lady.sk
AKLINIK B 468X60
  * 2024
  * 2023
  * 2022
  * 2021
  * 2020
  * 2019
  * 2018
  * 2017
  * 2016
  * 2015
  * 2014
  * 2013
  * 2012
  * 2011
  * 2010
  * 2009
  * 2008
  * 2007
  * 2006
  * 2005
  * 2004
  * 2003
  * 2002
  * 2001
       December
       November
       Október
       September
       August
       Júl
       Jún
       Máj
       Apríl
       Marec
       Február
       Január
  * 2000

 
Napíšte nám svoje otázky, pripomienky, návrhy, nápady, požiadavky na redakcia(`na`)lady.sk
 
PRIHLÁSENIE


  Zapamätať heslo

Nová registrácia
Zabudnuté heslo

Registráciou získavate ochranu mena v poradni a v komentároch k článkom.
 
PORADŇA

Dnes pribudlo:
1 tém, a 0 reakcií.
Včera pribudlo:
1 tém, a 2 reakcií.

 
Z ARCHÍVU
 
Štvrtok, 28. Marec, , Dnes oslavuje Sona
  KATALÓG Informácie    Pridať firmu 
Móda, módne odevy, bielizeň Obuv, kabelky Módne doplnky, klenotníctva Kozmetika, parfuméria Skrášľovacie salóny, služby, pobyty Zdravie, výživa
Nelámte sa IV.

  Spracoval(a) : Jana Osuska
Dátum : 2.6.2001
späť
Späť

Poslať
 

Pri práci na záchrane kostí, je dôležitý holistický /celostný, celkový, homogénny/ pohľad na človeka. V tomto pohľade spolu nerozlučne súvisia: fyzický stav, emocionálny stav, duchovný stav, duševný stav, rod, rodina, intelekt, životná filozofia a spoločenský stav.

Zdravé kosti sa navonok spájajú aj so silnou osobnosťou. Len málokedy sa stáva, že rachitický človek je silná osobnosť. Už stavba kostí predurčuje náš intelekt a silu. Keď naše telo zosilnie, zosilnejú aj naše kosti a naopak. Samozrejme, že tu hrajú úlohu gény - teda rod, ale aj rodina a priatelia, ktorí sú nezbytní k vytvoreniu harmónie v nás a okolo nás. Len v ich kruhu si môžeme uvedomiť svoju emocionálnu zložku, svoje ja. Keď sa pýtame, kto sme a kam kráčame, potrebujeme porovnávať a na kúsku cesty možno aj byť podoprený , alebo naopak, podopierať tých, ktorí našu pomoc potrebujú. Veľmi dôležité pre náš život je aj to, aby sme sa venovali niečomu, čo nás uspokojuje, v čom sme dobrí, ale aj to, aby sme mali prácu. Možnosť realizácie a zárobku. Keď nám niečo z toho chýba, znižuje to naše sebavedomie a vystavuje nás to stresu a možnostiam ochorenia. Keďže všetci sme súčasťou veľkej komunity, musíme žiť v komunite, ktorá nám je príjemná a aspoň z časti sa s ňou vieme ztotožňiť. Samozrejme, že okrem medziľudských vzťahov na nás pôsobí aj okolitá príroda a ekológia. Preto majú ľudia z Východnej Európy väčšiu dispozíciu k osteoporóze ako napríklad Kanaďania a vďaka, hamburgerožrútstvu a fastfoodom sa zvýšil výskyt tejto choroby v Amerike na neúnosnú mieru. A na čo nám je správna životná filozofia? Ak sme totálni nihilisti, určite neurobíme nič pre svoje kosti, aj keby nám lekár na zlatej platni odovzdal alarmujúcu diagnózu alebo správu o stave našich kostí. A duchovno nám dáva vieru a nádej v zlepšenie, v zmenu. Len vďaka nemu si dokážeme uvedomiť, že sú na tejto zemi veci medzi nebom a zemou, nad ktorými je zbytočné premýšľať, zatiaľ ich treba iba prijať. Možno, keď príde čas, tak ich aj pochopíme. Rovnako ako nám pomôže viac zeleniny na tanieri, pomôže nám pri boji s osteoporózou a nielen s ňou/ aj zmobilizovanie našich vnútorných síl a energie.

Osteporóza je síce tichým zlodejom nášho zdravia, ale v našich rukách je, ako boj s ňou vyhráme, alebo či vôbec dopustíme, aby vošla do nášho života.

Diskusia k článku:

Príspevok :
Autor :
E-mail :
Prispievate ako neregistrovaný používateľ. Prihlásiť sa môžete v ľavom stĺpci.
NAJČÍTANEJŠIE
 
REKLAMA
BIOTRUE banner 109 sutaz
 
REKLAMA
 
PARTNERI
Slovensky paraolypijsky vybor
 
NAJNOVŠIE
 
HĽADAŤ

v článkoch
v poradni
v katalógu
 
 
(c)2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. redakcia(`na`)lady.sk
Nezodpovedáme za obsah príspevkov pridaných zvonku!!!