lady.sk
AKLINIK B 468X60
  * 2024
  * 2023
  * 2022
  * 2021
  * 2020
  * 2019
  * 2018
  * 2017
  * 2016
  * 2015
  * 2014
  * 2013
  * 2012
  * 2011
  * 2010
  * 2009
  * 2008
  * 2007
  * 2006
  * 2005
  * 2004
       December
       November
       Október
       September
       August
       Júl
       Jún
       Máj
       Apríl
       Marec
       Február
       Január
  * 2003
  * 2002
  * 2001
  * 2000

 
Napíšte nám svoje otázky, pripomienky, návrhy, nápady, požiadavky na redakcia(`na`)lady.sk
 
PRIHLÁSENIE


  Zapamätať heslo

Nová registrácia
Zabudnuté heslo

Registráciou získavate ochranu mena v poradni a v komentároch k článkom.
 
PORADŇA

Dnes pribudlo:
1 tém, a 1 reakcií.
Včera pribudlo:
1 tém, a 2 reakcií.

 
Z ARCHÍVU
 
Štvrtok, 28. Marec, , Dnes oslavuje Sona
  KATALÓG Informácie    Pridať firmu 
Móda, módne odevy, bielizeň Obuv, kabelky Módne doplnky, klenotníctva Kozmetika, parfuméria Skrášľovacie salóny, služby, pobyty Zdravie, výživa
Elixir Night Cream

  Spracoval(a) : Kristína Farkašová
Dátum : 14.5.2004
späť
Späť

Poslať
 

Obsahuje, rovnako ako  denný krém, unikátny enkapsulovaný retinol, ale v koncentrovanejšom množstve. Zloženie krému je navyše obohatené o vitamín F a kalendulovaný olej. Tieto látky sú bohaté na esenciálne mastné kyseliny podobné tým, ktoré sú prítomné v prirodzenom kožnom filtre. Elixir Night Cream pleť dokonale vyživuje a regeneruje a pripravuje ju na ďalší náročný deň.
 
Ktoré látky robia Elixir Cream jedinečným?

Enkapsulovaný retinol napomáha obnove kožných buniek, má priaznivý vplyv na regeneráciu pokožky a zvyšuje jej pružnosť. V kréme je použitý retinol enkapsulovaný do transportného systému – lipozómov renomovaného nemeckého výrobcu. Lipozómy majú presne daný tvar, veľkosť, flexibilitu, zloženie a počet membrán, z ktorých sú zložené. Tieto systémy sú schopné transportovať účinnú látku do hlbších vrstiev pokožky a zvyšujú tak jej účinok. Okrem toho je látka v tomto systéme chránená pred degradáciou a tým je zvýšená jej stabilita v prípravku.

Obsah koenzýmu Q10 sa v bunkách s pribúdajúcim vekom prirodzene znižuje. Spomaľuje sa aj jeho činnosť a množstvo koenzýmu prijatého potravou sa stáva nedostatočným. Koenzým Q10 chráni pleť proti voľným radikálom a prispieva k zvýšeniu pevnosti, pružnosti a súdržnosti pleti. Zvyšuje tiež obranyschopnosť pokožky a podporuje jej regeneráciu.

Shea Butter je prírodná látka z orieškov stromu maslovníka, ktorá spomaľuje proces starnutia pleti a tvorbu vrások. Podporuje tvorbu elastínu a kolagénu, čím napomáha udržaniu pružnosti pleti. Prirodzene chráni pokožku pred vonkajšími agresormi, tlmí pôsobenie voľných radikálov.

Jojobový olej sa získava zo semien jojobového kra. Jojobový olej pokožku, zvláčňuje, zjemňuje, chráni a zlepšuje jej hydratáciu.

Vitamín E zabraňuje poškodeniu pokožky voľnými radikálmi, ktoré vznikajú v pleti v dôsledku nadmerného slnečného žiarenia, stresu a znečistenia ovzdušia. Sú to veľmi agresívne častice, ktoré poškodzujú bunky a v konečnom efekte spôsobujú starnutie pokožky. Vitamín E ďalej zlepšuje reliéf pokožky a zvyšuje jej schopnosť zadržovať vodu. Pôsobí protizápalovo a urýchľuje hojenie povrchových poranení. Zvyšuje enzymatickú aktivitu v pokožke.

UVA a UVB filtre chránia pokožku pred žiarením typu UVA (320 – 400nm) a UVB (280 – 320 nm).
UVA - preniká hlbšie do kože (škáry), stimuluje tvorbu melanínu a tým následné zhnednutie, prispieva k starnutiu kože a rakovine kože. Môže pôsobiť nepriamo -tvorbou voľných radikálov a reaktívnych kyslíkových radikálov.
UVB - zasahuje hlavne najvrchnejšiu časť kože – epidermis, kde spôsobuje sčervenanie (spálenie) pokožky. Časté a intenzívne expozície UVB žiarenia vedú k zmenám v DNA buniek a k zmenám imunitných odpovedí pokožky.

Alantoín podporuje hojenie a regeneráciu pokožky. Používa sa na podráždenú pokožku na zjemnenie jej povrchu.

Panthenol (provitamín B5) má protizápalové a hojivé účinky. Upokojuje pokožku a zlepšuje jej schopnosť zadržovať vlhkosť.


Diskusia k článku:

Príspevok :
Autor :
E-mail :
Prispievate ako neregistrovaný používateľ. Prihlásiť sa môžete v ľavom stĺpci.
NAJČÍTANEJŠIE
 
REKLAMA
BIOTRUE banner 109 sutaz
 
REKLAMA
 
PARTNERI
Slovensky paraolypijsky vybor
 
NAJNOVŠIE
 
HĽADAŤ

v článkoch
v poradni
v katalógu
 
 
(c)2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. redakcia(`na`)lady.sk
Nezodpovedáme za obsah príspevkov pridaných zvonku!!!