lady.sk
AKLINIK B 468X60
  * 2024
  * 2023
  * 2022
  * 2021
  * 2020
  * 2019
  * 2018
  * 2017
  * 2016
  * 2015
  * 2014
  * 2013
  * 2012
  * 2011
  * 2010
       December
       November
       Október
       September
       August
       Júl
       Jún
       Máj
       Apríl
       Marec
       Február
       Január
  * 2009
  * 2008
  * 2007
  * 2006
  * 2005
  * 2004
  * 2003
  * 2002
  * 2001
  * 2000

 
Napíšte nám svoje otázky, pripomienky, návrhy, nápady, požiadavky na redakcia(`na`)lady.sk
 
PRIHLÁSENIE


  Zapamätať heslo

Nová registrácia
Zabudnuté heslo

Registráciou získavate ochranu mena v poradni a v komentároch k článkom.
 
PORADŇA

Dnes pribudlo:
0 tém, a 0 reakcií.
Včera pribudlo:
1 tém, a 1 reakcií.

 
Z ARCHÍVU
 
Piatok, 29. Marec, , Dnes oslavuje Miroslav
  KATALÓG Informácie    Pridať firmu 
Móda, módne odevy, bielizeň Obuv, kabelky Módne doplnky, klenotníctva Kozmetika, parfuméria Skrášľovacie salóny, služby, pobyty Zdravie, výživa
Vychutnajte si pravú chuť grilovania s Hellmann’s dipmi!

  Spracoval(a) : Zuzana
Dátum : 25.5.2010
späť
Späť

Poslať
 

Grilovanie sa stalo súčasťou trávenia voľného času ľudí. Pre jeho výnimočnú atmosféru a  neodolateľnú vôňu ho mnohí obľubujú oveľa viac ako bežné posedenie medzi chladnými stenami. Novú príchuť tak dostávajú rodinné a priateľské stretnutia, ale aj firemné párty. Tak na nič nečakajte a rozpáľte gril…

 

Čo na gril
Grilovať môžete nielen mäso a ryby, ale aj zeleninu alebo ovocie. Výber je len na vás a fantázii sa medze nekladú. Vynikajúce sú napríklad grilované šampiňóny, ale každý sa iste teší aj na šťavnatý plátok mäsa. Dôležité je mäso aj ďalšie suroviny, ktoré budete podávať, naložiť aspoň na niekoľko hodín do pripravenej marinády. Aj tu máte voľnú ruku a marinádu môžete vytvoriť podľa vašej chuti a spestriť ju môžete napríklad gurmánskou horčicou od značky Hellmann's. Marinované potraviny budú lahodnejšie a ich chuť zaručene výraznejšia. V priebehu grilovania je dôležité pripraviť prílohy a ingrediencie, ktoré dotiahnu chuť grilovaného mäsa a iných dobrôt k dokonalosti. Hneď, ako je mäso dostatočne prepečené, je vhodné ho priamo z grilu servírovať na tanier, na nič nečakať, a pustiť sa do jedla. Vhodnou prílohou je zeleninový šalát zaliaty dressingom. Vybrať si môžete z niekoľkých chuťovo pestrých druhov dressingov Hellmann's.

Dipy
Jedným zo spôsobov ako vylepšiť grilované pokrmy môžu byť dipy. Dip znamená v preklade ponoriť alebo namáčať, preto sa jednotlivé kusy servírovaných pokrmov namáčajú do pripravených omáčok alebo dipov. Vďaka výslednému prepojeniu chutí vznikne delikatesa, ktorá si vás zaručene získa a obohatí zážitok z grilovania.
Servírovať môžete niekoľko druhov dipov zároveň. Niektoré sú vhodnejšie na surovú zeleninu, iné k rybe, k steakom, ku grilovanej zelenine alebo pečivu. Ich príprava je veľmi jednoduchá a rýchla, počas pár minút pripravíte aj niekoľko dipov naraz. Pri príprave dipov sa vám rozhodne medze nekladú, záleží len na vašej fantázii. Majte však na pamäti, že najdôležitejšie pri ich príprave je vhodný základ. S kvalitnou majolenkou alebo tatárskou omáčkou Hellmann's budú vaše dipy chuťovo plné a krémové, potom už len stačí pridať ingrediencie podľa požadovanej chuti výsledného dipu. Vyskúšajte napr. dip z modrého syra, s olivami alebo cícer.


 

 

Ak sa rozhodnete pripraviť dip z modrého syra, stačí vám jednoduchá kombinácia tatárskej omáčky Hellmann's, strúhanej nivy a sekanej pažítky. Tento dip je vhodný k červenému mäsu alebo k namáčaniu surovej zeleniny - mrkva, zelerová vňať, atď.  
K pečenej zelenine, rybe alebo ku grilovanému pečivu sa odporúča dip s olivami. Najemno nasekané olivy zmiešajte s tatárskou omáčkou a prelisovaným cesnakom. Nakoniec všetko stačí jemne dochutiť octom, soľou, korením a nasekanými bylinkami.
Určite vyskúšajte aj dip z cíceru. Tento atraktívny dip je výborný s čerstvou alebo pečenou zeleninou a chrumkavým pečivom. Do mixéra dajte cícer, majonézu, olej, orestovanú cibuľku, citrónovú šťavu a štipku soli a dôkladne rozmixujte na jemnú pastu. Dip zľahka dochuťte soľou a korením.

Čo by nemalo na stole vedľa grilu chýbať a z čoho nachystať tie najchutnejšie dipy?
- Majolenky Hellmann's - Majolenka Originál, Majolenka Light alebo Majolenka Starej Mamy
- Tatárske omáčky Hellmann's - Tatárska omáčka alebo Tatárska omáčka Light
- Kečupy Hellmann's -  Jemný, Jemne pálivý, Extra Ostrý, Bavaria alebo Napoli
- Gurmánska horčica Hellmann's alebo horčicová omáčka Dijonnaise
- Omáčky určené priamo k mäsu - zachutí vám určite Horčicová, Bylinková, Cesnaková alebo nové príchute Burger, Barbecue a Zelené korenie
- Šalátové dressingy - Farmársky, Taliansky, Med a horčica, Tisíc Ostrovov a Provensálsky

Všetky vyššie uvedené ingrediencie môžete položiť na stôl a nechať každého, aby si vybral podľa svojej chuti. Zároveň namiešajte niekoľko dipov podľa svojej fantázie a pripravte tak za pomoci grilu perfektnú párty. Ukážte svojim hosťom, že grilovanie nie je len o obyčajnej tepelnej úprave mäsa, ale že sa jedná o neobyčajný spoločenský a gurmánsky zážitok.

 


Diskusia k článku:

Príspevok :
Autor :
E-mail :
Prispievate ako neregistrovaný používateľ. Prihlásiť sa môžete v ľavom stĺpci.
NAJČÍTANEJŠIE
 
REKLAMA
BIOTRUE banner 109 sutaz
 
REKLAMA
 
PARTNERI
Slovensky paraolypijsky vybor
 
NAJNOVŠIE
 
HĽADAŤ

v článkoch
v poradni
v katalógu
 
 
(c)2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. redakcia(`na`)lady.sk
Nezodpovedáme za obsah príspevkov pridaných zvonku!!!