lady.sk
AKLINIK B 468X60
  * 2024
  * 2023
  * 2022
  * 2021
  * 2020
  * 2019
  * 2018
  * 2017
  * 2016
  * 2015
  * 2014
  * 2013
  * 2012
  * 2011
  * 2010
  * 2009
  * 2008
  * 2007
  * 2006
  * 2005
  * 2004
  * 2003
  * 2002
  * 2001
       December
       November
       Október
       September
       August
       Júl
       Jún
       Máj
       Apríl
       Marec
       Február
       Január
  * 2000

 
Napíšte nám svoje otázky, pripomienky, návrhy, nápady, požiadavky na redakcia(`na`)lady.sk
 
PRIHLÁSENIE


  Zapamätať heslo

Nová registrácia
Zabudnuté heslo

Registráciou získavate ochranu mena v poradni a v komentároch k článkom.
 
PORADŇA

Dnes pribudlo:
1 tém, a 0 reakcií.
Včera pribudlo:
1 tém, a 1 reakcií.

 
Z ARCHÍVU
 
Piatok, 29. Marec, , Dnes oslavuje Miroslav
  KATALÓG Informácie    Pridať firmu 
Móda, módne odevy, bielizeň Obuv, kabelky Módne doplnky, klenotníctva Kozmetika, parfuméria Skrášľovacie salóny, služby, pobyty Zdravie, výživa
Dúha porozumenia

  Spracoval(a) : Jana Osuska
Dátum : 7.6.2001
späť
Späť

Poslať
 

Červená – ak pracujete s človekom, ktorý uznáva iba svoju pravdu a tým sťažuje prácu celému svojmu okoliu, musí to byť určite pán Červený. Odborníci na túto tému radia: Najlepší útok proti nemu je útek z jeho blízkosti. Skrátka - vyhýbajte sa mu.
Vaša kolegyňa je hundroška a neskutočná kritička všetkého a všetkých?
Potom je Červená ako robotnícka zástava a verte, že šéfa ochotne upozorní na vaše chyby. Nebojujte s ňou, zmeňte radšej zamestnanie.

Modrá – Na opis tohto typu bohato stačí veta – tvrdohlavý ako baran. Pred jeho chybami sa môžete ubrániť len tak, že sa budete vyhýbať všetkým veciam, ktoré závisia od jeho rozhodnutia. Najhoršie je, že neznesie cudziu iniciatívu, preto musíte veci predkladať tak, ako by ich vymyslel on sám. Pani Modrá je vernou kópiou pána modrého, často spolu uzatvárajú spiklenecké spolky.

Čierna – Ak váš kolega robí všetko, aby ste urobili prácu za neho a on si iba pripíše zásluhy, máte pri sebe kolegu Čierneho. Jedine ako ho môžete dostať je, že v šéfovej prítomnosti budete hovoriť o práci, ktorú práve robíte.
Pani Čiernu spoznáte tak, že na poradách nikdy nevysloví svoj názor, aby mohla potom vhodne otočiť svoj plášť v smere vetra. Prikyvuje šéfovi a nenávidí jeho nepriateľov. Najlepšie ju zlikvidujete, ak sa jej opýtate na názor ešte skôr, ako ho vysloví váš nadriadený.

Zelená – Ak je váš kolega lenivý, ale úspechy závidí úplne každému, je pri vás pán Zelený. Naňho platí čistá ignorácia.
Pani Zelená by najradšej pretárala celý deň, stále dookola vás obťažuje tými istými príbehmi. Navrhnite jej, aby vám ich rozprávala pri obede v menze. Nenaleťte jej na udičku a nikdy sa jej nepýtajte: čo nového doma?

Sivá – Sedíte pri stole s niekým výnimočne nudným? Vtedy ste narazili na pána Sivého. Nepustite ho ku slovu. A keď sa náhodou začne sťažovať, presvedčte ho, že robí samé zaujímavé veci. Bude vám do smrti vďačný.
Slečna Sivá, je väčšinou celoživotnou slečnou, čo jej nedodá na nálade, ani dobroprajnosti. Keď si s ňou vymeníte zopár receptov a budete sa čudovať nad tým, že si takú vzácnu ženu doteraz nikto nevšimol, máte ju na svojej strane.

Hnedá - ak máte tú smolu a zdieľate kanceláriu s človekom, ktorý síce nebonzuje, ale hlásiť šéfovi predsa len musí každý váš krok, môžete mu pokojne vravieť pán Hnedý. Takýto človek nikdy nezachová vaše tajomstvá a preto sa mu nezverte s ničím naozaj dôležitým, najmä pred ním nenadávajte na šéfa.
Ak vaša kolegyňa pôsobí milo, neustále sa na vás usmieva, ale pritom čaká iba na váš chybný krok. Je to pani Hnedá. Zachovajte si od nej odstup a bavte sa s ňou iba o práci. Nepripusťte inú tému. Inak na to doplatíte.

Biela – Ak máte to šťastie a pracujete s človekom, ktorý vie všetko najlepšie a najradšej by radil aj premiérovi, hoci robí vrátnika. Je to pán Biely. S úsmevom ho ignorujte a nenechajte sa vtiahnuť do nijakých spolkov.
Pani Biela zasa ide za kariérou ako pes za kosťou a šéfovi je ochotná urobiť každú nadprácu, len aby mohla byť v jeho blízkosti. Ak máte silu nenápadne jej kazte tieto príležitosti, alebo upozorňujte šéfa na vlastné prednosti. Keď má pani Biela dve želiezka v ohni, niekedy sa na čas venuje tomu druhému.

Diskusia k článku:

O akom porozumeni je rec? Vsak su tu opisane same konfliktne a neznasanlive typy. Bola by som zvedava, kam sa radi autorka. Co maju taketo prazdne a niekde poopisovane charakteristiky priniest?
Neregistrovaný - katka, 10.6.2001 05:10
O akom porozumeni je rec? Vsak su tu opisane same konfliktne a neznasanlive typy. Bola by som zvedava, kam sa radi autorka. Co maju taketo prazdne a niekde poopisovane charakteristiky priniest?
Neregistrovaný - katka, 10.6.2001 05:10
Súhlasím s predchádzajúcim príspevkom. Apropo, akej farby sú ľudia milí, príjemní, kamarátski?<BR>Priezrační, alebo podľa autorky článku neexistujú?
Neregistrovaný - BEVA, 12.6.2001 17:44, beberova(`na`)economy.gov.sk
Súhlasím s predchádzajúcim príspevkom. Apropo, akej farby sú ľudia milí, príjemní, kamarátski?<BR>Priezrační, alebo podľa autorky článku neexistujú?
Neregistrovaný - BEVA, 12.6.2001 17:44, beberova(`na`)economy.gov.sk
Príspevok :
Autor :
E-mail :
Prispievate ako neregistrovaný používateľ. Prihlásiť sa môžete v ľavom stĺpci.
NAJČÍTANEJŠIE
 
REKLAMA
BIOTRUE banner 109 sutaz
 
REKLAMA
 
PARTNERI
Slovensky paraolypijsky vybor
 
NAJNOVŠIE
 
HĽADAŤ

v článkoch
v poradni
v katalógu
 
 
(c)2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. redakcia(`na`)lady.sk
Nezodpovedáme za obsah príspevkov pridaných zvonku!!!