lady.sk
AKLINIK B 468X60
  * 2024
  * 2023
  * 2022
  * 2021
  * 2020
  * 2019
  * 2018
  * 2017
  * 2016
  * 2015
  * 2014
  * 2013
       December
       November
       Október
       September
       August
       Júl
       Jún
       Máj
       Apríl
       Marec
       Február
       Január
  * 2012
  * 2011
  * 2010
  * 2009
  * 2008
  * 2007
  * 2006
  * 2005
  * 2004
  * 2003
  * 2002
  * 2001
  * 2000

 
Napíšte nám svoje otázky, pripomienky, návrhy, nápady, požiadavky na redakcia(`na`)lady.sk
 
PRIHLÁSENIE


  Zapamätať heslo

Nová registrácia
Zabudnuté heslo

Registráciou získavate ochranu mena v poradni a v komentároch k článkom.
 
PORADŇA

Dnes pribudlo:
1 tém, a 0 reakcií.
Včera pribudlo:
1 tém, a 1 reakcií.

 
Z ARCHÍVU
 
Piatok, 29. Marec, , Dnes oslavuje Miroslav
  KATALÓG Informácie    Pridať firmu 
Móda, módne odevy, bielizeň Obuv, kabelky Módne doplnky, klenotníctva Kozmetika, parfuméria Skrášľovacie salóny, služby, pobyty Zdravie, výživa
Vo víne nie je len pravda, ale aj umenie...

  Spracoval(a) : Gabika
Dátum : 30.5.2013
späť
Späť

Poslať
 

Spoločnosť Vitis Pezinok už tretí rok prináša milovníkom vína a umenia edíciu vín Vitis Galéria s novými etiketami. Umenie je s vínom úzko späté, Vitis Pezinok preto prepojil svoju lásku k vínu a k umeniu práve cestou podpory mladých umelcov a každoročne usporadúva súťaž pre talentovaných výtvarníkov. Víťazné diela sa aj tento rok objavia na etiketách bielych, červených a ružových vín radu Vitis Galéria.

 

 Umenie je nám veľmi blízke a podporujeme ho ako také, stalo sa už tradíciou, že organizujeme súťaž pre mladých talentovaných výtvarníkov. Ide o jedinečný projekt, na ktorom aktívne spolupracujeme s Vysokou školou výtvarných umení v Bratislave a Slovenskou Národnou Galériou“, hovorí Ing. Miroslav Tkáč, riaditeľ spoločnosti Hubert J.E. pre obchod a marketing. Tento rok bola nosnou témou pre vytváranie motívov „interpretácia diela alebo časti diela umelca, ktorý v minulosti spracoval tému vína“. Spolu sa do súťaže prihlásilo dvadsaťsedem diel od sedemnástich mladých umelcov. Komisia z nich vybrala diela troch talentovaných autorov, Mgr. art. Ladislava Plevu, Mgr. art. Milana Rubického a Mgr. art. Vladimíry Bahnovej. „Jednotlivé obrazy na troch etiketách výstižne charakterizujú príslušné víno farebnosťou. Esteticky harmonizujúce, námetovo síce rôznorodé, ale dokonale vyvážené,“ hovorí Mgr. art. Dávid Čársky, kurátor výstavy a pochvaľuje si aj úroveň a kvalitu jednotlivých prác. Víťazné diela zdobia etikety vín z radu Vitis Galéria. Vďaka tomu získavajú vína aj umeleckú a zberateľskú hodnotu.

 

 

Müller Thurgau – akostné odrodové víno

 

Hrdý zástupca bielych vín Müller Thurgau sa vyznačuje jemne korenistým muškátovým buketom, ktorý sa snúbi s nižším obsahom kyselín a jemnou žltozelenou farbou. Lahodná chuť a sviežosť dominujú už v mladých vínach. Spríjemní chvíle pohody každého milovníka vína. Podáva sa najmä k pečenej a grilovanej hydine a zeleninovým šalátom.

 

Etiketu vína zdobí dielo Mgr. art. Ladislava Plevu Impresia (Monet). Impresionistickým štýlom a farebným prevedením podčiarkuje jemnosť a sviežosť tohto vína.

 

 

Svätovavrinecké  – akostné odrodové víno

 

Vychutnajte si víno tmavočervenej až rubínovej farby. Vôňa sušených sliviek a horkej čokolády s jemnými kyselinami a trieslovinami vyvoláva príjemnú zamatovú chuť. Odporúčame podávať napr. k pokrmom z hovädzieho mäsa alebo ku grilovanej hydine.

 

Etiketa Frankovky modrej je tiež umeleckým dielom –  krášli ju Zátišie (Cézanne) od Mgr. art. Milana Rubického, ktoré v nás nutne vyvoláva asociácie s príjemným jedlom a pitím.

 

 

Frankovka modrá rosé – akostné odrodové víno

 

Toto ružové víno s nádychom nežnosti poteší milovníkov tohto nápoja nielen svojou očarujúcou farbou, ale aj sviežou chuťou a príjemnou vôňou. Víno má charakteristický odrodový buket po zrelom ovocí a jemnú čokoládovo-škoricovú vôňu. Nižšie kyseliny tvoria dokonale harmonické víno granátovej až tmavorubínovej farby. Výborne sa hodí k jedlám  z diviny, k syrom a k čokoláde.

 

Na etikete Frankovky modrej rosé nájdete dielo autorky Mgr. art. Vladimíry Bahnovej - Fruit (Mucha). Secesná maľba dodáva ružovému vínu ženskosť a hravosť.

 


Diskusia k článku:

Príspevok :
Autor :
E-mail :
Prispievate ako neregistrovaný používateľ. Prihlásiť sa môžete v ľavom stĺpci.
NAJČÍTANEJŠIE
 
REKLAMA
BIOTRUE banner 109 sutaz
 
REKLAMA
 
PARTNERI
Slovensky paraolypijsky vybor
 
NAJNOVŠIE
 
HĽADAŤ

v článkoch
v poradni
v katalógu
 
 
(c)2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. redakcia(`na`)lady.sk
Nezodpovedáme za obsah príspevkov pridaných zvonku!!!