lady.sk
AKLINIK B 468X60
  * 2024
  * 2023
  * 2022
  * 2021
  * 2020
  * 2019
  * 2018
  * 2017
  * 2016
  * 2015
  * 2014
  * 2013
  * 2012
  * 2011
  * 2010
  * 2009
  * 2008
  * 2007
  * 2006
  * 2005
  * 2004
  * 2003
  * 2002
  * 2001
       December
       November
       Október
       September
       August
       Júl
       Jún
       Máj
       Apríl
       Marec
       Február
       Január
  * 2000

 
Napíšte nám svoje otázky, pripomienky, návrhy, nápady, požiadavky na redakcia(`na`)lady.sk
 
PRIHLÁSENIE


  Zapamätať heslo

Nová registrácia
Zabudnuté heslo

Registráciou získavate ochranu mena v poradni a v komentároch k článkom.
 
PORADŇA

Dnes pribudlo:
1 tém, a 1 reakcií.
Včera pribudlo:
1 tém, a 0 reakcií.

 
Z ARCHÍVU
 
Štvrtok, 18. Apríl, , Dnes oslavuje Valér
  KATALÓG Informácie    Pridať firmu 
Móda, módne odevy, bielizeň Obuv, kabelky Módne doplnky, klenotníctva Kozmetika, parfuméria Skrášľovacie salóny, služby, pobyty Zdravie, výživa
Vivat hrozno

  Spracoval(a) : Silvia Petrasova
Dátum : 15.6.2001
späť
Späť

Poslať
 

Hrozno je prirodzené diuretikum, má skvelé odvodňovacie schopnosti, pretože obsahuje veľa draslíka a málo soli. Najlepšie by bolo, keby ste jeden deň v týždni venovali hroznovej kúre. Okrem hrozna v tento deň vypite 2-3 litre minerálky alebo ovocných čajov a jedzte iba biele jogurty. Váš organizmus bude dokonale prečistený.

Hrozno je významným zdrojom energie: Má veľmi vysoký obsah cukru (100g obsahuje až 17g cukru) preto sa ním neprejedajte.

Hrozno nám dodáva veľké množstvo vitamínov. Aj keď nie je najväčším preborníkom, čo sa týka obsahu vitamínu C, obsahuje hrozno pigmenty, ktoré stimulujú jeho pôsobenie. Má vyvážený obsah vitamínov B, a to hlavne vitamínu B1, B5 a PP, ktorý má kladné účinky na pleť a okrem iného predlžuje účinok opálenia. Hrozno takisto obsahuje stopové prvky ako magnézium, zinok, kalcium, fosfor a draslík.

Hrozno sa často podáva rekonvalescentom, je ľahko stráviteľné, chutné a nízkokalorické. Vysoký obsah draslíka pomáha pri uzdravovaní.

Hrozno je prínosom pre naše srdce. Obsahuje polyfenoly, ktorá sa v súčasnosti skúmajú ako prirodzená ochrana srdca a jeho funkcií. Polyfenoly sa nachádzajú hlavne v tmavých odrodách hrozna.

Pozor na starostlivé umytie hrozna. Jeho šupa často obsahuje priveľa prachu, postreku alebo plesní a kvasiniek, niekedy je preto lepšie umyť si každú bobuľku zvlášť. Najmä ak hrozno podávate deťom. Tmavé odrody hrozna, môžu u niektorých ľudí vyvolať migrénu, najmä ak sa kombinujú so syrom.

Hrozienka
Všetko, čo platí o hrozne, neplatí aj o hrozienkach. Sušené hrozno tzv. hrozienka, sú koncentráciou kalórií, či energetickou bombou. Preto by sa nemali konzumovať vo veľkom množstve alebo pri redukčnej diéte. Sú však výborným doplnkom stravy pre výkonných športovcov a nezvládnuteľné deti. Dve hrste hrozienok pokryjú dennú dávku spotreby draslíka. Zaujímavé je, že hrozienka v jogurte obsahujú väčšie množstvo nasýtených tukov, ako hrozienka v čokoláda.

Diskusia k článku:

Príspevok :
Autor :
E-mail :
Prispievate ako neregistrovaný používateľ. Prihlásiť sa môžete v ľavom stĺpci.
NAJČÍTANEJŠIE
 
REKLAMA
BIOTRUE banner 109 sutaz
 
REKLAMA
 
PARTNERI
Slovensky paraolypijsky vybor
 
NAJNOVŠIE
 
HĽADAŤ

v článkoch
v poradni
v katalógu
 
 
(c)2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. redakcia(`na`)lady.sk
Nezodpovedáme za obsah príspevkov pridaných zvonku!!!