lady.sk
AKLINIK B 468X60
  * 2024
  * 2023
  * 2022
  * 2021
  * 2020
  * 2019
  * 2018
  * 2017
  * 2016
  * 2015
  * 2014
  * 2013
  * 2012
  * 2011
  * 2010
  * 2009
  * 2008
  * 2007
  * 2006
  * 2005
  * 2004
  * 2003
  * 2002
  * 2001
       December
       November
       Október
       September
       August
       Júl
       Jún
       Máj
       Apríl
       Marec
       Február
       Január
  * 2000

 
Napíšte nám svoje otázky, pripomienky, návrhy, nápady, požiadavky na redakcia(`na`)lady.sk
 
PRIHLÁSENIE


  Zapamätať heslo

Nová registrácia
Zabudnuté heslo

Registráciou získavate ochranu mena v poradni a v komentároch k článkom.
 
PORADŇA

Dnes pribudlo:
1 tém, a 0 reakcií.
Včera pribudlo:
1 tém, a 1 reakcií.

 
Z ARCHÍVU
 
Piatok, 29. Marec, , Dnes oslavuje Miroslav
  KATALÓG Informácie    Pridať firmu 
Móda, módne odevy, bielizeň Obuv, kabelky Módne doplnky, klenotníctva Kozmetika, parfuméria Skrášľovacie salóny, služby, pobyty Zdravie, výživa
Bedeker slušnej lady

  Spracoval(a) : Mária Novická
Dátum : 4.6.2001
späť
Späť

Poslať
 

Oslavujte len vtedy, keď máte chuť, nedajte si nič vnútiť dátumom v kalendári.

Na oslavu pozývajte iba tých, na ktorých sa vydržíte dívať a ktorých vydržíte počúvať niekoľko hodín, aj keď pohľad bude čoraz skalenejší a reči už nebudete vnímať.

Ak ste „slávni“ nepozývajte novinárov, skôr či neskôr zneužijú vašu pohostinnosť.

S prípravou jedál to nepreháňajte, slušný hosť vie, že má niečím ku všeobecnej veselosti prispieť aj on. Keby nevedel, treba ho nenápadne upozorniť, že niektoré obchody sú otvorené non-stop.

Napriek tomu, že oslavujete MDD, nie je dôležité, aby boli deti hore do polnoci. Po deviatej sa môže oslava zmeniť v bohapustú zábavu pre dospelých.

Skúste v tento deň nekarhať deti pred hosťami. Aj keď súhlasíme s vami, že občas treba vychovávať, nechajte si to na menej slávnostný deň. To samozrejme neznamená, že keď rozbijú okuliare babičke, dedkovi ukradnú umelý chrup, susedovi prezradia, že ho žena podvádza s triednym učiteľom, máte sa šťastne usmievať. Spravodlivosť do svojich rúk vezmite však v detskej izbe. Hostí tak ušetríte ešte väčších nepríjemností, aké zažívali doteraz.

Dobre by bolo, aby ste sa naučili oslavovať bez televízora, hoci niektorým pôjde seriál, iným detektívka a svokrovi spravodajstvo. Keď bez toho nemôžu žiť, nech si to nahrajú na video.

Nerozdávajte už pri vstupe do bytu papuče. Po prvé sa bijú s eleganciou , po druhé môžu priviesť do rozpakov tých, ktorí si za svet nedajú na seba niečo cudzie, po tretie sa prejavíte ako zlý hostiteľ, ktorý síce pozýva, ale nedokáže byť ani tak veľkorysý, aby po hosťoch vysal koberec.


Ak deti, alebo hostia niečo rozbijú, nerobte z toho tragédiu. Je to vaša vina, keď ste na takúto oslavu rozdali porcelánové misky po babičke a ak sa nájde torta na koberci, Tep to spraví. Keď už prijímate hostí, mali by ste to robiť s úsmevom. Oslava je niečo ako sobáš, treba ju prijať v dobrom aj zlom. Napriek tomu nedovoľte, aby niekto z hostí fajčil v prítomnosti detí, alebo žien, ktoré si to výslovne neželajú.

Keď sa ukáže, že niekto je veľmi hašterivý, už mu nenalejte. Poprípade ho požiadajte, aby vám šiel pomáhať do kuchyne. Tiež sa to síce nepatrí, ale aspoň ostatní budú mať chvíľku pokoj.

Ak sa manžel hrá na hostiteľa, hoci všetko ste pripravili vy sama, nezhadzujte ho a buďte rada, že robí aspoň niečo. Je veľmi nepríjemné sledovať , ako domáca pani robí celý večer slúžku a manžel sa tvári, že je tam na návšteve. Keď na to máte, objednajte si čašníka, ktorý jedlo pripraví a bude vás obsluhovať.

Hoci sa patrí odstrániť cenovku z darčeka, účet si pre istotu nechajte. Čo keď donesiete traja toho istého Pokémona.

Diskusia k článku:

Príspevok :
Autor :
E-mail :
Prispievate ako neregistrovaný používateľ. Prihlásiť sa môžete v ľavom stĺpci.
NAJČÍTANEJŠIE
 
REKLAMA
BIOTRUE banner 109 sutaz
 
REKLAMA
 
PARTNERI
Slovensky paraolypijsky vybor
 
NAJNOVŠIE
 
HĽADAŤ

v článkoch
v poradni
v katalógu
 
 
(c)2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. redakcia(`na`)lady.sk
Nezodpovedáme za obsah príspevkov pridaných zvonku!!!