lady.sk
AKLINIK B 468X60
  * 2024
  * 2023
  * 2022
  * 2021
  * 2020
  * 2019
  * 2018
  * 2017
  * 2016
  * 2015
  * 2014
  * 2013
  * 2012
  * 2011
  * 2010
  * 2009
  * 2008
  * 2007
  * 2006
  * 2005
  * 2004
  * 2003
  * 2002
       December
       November
       Október
       September
       August
       Júl
       Jún
       Máj
       Apríl
       Marec
       Február
       Január
  * 2001
  * 2000

 
Napíšte nám svoje otázky, pripomienky, návrhy, nápady, požiadavky na redakcia(`na`)lady.sk
 
PRIHLÁSENIE


  Zapamätať heslo

Nová registrácia
Zabudnuté heslo

Registráciou získavate ochranu mena v poradni a v komentároch k článkom.
 
PORADŇA

Dnes pribudlo:
1 tém, a 1 reakcií.
Včera pribudlo:
1 tém, a 2 reakcií.

 
Z ARCHÍVU
 
Štvrtok, 28. Marec, , Dnes oslavuje Sona
  KATALÓG Informácie    Pridať firmu 
Móda, módne odevy, bielizeň Obuv, kabelky Módne doplnky, klenotníctva Kozmetika, parfuméria Skrášľovacie salóny, služby, pobyty Zdravie, výživa
Skúste to s kartami!

  Spracoval(a) : Jana Osuská
Dátum : 14.6.2002
späť
Späť

Poslať
 

Každému sa občas stane, že nevie kam z konopy. Či už nás trápi láska, kariéra, priatelia alebo len banalita v podobe ideálneho termínu na dovolenku, či schôdzku. Jednoducho, občas potrebujeme poradcu. S matkou aj priateľkou sa dá pohádať, či polemizovať. Existuje však tichý pomocník, ktorý nediskutuje, ale dáva znamenia tým aj odpovede. Karty. A nemusia byť práve špeciálne.

Existuje niekoľko druhov tarotových a vešteckých kariet, tie však majú doma zväčša skúsené „bosorky“. Ak máte na karty chuť len občas, najjednoduchšie je, siahnuť po obyčajných sedmových. Samozrejme aj tieto ponúkajú skúsenej veštkyni možnosť nahliadnuť kompaktne do vášho osudu, ale na to treba dlhoročný tréning, talent a skúsenosti. Pre bežné použitie existuje niekoľko veľmi jednoduchých vešteckých metód. Je to vlastne len hra na otázky a odpovede. Veľmi dôležitou súčasťou akéhokoľvek pokusu o veštenie je miešanie. Vezmete karty do rúk a dôkladne ich premiešate. Potom sa sústredíte na otázku a ľavou rukou snímete karty na tri kôpky. Tie podľa ľubovôle položíte na seba.
Druhým krokom je ťahanie. Ak sa chcete iba dozvedieť, či máte ísť s Janom na rande, môžete si spraviť vejár a vytiahnuť 1 kartu. Čím nižšia je jej hodnota, tým viac na vás kričí osud svoje ÁNO. Čiže ideálnou kartou pre kladnú odpoveď je Eso, ktorého hodnota je 1. Najhoršou kartou je kráľ s hodnotou 13. Ostatné karty majú svoju hodnotu. Dolník má hodnotu 11 a Horník /Dáma/ 12.
Ak vás zaujíma odpoveď na viac súvisiacich otázok, výborný spôsob výkladu je Pyramída. Po dôkladnom zamiešaní, pri ktorom ste sa sústredili na otázku, si nerozložíte karty do vejára, ale vyložíte ich v poradí. Ideálne je vybrať si tri otázky. Na prvú otázku si vyložíte jednu kartu, pod ňu na druhú otázku dve a ako základ pyramídy na tretiu otázku 4 karty. Pokiaľ je problém obsiahlejší a má viacero podotázok pokračujete šiestimi kartami v štvrtom a ôsmimi kartami v piatom rade. Potom sčítate hodnoty kariet v každom riadku zvlášť a získanú hodnotu vydelíte počtom kariet v danom riadku. Pokiaľ je hodnota nižšia ako 9 odpoveď je kladná, pokiaľ je hodnota vyššia ako 11 odpoveď je záporná. Ak je hodnota 9, alebo 10 záleží vývoj situácie hlavne na vašich danostiach, schopnostiach a vôli.
  
Príklad: 1 – Miluje ma Jano?, Je už pripravený na svadbu?, Budeme mať spolu  dieťa?

Odpoveď : V prvom riadku VII /7:1=7/ - Áno miluje
          V druhom riadku Horník a IX /11+9=20:2=10/ Bude to boj, ale môžete zvíťaziť.
          V treťom riadku Dolník, VII, VII, Kráľ /11+7+8+13=39:4=9,75/ Ak
          je to vaša vôľa osud vám nepoloží prekážky, len či je to ideálne?

S číselnou hodnotou kariet sa dá pohrať aj inak. Chcete vedieť, kedy by ste mali navrhnúť šéfovi nech vám zvýši plat? Nič jednoduchšie. Napíšte si dni v týždni, alebo rozpíšte celý mesiac a ku každému číslu vyložte jednu kartu. Ideálny je deň, ku ktorému ste položili Eso, alebo VII. Absolútne nevhodný je deň pri ktorom je Kráľ, alebo Horník. Touto metódou si môžete vybrať deň sobáša, vhodný deň na prvé rande, vhodný týždeň na dovolenku /hemží sa nízkymi kartami/...  

Ďalšia z možností výkladu je veľmi jednoduchá a preto je najlepšia na dennú veštbu. Aký bude dnešný deň? -je ideálna otázka, ale môžete ju nahradiť ľubovolnou inou. Potom sa rozhodnete, ktorá z kariet znamená super, ktorá je neutrálne a ktorá úplne zlá. Napríklad červené Eso – dokonalý /áno/, zelená desiatka – normálny /možno/, žaludný kráľ – úplne zlý /nie/. Pomiešate karty, preložíte  a obraciate jednu po druhej v poradí, až kým nenarazíte na jednu z vybraných. Ktorá sa vám ukáže prvá, taký bude váš deň. Príjemnú zábavu.


Diskusia k článku:

Príspevok :
Autor :
E-mail :
Prispievate ako neregistrovaný používateľ. Prihlásiť sa môžete v ľavom stĺpci.
NAJČÍTANEJŠIE
 
REKLAMA
BIOTRUE banner 109 sutaz
 
REKLAMA
 
PARTNERI
Slovensky paraolypijsky vybor
 
NAJNOVŠIE
 
HĽADAŤ

v článkoch
v poradni
v katalógu
 
 
(c)2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. redakcia(`na`)lady.sk
Nezodpovedáme za obsah príspevkov pridaných zvonku!!!