lady.sk
AKLINIK B 468X60
  * 2024
  * 2023
  * 2022
  * 2021
  * 2020
  * 2019
  * 2018
  * 2017
  * 2016
  * 2015
  * 2014
  * 2013
  * 2012
  * 2011
  * 2010
  * 2009
  * 2008
  * 2007
  * 2006
  * 2005
  * 2004
  * 2003
  * 2002
       December
       November
       Október
       September
       August
       Júl
       Jún
       Máj
       Apríl
       Marec
       Február
       Január
  * 2001
  * 2000

 
Napíšte nám svoje otázky, pripomienky, návrhy, nápady, požiadavky na redakcia(`na`)lady.sk
 
PRIHLÁSENIE


  Zapamätať heslo

Nová registrácia
Zabudnuté heslo

Registráciou získavate ochranu mena v poradni a v komentároch k článkom.
 
PORADŇA

Dnes pribudlo:
1 tém, a 0 reakcií.
Včera pribudlo:
1 tém, a 1 reakcií.

 
Z ARCHÍVU
 
Piatok, 29. Marec, , Dnes oslavuje Miroslav
  KATALÓG Informácie    Pridať firmu 
Móda, módne odevy, bielizeň Obuv, kabelky Módne doplnky, klenotníctva Kozmetika, parfuméria Skrášľovacie salóny, služby, pobyty Zdravie, výživa
Filipkova dobrota

  Spracoval(a) : Kristína Farkašová
Dátum : 17.6.2002
späť
Späť

Poslať
 

200 g polohrubej múky,  trocha prášku do pečiva,  3 vajcia,  75 g cukru, kôra z 1 citróna,  180 g masla,  3 lístky bielej želatíny,  200 g horkej čokolády,  1 lyžica kakaa, 300 ml smotany na šľahanie,  50 g posekaných mandlí,  3 lyžice mandľových lupienkov, múka a tuk na vymazanie a vysypanie formy.

Múku, prášok do pečiva, 1 vajce, citrónovú kôru a 100 g masla pokrájaného na vločky vymiesime na hladké cesto. Cesto zakryjeme utierkou a dáme na 30 minút do chladničky. Potom cesto na pomúčenej doske vyvaľkáme a vložíme ho do vymazanej formy (o priemere asi 24 mm) a okraj cesta vytiahneme hore. Pečieme v predhriatej rúre (el .sporák 2000   C/ plyn stupeň 3) 20-25 minút. Upečený koláč vyberieme a necháme vychladnúť. Medzitým namočíme do studenej vody želatínu.

V horúcom kúpeli rozpustíme 125 g čokolády a potom do nej vmiešame zvyšok masla a kakaový prášok. Do krému všľaháme postupne dve vajcia. Želatínu rozpustíme v horúcom vodnom kúpeli, vmiešame do čokoládového krému a necháme vychladnúť. Medzitým vyšľaháme tuhú šľahačku, ktorú vmiešame do chladnúceho krému, pridáme 50 g nakrájanej čokolády a posekané mandle. Krém nalejeme na koláč do formy a celé to vložíme aj s formou do chladničky stuhnúť.  Zo zvyšku čokolády škrabkou vytvoríme malé hoblinky, zmiešame ich s mandľovými lupienkami  a ozdobíme nimi vrch koláča.

 


Diskusia k článku:

každá fotografia iná- urobte s tým niečo
Neregistrovaný - , 22.3.2006 09:48
Príspevok :
Autor :
E-mail :
Prispievate ako neregistrovaný používateľ. Prihlásiť sa môžete v ľavom stĺpci.
NAJČÍTANEJŠIE
 
REKLAMA
BIOTRUE banner 109 sutaz
 
REKLAMA
 
PARTNERI
Slovensky paraolypijsky vybor
 
NAJNOVŠIE
 
HĽADAŤ

v článkoch
v poradni
v katalógu
 
 
(c)2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. redakcia(`na`)lady.sk
Nezodpovedáme za obsah príspevkov pridaných zvonku!!!