lady.sk
AKLINIK B 468X60
  * 2024
  * 2023
  * 2022
  * 2021
  * 2020
  * 2019
  * 2018
  * 2017
  * 2016
  * 2015
  * 2014
       December
       November
       Október
       September
       August
       Júl
       Jún
       Máj
       Apríl
       Marec
       Február
       Január
  * 2013
  * 2012
  * 2011
  * 2010
  * 2009
  * 2008
  * 2007
  * 2006
  * 2005
  * 2004
  * 2003
  * 2002
  * 2001
  * 2000

 
Napíšte nám svoje otázky, pripomienky, návrhy, nápady, požiadavky na redakcia(`na`)lady.sk
 
PRIHLÁSENIE


  Zapamätať heslo

Nová registrácia
Zabudnuté heslo

Registráciou získavate ochranu mena v poradni a v komentároch k článkom.
 
PORADŇA

Dnes pribudlo:
1 tém, a 1 reakcií.
Včera pribudlo:
1 tém, a 2 reakcií.

 
Z ARCHÍVU
 
Piatok, 19. Apríl, , Dnes oslavuje Jela
  KATALÓG Informácie    Pridať firmu 
Móda, módne odevy, bielizeň Obuv, kabelky Módne doplnky, klenotníctva Kozmetika, parfuméria Skrášľovacie salóny, služby, pobyty Zdravie, výživa
Sacherova torta

  Spracoval(a) : Eva
Dátum : 18.5.2014
späť
Späť

Poslať
 

Pôvodná viedenská čokoládová torta s marhuľovým džemom je jedným zo symbolov Viedne. Autorom receptu je Franz Sacher. Jeho syn pôvodnú receptúru vylepšil marhuľovým džemom a čokoládovou polevou. Recept pripravil cukrár Josef Vích.

 

Ingrediencie:

Na korpus:

6 vajec

150 g krupicového cukru

250 g hladkej múky

50 g jemne mletej strúhanky

70 g kvalitného kakaa

 

Ovocná náplň:

500 g čerstvých alebo mrazených marhúľ

250 g krupicového cukru

štipka škorice

 

Poleva:

200 ml smotany na šľahanie

200 g horkej čokolády

50 g rastlinnej tukovej nátierky Hera maslová príchuť

 

Postup:

Korpus:

Vyšľahajte zvlášť žĺtky a bielky s cukrom. Múku dôkladne preosejte spolu s jemne mletou strúhankou a kakaom. Vyšľahané bielky spojte so žĺtkami a opatrne, ale rýchlo primiešajte múčnu zmes, aby vznikla hladká kompaktná masa.

 

Cesto nalejte do pripravenej tortovej formy a dajte piecť na 170 °C na cca 40 minút.

 

Po upečení nechajte vychladnúť, vykrojte z tortovej formy a dvakrát prekrojte.

 

Náplň:

Marhule odkôstkujte a dôkladne opláchnite.

 

Na väčšej panvici rozpustite polovicu cukru na svetlohnedý karamel a posypte škoricou. Pridajte marhule, ľahko zalejte vodou, aby sa nepripálili, a poduste. Po odparení 1/3 objemu zložte z ohňa a nechajte mierne vychladnúť.

 

Na dno formy položte spodný diel korpusu, dôkladne ho potrite ešte teplou marhuľovou redukciou a priklopte druhým dielom korpusu. Postup zopakujte. Potrite aj povrch torty zvyšnou marhuľovou redukciou a nechajte poriadne vychladnúť.

 

Poleva:

Smotanu ohrejte a pridajte čokoládu. Dôkladne premiešajte a nakoniec varechou alebo stierkou do horúcej polevy zapracujte tuk Hera maslová príchuť. Pokiaľ použijete metličku, zapracujete do polevy vzduch a poleva potom nebude taká lesklá.

 

Vychladnutú tortu zatrite čokoládovou polevou a nakrájajte. Podávajte s vyšľahanou smotanou a zvyšnou marhuľovou omáčkou.


Diskusia k článku:

Príspevok :
Autor :
E-mail :
Prispievate ako neregistrovaný používateľ. Prihlásiť sa môžete v ľavom stĺpci.
NAJČÍTANEJŠIE
 
REKLAMA
BIOTRUE banner 109 sutaz
 
REKLAMA
 
PARTNERI
Slovensky paraolypijsky vybor
 
NAJNOVŠIE
 
HĽADAŤ

v článkoch
v poradni
v katalógu
 
 
(c)2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. redakcia(`na`)lady.sk
Nezodpovedáme za obsah príspevkov pridaných zvonku!!!