lady.sk
AKLINIK B 468X60
  * 2024
  * 2023
  * 2022
  * 2021
  * 2020
  * 2019
  * 2018
  * 2017
  * 2016
  * 2015
  * 2014
  * 2013
  * 2012
  * 2011
  * 2010
  * 2009
  * 2008
  * 2007
  * 2006
  * 2005
  * 2004
  * 2003
  * 2002
  * 2001
       December
       November
       Október
       September
       August
       Júl
       Jún
       Máj
       Apríl
       Marec
       Február
       Január
  * 2000

 
Napíšte nám svoje otázky, pripomienky, návrhy, nápady, požiadavky na redakcia(`na`)lady.sk
 
PRIHLÁSENIE


  Zapamätať heslo

Nová registrácia
Zabudnuté heslo

Registráciou získavate ochranu mena v poradni a v komentároch k článkom.
 
PORADŇA

Dnes pribudlo:
1 tém, a 1 reakcií.
Včera pribudlo:
1 tém, a 2 reakcií.

 
Z ARCHÍVU
 
Piatok, 19. Apríl, , Dnes oslavuje Jela
  KATALÓG Informácie    Pridať firmu 
Móda, módne odevy, bielizeň Obuv, kabelky Módne doplnky, klenotníctva Kozmetika, parfuméria Skrášľovacie salóny, služby, pobyty Zdravie, výživa
Spojte príjemné s užitočným

  Spracoval(a) : Kristína Farkašová
Dátum : 19.6.2001
späť
Späť

Poslať
 

Zníženú činnosť štítnej žľazy: Prímorské ovzdušie je extrémne bohaté na jód, ktorý je nevyhnutný pre správnu činnosť štítnej žľazy. Najlepšie získate jód rannými prechádzkami na brehu mora, pri ktorých si môžete dopriať pozorovať východ slnka.

Choroby srdca a vysoký tlak: Prechádzky, masáž morskými vlnami a plávanie posiľňuje srdcový sval, vďaka čomu sa zlepšuje krvný obeh. Pozor na nadmerné slnenie, to pôsobí práve opačne. Lepšie je dodržať siestu a od 11- 15 nevychádzať na pláž.

Kŕčové žily a opuchy: Prechádzky naboso po kamenistej pláži sú skvelou masážou pre svalstvo nôh a zároveň zlepšujú cirkuláciu krvi v žilách. Výborné je dobre si vyhriať nohy a potom sa prebehnúť na krajíčku mora tak, aby vám voda siahala iba po kolená, opäť si vyhriať nohy a opäť ich ochladiť v morských vlnách.

Ochorenia dýchacích ciest a astmu: Morský aerosol uvoľňuje dýchacie cesty a obohacuje ich o množstvo cenných zložiek, dovolenková pohoda zlepšuje astmu. V prípade, že chcete stihnúť kúpanie, pamiatky, nákupy, diskotéku, listy blízkym, opaľovanie , fitnis, vaše problémy s astmou sa môžu zhoršiť. Na astmu totiž mimoriadne zle pôsobia stresy..

Bolesti chrbtice: Ohrievanie chrbta slnkom a masáž morskými vlnami uvoľňuje celé svalstvo. Skúste ležať priamo na horúcom piesku, bez lehátka, bez uteráka. Pozor na veľké teplotné rozdiely medzi dňom a nocou- najmä v Afrike. Prechladnutie zhoršuje problémy s chrbticou.

Vyrážky a psoriázu: Morská voda odstraňuje z pokožky látky vyvolávajúce zápalové stavy. Vďaka slnku si organizmus vytvára viac vitamínu D a pokožka sa stáva jemnejšou a hladšou. Je dokázané, že na liečbu psoriázy je najlepšie Mŕtve more.

Na všetko: Francúzi sú všeobecne zdravší ako napríklad Briti. Napriek tomu, že oveľa viac jedia a pijú, zriedkavejšie trpia chorobami srdca i niektorými druhmi rakoviny. Najlepšie sú na tom obyvatelia prímorských oblastí. Ich temperament a nálada sú pozoruhodné a zachovávajú si ich až do staroby. Zásluhu na tom má kombinácia mora a červeného vína. Hlavný dôvod je v tom, že červené víno obsahuje zlúčeninu resveratrol, ktorá je mimochodom aj v ovocí a orechoch, a tá má protizápalové a protirakovinové účinky. A na čo iné myslí zdravý človek pri mori ako na sex? Takže to víno zrejme pôsobí aj na potenciu, najmä keď viete, že všetkého veľa škodí.

Do zdovolenkovania, priatelia!

Diskusia k článku:

Jaj, škoda že nie som toho roku pri mori, ale nabudúce si to vynahradím. More určite lieči.
Neregistrovaný - jola, 7.8.2007 13:58
Príspevok :
Autor :
E-mail :
Prispievate ako neregistrovaný používateľ. Prihlásiť sa môžete v ľavom stĺpci.
NAJČÍTANEJŠIE
 
REKLAMA
BIOTRUE banner 109 sutaz
 
REKLAMA
 
PARTNERI
Slovensky paraolypijsky vybor
 
NAJNOVŠIE
 
HĽADAŤ

v článkoch
v poradni
v katalógu
 
 
(c)2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. redakcia(`na`)lady.sk
Nezodpovedáme za obsah príspevkov pridaných zvonku!!!