lady.sk
AKLINIK B 468X60
  * 2024
  * 2023
  * 2022
  * 2021
  * 2020
  * 2019
  * 2018
  * 2017
  * 2016
  * 2015
  * 2014
  * 2013
  * 2012
  * 2011
  * 2010
  * 2009
  * 2008
  * 2007
  * 2006
  * 2005
  * 2004
  * 2003
  * 2002
       December
       November
       Október
       September
       August
       Júl
       Jún
       Máj
       Apríl
       Marec
       Február
       Január
  * 2001
  * 2000

 
Napíšte nám svoje otázky, pripomienky, návrhy, nápady, požiadavky na redakcia(`na`)lady.sk
 
PRIHLÁSENIE


  Zapamätať heslo

Nová registrácia
Zabudnuté heslo

Registráciou získavate ochranu mena v poradni a v komentároch k článkom.
 
PORADŇA

Dnes pribudlo:
1 tém, a 0 reakcií.
Včera pribudlo:
1 tém, a 1 reakcií.

 
Z ARCHÍVU
 
Piatok, 29. Marec, , Dnes oslavuje Miroslav
  KATALÓG Informácie    Pridať firmu 
Móda, módne odevy, bielizeň Obuv, kabelky Módne doplnky, klenotníctva Kozmetika, parfuméria Skrášľovacie salóny, služby, pobyty Zdravie, výživa
Vydiera vás váš muž?

  Spracoval(a) : Jana Osuská
Dátum : 21.6.2002
späť
Späť

Poslať
 


Poslanci ani na program poslednej schôdze parlamentu, v tomto volebnom období, nezaradili na rokovanie /vďaka KDH / zákon, ktorý by aspoň na papieri bránil diskriminácii kvôli pohlaviu. Aj keď sa navonok zdá, že rovnoprávnosť žien a mužov u nás existuje, je to klam. Určite, v Afganistane sú na tom horšie, ale v rámci Európy sa nemáme čím chváliť. Každá piata manželka je týraná, muži zarábajú vo všetkých povolaniach viac ako ženy, v parlamente máme 14% žien, školstvo a zdravotníctvo, kde pracuje najviac žien, sú najhoršie platené a sú na chvoste záujmu vlády…Každá z vás určite pozná ďalšie príklady diskriminácie. Čo s tým, ak je tyrania nenápadná a zdanlivo / aspoň na slovenské pomery/  logická?

Vyčíta vám manžel, že zarába viac ako vy a núti vás, aby ste ho preto poslúchali? Nedajte sa! Psychické vydieranie zo strany manželov, ktorí nosia domov viac peňazí, je u nás podľa psychoterapeutov pomerne častá záležitosť.  Najprv vzbudia v žene pocit menejcennosti, aby si ju takzvane poistili a potom si z nej urobia slúžku.  Žena často ani nezistí, že manžel s ňou zaobchádza hrubo. Cíti vďačnosť a zdá sa jej to normálne. To však je veľký omyl. Takéto správanie normálne nie je a žiadna žena by ho nemala znášať. Len preto, že muž má lepšie platené zamestnanie, nemá právo správať sa  k nej ako k poslednej slúžke, ponižovať ju, urážať ju rečami o tom, že ju živí a dokazovať si tak svoju mužnosť.
Ak sa muž začne meniť na despotu, dajte mu hneď na začiatku jasne najavo, že takto s vami zaobchádzať nebude. Dôležité je, vzoprieť sa mu hneď na začiatku, pretože, keď raz ustúpite, neskôr sa z toho vyhrabete už len ťažko.  Ak už raz ochutná moc, buďte si istá, že sa mu to zapáči. V prvej fáze nemôžete urobiť nič iné, iba s ním o tom hovoriť. Uvarte nejakú dobrú večeru, kúpte fľašku vína a dajte na stôl sviečky. Intímna atmosféra je pre manželský rozhovor najlepšia.  Najskôr začnite o tom, na čo máte obaja pekné spomienky, čo vám robí radosť.  Napríklad o vlaňajšej dovolenke, o úspechu vašich detí alebo o poslednom milovaní.   Až potom nasmerujte rozhovor k tomu, čo sa vám na spoločnom živote páči, čo nie a čo vás trápi. Takisto nezabudnite navrhnúť nejaké konštruktívne riešenie. Ufňukané sťažovanie a výčitky by boli nanič. Tým ho iba viac podráždite. Ak si nebudete vedieť dať rady ani tak, skúste zájsť za odborníkom. Nepripusťte však, aby vec riešili za vás iní. Napr: mamička, svokra, priateľka atď. Ak sa napriek sľubom stav nezmení, alebo sa bude zhoršovať, pokojne podajte o rozvod. Samota je určite lepšia ako otroctvo. Pre vás nie? Nuž , potom sa nečudujte!


Diskusia k článku:

to nemate nic ine na starosti len pisat feministicke reci ako vam je ublizovane?50 % ludi v parlamente maju byt zeny?a co ich vzdelanie?pre mna za mna nech je aj 100 % zien v parlamente ak maju na to ... toto je jednoucelovy masochizmus ako k sebe prilakat tie ubohe zenusky ktorym vy viete pomoct ... pekne sa zacina tento den,poprosil by som vecne nie osobne argumenty
Neregistrovaný - , 21.6.2002 07:41
A kto je Jana Osuská, že sa prezentuje, akoby mala patemt na rozum, a nezabudne pripomenuť, že za to všetko môže KDH. Však je to úbohé. Bola by som zvedavá, ako ona žije v súkromí, a či je vôbec vydatá. Byť v úlohe anonymného radcu je veľmi jednoduché, v živote je to iné. Každá žena , aj muž, má inú povahu, a vzájomné pravidlá si určia sami.
Neregistrovaný - , 21.6.2002 08:00
Pre mňa je tento článok zaujímavý pretože celkom vystihuje moju situáciu. Moja chyba bola v tom, že som sa nevzoprela jeho vôli hneď na začiatku manželstva a to pre dobro rodiny. Navštívila som aj odborníka ale bez manžela a v poslednom čase sa mi zdá, že do nášho vzťahu sa "montuje" moja svokra a jeho súrodenci. ..... nie raz som uvažovala aj o rozvode.
Neregistrovaný - anonym-ka, 21.6.2002 10:56
neznámy, opäť ťa ľutujem. Spamätaj sa, troch nadhľadu ti neuškodí, tu nikto neubližuje KDH, asi si zle čítal
Neregistrovaný - Eva, 21.6.2002 11:29
k tej statistike by som dodal,kazdy treti volajuci o pomoc tyraneho v manzelstve je muz
Neregistrovaný - , 21.6.2002 11:40
co ju zastavas, tak naco dala do zatvorky (vdaka KDH/, co jej sibe?
Neregistrovaný - , 21.6.2002 12:25
Príspevok :
Autor :
E-mail :
Prispievate ako neregistrovaný používateľ. Prihlásiť sa môžete v ľavom stĺpci.
NAJČÍTANEJŠIE
 
REKLAMA
BIOTRUE banner 109 sutaz
 
REKLAMA
 
PARTNERI
Slovensky paraolypijsky vybor
 
NAJNOVŠIE
 
HĽADAŤ

v článkoch
v poradni
v katalógu
 
 
(c)2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. redakcia(`na`)lady.sk
Nezodpovedáme za obsah príspevkov pridaných zvonku!!!