lady.sk
AKLINIK B 468X60
  * 2024
  * 2023
  * 2022
  * 2021
  * 2020
  * 2019
  * 2018
  * 2017
  * 2016
  * 2015
  * 2014
       December
       November
       Október
       September
       August
       Júl
       Jún
       Máj
       Apríl
       Marec
       Február
       Január
  * 2013
  * 2012
  * 2011
  * 2010
  * 2009
  * 2008
  * 2007
  * 2006
  * 2005
  * 2004
  * 2003
  * 2002
  * 2001
  * 2000

 
Napíšte nám svoje otázky, pripomienky, návrhy, nápady, požiadavky na redakcia(`na`)lady.sk
 
PRIHLÁSENIE


  Zapamätať heslo

Nová registrácia
Zabudnuté heslo

Registráciou získavate ochranu mena v poradni a v komentároch k článkom.
 
PORADŇA

Dnes pribudlo:
1 tém, a 1 reakcií.
Včera pribudlo:
1 tém, a 2 reakcií.

 
Z ARCHÍVU
 
Piatok, 19. Apríl, , Dnes oslavuje Jela
  KATALÓG Informácie    Pridať firmu 
Móda, módne odevy, bielizeň Obuv, kabelky Módne doplnky, klenotníctva Kozmetika, parfuméria Skrášľovacie salóny, služby, pobyty Zdravie, výživa
Dokonalý trávnik bez práce

  Spracoval(a) : Peter
Dátum : 3.5.2014
späť
Späť

Poslať
 

Prvá robotická kosačka na svete bola predstavená v roku 1995 pod značkou Husqvarna, čím sa odštartovala nová éra kosenia trávnikov. Husqvarna teraz prichádza už s treťou generáciou modelov robotických kosačiek. Prispôsobia sa skoro akejkoľvek záhrade a typu trávnika a vy sa nemusíte o nič starať, stačí iba vymedziť kosačke priestor, ľahnúť si do hojdacej siete a užívať si perfektný trávnik.

 

Ako vlastne robotická kosačka funguje?

 

Batériou poháňaná kosačka je tichým a výkonným spoločníkom, ktorý nebude rušiť nikoho, dokonca ani v noci. Jediné, čo potrebuje, je trávnik bez kameňov, konárov a podobných prekážok, o ktoré sa môžu otupiť nože. Prvé kosenie s robotickou kosačkou je potrebné uskutočniť na nízko pokosenej tráve. V prípade vyššieho porastu radšej (naposledy) použite klasickú kosačku. Od tejto chvíle už si s trávnikom poradí robot.

Automower® sa dobíja pomocou nabíjacej stanice po dobu 45 – 100 minút. Ohraničujúcim vodičom určíte hranice kosenej plochy, kosačka tak bude sama vedieť kedy a kde sa otočiť. Vďaka niekoľkým navádzacím systémom sa sama vráti späť do nabíjacej stanice. Potom stačí už len nastaviť výšku kosenia, pracovnú dobu a štvormiestny PIN kód, ktorý kosačku chráni proti krádeži.

 

Nová generácia pre ešte lepšie výsledky

 

