiteľov. Pri vývoji novej rady výrobkov sa vychádzalo zo zloženia Dettolu pre použitie v nemocniciach, ale špeciálne pre osobnú hygienu a prvú pomoc. Dezinfekcia jemná k pokožke bola rozšírená aj na prípravky určené k osobnej hygiene (mydlá a pod.)


Diskusia k článku:

..a co Septonex??..
Neregistrovaný - anaka, 13.6.2006 10:44
Septonex je už podľa mna zastaraly, a hlavne straaaasne stipe....
Neregistrovaný - , 30.6.2006 10:43
Príspevok :
Autor :
E-mail :
Prispievate ako neregistrovaný používateľ. Prihlásiť sa môžete v ľavom stĺpci.
NAJČÍTANEJŠIE
 
REKLAMA
BIOTRUE banner 109 sutaz
 
REKLAMA
 
PARTNERI
Slovensky paraolypijsky vybor
 
NAJNOVŠIE
 
HĽADAŤ

v článkoch
v poradni
v katalógu
 
 
(c)2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. redakcia(`na`)lady.sk
Nezodpovedáme za obsah príspevkov pridaných zvonku!!!