Recept na dnes: Alpský syrový nákyp
|
|
Spracoval(a) : Natália Križova
Dátum : 20.6.2001 |
Späť |
|
Poslať |
|
|
120 gramov strúhaného syra ementálskeho typu, 2 vajcia, 200 gramov žemlí, tri a pol decilitra sladkej smotany, 40 gramov masla, soľ, mletý muškátový kvet, 20 gramov masla na vymastenie nádoby.
Žemle pokrájame na plátky, zalejeme teplou smotanou a necháme asi 20 minút odležať. Potom ich vytlačíme, zomelieme na mäsovom mlynčeku, pridáme maslo vyšľahané so žĺtkami a postrúhaný syr. Podľa chuti osolíme, okoreníme a všetko spolu dôkladne premiešame. Nakoniec zľahka primiešame tuhý sneh ušľahaný z bielkov. Takto upravenú zmes vložíme do maslom vymastenej ohňovzdornej nádoby a v mierne rozohriatej rúre upečieme. Ako prílohu si môžete dať grécky šalát.
Diskusia k článku:
|