Oproti predchádzajúcim modelom Husqvarna Automower® sú nové robotické sekačky ešte inteligentnejšie. Prispôsobia sa efektívnejšie aj zložitému tvaru záhrady, rýchlosti rastu trávnika či úzkym prejazdom. Model Husqvarna Automower® 330X má dokonca zabudovaný GPS systém, ktorý optimalizuje prácu kosačky na záhrade. Robotické kosačky Husqvarna Automower® zvládnu pokosiť každý typ trávnika s vysokou spoľahlivosťou a minimálnou obsluhou. Pomocou elektrického nastavenia výšky kosenia u kosačiek s označením 320 a 330X sa navyše kosenie ľahko prispôsobí každému ročnému obdobiu. Vďaka funkcii „Časovač podľa počasia“ kosačka rozpozná intenzitu rastu trávy a prispôsobí tomu svoju aktivitu. Poznávacím znamením kosačiek Husqvarna Automower® je rovnako jedinečný nepravidelný pohyb, kedy stroj kosí trávnik z rôznych uhlov. Žiadna plocha tak nie je vynechaná a výsledkom je krásny trávnik kobercového vzhľadu. Nová generácia robotických kosačiek prichádza s novou líthium-iontovou akumulátorovou technológiou, s dvojnásobnou životnosťou akumulátora a vyšším výkonom aj pri vysokých teplotách. Môžu sa tiež pochváliť lepším užívateľským rozhraním vďaka väčšiemu displeju a vynikajúcemu rozlíšeniu. Pre väčšie plochy, na ktorých môže kosačka pracovať vo veľkých vzdialenostiach, bolo na nabíjacej stanici pridané ručné tlačidlo „Parkovanie“: jedno stlačenie a Automower® sa okamžite presmeruje a vráti sa do nabíjacej stanice. Kosačky Husqvarna disponujú ešte jednou príjemnou vlastnosťou – tichým chodom. Všetky modely dosahujú hladinu hluku max. 64 dB. Bezpečnosť strojov je ďalším veľmi sledovaným parametrom - výkyvné nože robotických kosačiek Husqvarna sú veľmi ľahké a otáčajú sa v ochrannom kryte. Zastavia sa okamžite, keď sa stroj zdvihne alebo prevráti, čím je zaručená maximálna ochrana všetkých obyvateľov záhrady.

Husqvarna Automower® 308

Táto kompaktná, moderná a plne automatická kosačka je určená na kosenie menších a zložitejších trávnatých plôch do 800 m². Vďaka odľahčenej konštrukcii sa dá robotická kosačka ľahko zdvihnúť a preniesť. Ako každý člen rodiny kosačiek Automower® sa aj tento model sám vracia do nabíjacej stanice, keď potrebuje dobiť batériu. Kosačka má zrozumiteľný, podsvietený displej a klávesnicu na osobné nastavenie a funkciu časovača. Je vybavená alarmom proti odcudzeniu a zámkom osobného PIN kódu. Dodáva sa vo farebnom vyhotovení v sivej farbe alebo ako príslušenstvo v bielej farbe.

Nové modely 2014

Husqvarna Automower® 320

Tento nový model je vhodný pre trávnaté plochy s rozlohou do 2200 m². Kosenie a nabíjanie je automatické. Akonáhle kosačka potrebuje dobiť batériu, vráti sa sama do nabíjacej stanice, k čomu využíva niekoľko navádzacích systémov. Nabije sa a pokračuje ďalej v kosení. Pomocou klávesnice na displeji je možné kosačku naprogramovať tak, aby odviedla prvotriednu prácu aj na trávnatých plochách, ktoré majú komplikovaný tvar alebo sklon až 45 %. Vylepšený dizajn, mechanická robustnosť, elektrické nastavenie výšky kosenia, časovač podľa počasia a automatické prispôsobenie prejazdu úzkymi časťami záhrady, robia z tohto modelu perfektného pomocníka. Ako voliteľný výber je k dispozícii aj v bielej farbe.

Husqvarna Automower® 330X

Nový model Husqvarna Automower® 330X je určený pre trávnaté plochy s rozlohou do 3200 m². Okrem všetkých vlastností ako má model 320 je  Automower® 330X navyše vybavený zabudovanou GPS navigáciou. Tá jej umožňuje veľmi efektívny pohyb po záhrade.  Tlačidlo “Parkovanie” na nabíjacej stanici je tu pre prípad, keď chcete privolať kosačku späť do nabíjacej stanice, či je na dohľad alebo nie. Tento model je k dispozícii aj s krytom v bielej farbe.


Diskusia k článku:

Príspevok :
Autor :
E-mail :
Prispievate ako neregistrovaný používateľ. Prihlásiť sa môžete v ľavom stĺpci.
NAJČÍTANEJŠIE
 
REKLAMA
BIOTRUE banner 109 sutaz
 
REKLAMA
 
PARTNERI
Slovensky paraolypijsky vybor
 
NAJNOVŠIE
 
HĽADAŤ

v článkoch
v poradni
v katalógu
 
 
(c)2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. redakcia(`na`)lady.sk
Nezodpovedáme za obsah príspevkov pridaných zvonku!!!