lady.sk
AKLINIK B 468X60
  * 2024
  * 2023
  * 2022
  * 2021
  * 2020
  * 2019
  * 2018
  * 2017
  * 2016
  * 2015
  * 2014
  * 2013
  * 2012
  * 2011
  * 2010
  * 2009
  * 2008
  * 2007
  * 2006
  * 2005
  * 2004
  * 2003
  * 2002
       December
       November
       Október
       September
       August
       Júl
       Jún
       Máj
       Apríl
       Marec
       Február
       Január
  * 2001
  * 2000

 
Napíšte nám svoje otázky, pripomienky, návrhy, nápady, požiadavky na redakcia(`na`)lady.sk
 
PRIHLÁSENIE


  Zapamätať heslo

Nová registrácia
Zabudnuté heslo

Registráciou získavate ochranu mena v poradni a v komentároch k článkom.
 
PORADŇA

Dnes pribudlo:
1 tém, a 0 reakcií.
Včera pribudlo:
1 tém, a 2 reakcií.

 
Z ARCHÍVU
 
Piatok, 19. Apríl, , Dnes oslavuje Jela
  KATALÓG Informácie    Pridať firmu 
Móda, módne odevy, bielizeň Obuv, kabelky Módne doplnky, klenotníctva Kozmetika, parfuméria Skrášľovacie salóny, služby, pobyty Zdravie, výživa
Balíme dovolenkovú batožinu

  Spracoval(a) : Natália Krížová
Dátum : 19.6.2002
späť
Späť

Poslať
 

Začalo sa obdobie víkendových a dovolenkových ciest.  Ako zvyčajne, najviac problémov je s balením batožiny...Beriete si 3 páry nohavíc, kvietkované  a potom ešte aj pásikavé šaty, 2 hrubšie tričká, sveter, bundu (čo keby pršalo a ochladilo sa), športové topánky, šľapky a sandále, froté župan. Keď všetko pobalíte, zistíte, že vaša batožina váži najmenej tonu a sotva ju zodvihnete. A čo bude počas cesty, keď  sa s ňou budete musieť premiestňovať z miesta na miesto? Naše rady vám možno umožnia zobrať všetko, čo sa vám môže počas cesty zísť a vaša cestovná taška bude predsa  podstatne ľahšia.


O polovicu menej!
To je najdôležitejšia zásada. Pred zbalením batožiny vyberte zo skrine všetko oblečenie, ktoré by ste si chceli zobrať. Potom si ho dôkladne poobzerajte a odpovedzte si na otázku, či to všetko naozaj potrebujete. Odložte na bok šatstvo, pri ktorom nemáte istotu, či bude naozaj  nevyhnutné. Napríklad stačí si zobrať jedno hrubé tričko a nepremokavú vetrovku  (ochráni nielen pred dažďom, ale aj vetrom) a nie hrubé tričko, sveter a teplú bundu. Okrem toho sa nemusíte prezliekať niekoľkokrát denne – veď idete oddychovať a nie na prehliadku najnovšej módy. Vďaka takémuto výberu sa vaša batožina zmenší o polovicu.
Druhá zásada pri balení batožiny je spojená s miestom oddychu. V teplých krajinách budete potrebovať  viac ľahkých šiat, ale oplatí sa zobrať si ja ,,havarijnú“ blúzku a dlhé nohavice . Nielen preto, lebo počasie je nevypočítateľné, ale aj preto, že ak budete chcieť navštíviť  kultové náboženské miesta, patrí sa do nich vkročiť   so zahalenými nohami a ramenami. Ak na sebe nebudete mať vhodné oblečenie, môže sa stať, že vás do chrámu nevpustia, alebo že svojím oblečením urazíte tamojších veriacich. Výborne sa hodia do kufra módne sarongy / veľké šatky/, nezaberú veľa miesta, ale dá sa z nich vyčarovať od večerných šiat po plavky všetko, dobre sa do nich zahalíte aj v mešite.
Po tretie, pri výbere oblečenia si nezabúdajte vybrať najmä nekrčivé šaty (asi len máloktorá z nás túži na dovolenke každý deň žehliť).
Štvrtá vec spojená s oblečením sú samozrejme topánky. Určite sa vám zídu šľapky a to nielen na pláž, ale aj do sprchy (aby ste sa domov nevrátili  s plesňou). Zabaľte si aj športové topánky, sandále – najlepšie na nízkom alebo strednom podpätku. Neberte si so sebou nové topánky, kúpené len nedávno. Často robia otlaky a pľuzgiere a na to je veru škoda dovolenky, to si radšej dokúpte topánky na dovolenke.

Nevyhnutník
Keď ste si už poradili s dovolenkovým  oblečením a obuvou, je čas na ďalšie balenie. V závislosti od toho, kde cestujete, budete potrebovať – budík, krajčírsky komplet / býva na hoteloch troj až päť hviezdičkových /, do slabšej kategórie sa vám zíde aj hrnček na varenie vody,  varnú špirálu, toaletný papier, sprej proti komárom, zápalky, gumičky, papierové a plastové vrecúška. Tabletky proti bolesti, na prechladnutie a boj s hnačkou, či naopak zápchou, Zirtec, Zovirax na herpes, mapy a sprievodcov, okuliare a kozmetiku bude potrebovať každý. Okrem šampónu, sprchového gélu, zubnej pasty si zabaľte aj krém s UV filtrom, tyčinku na pery, trocha prášku na pranie, k tomu pár štipcov na bielizeň a hygienické vreckovky.
Nezabudnite si so sebou zobrať niekoľko filmov do fotoaparátu a fotoaparát ! Popremýšľajte aj o tom, kde budete uschovávať doklady a peniaze (mala by to byť malá taštička na krk, opasok s vreckami alebo tajné skrýše, došité na oblečenie).


Diskusia k článku:

Príspevok :
Autor :
E-mail :
Prispievate ako neregistrovaný používateľ. Prihlásiť sa môžete v ľavom stĺpci.
NAJČÍTANEJŠIE
 
REKLAMA
BIOTRUE banner 109 sutaz
 
REKLAMA
 
PARTNERI
Slovensky paraolypijsky vybor
 
NAJNOVŠIE
 
HĽADAŤ

v článkoch
v poradni
v katalógu
 
 
(c)2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. redakcia(`na`)lady.sk
Nezodpovedáme za obsah príspevkov pridaných zvonku!!!