lady.sk
AKLINIK B 468X60
  * 2024
  * 2023
  * 2022
  * 2021
  * 2020
  * 2019
  * 2018
  * 2017
  * 2016
  * 2015
  * 2014
  * 2013
  * 2012
  * 2011
  * 2010
  * 2009
  * 2008
  * 2007
  * 2006
  * 2005
  * 2004
  * 2003
  * 2002
       December
       November
       Október
       September
       August
       Júl
       Jún
       Máj
       Apríl
       Marec
       Február
       Január
  * 2001
  * 2000

 
Napíšte nám svoje otázky, pripomienky, návrhy, nápady, požiadavky na redakcia(`na`)lady.sk
 
PRIHLÁSENIE


  Zapamätať heslo

Nová registrácia
Zabudnuté heslo

Registráciou získavate ochranu mena v poradni a v komentároch k článkom.
 
PORADŇA

Dnes pribudlo:
1 tém, a 0 reakcií.
Včera pribudlo:
1 tém, a 1 reakcií.

 
Z ARCHÍVU
 
Piatok, 29. Marec, , Dnes oslavuje Miroslav
  KATALÓG Informácie    Pridať firmu 
Móda, módne odevy, bielizeň Obuv, kabelky Módne doplnky, klenotníctva Kozmetika, parfuméria Skrášľovacie salóny, služby, pobyty Zdravie, výživa
Som taká, aká som

  Spracoval(a) : Natália Krížová
Dátum : 29.5.2002
späť
Späť

Poslať
 

Ako často ste si už pomysleli, že nie ste dostatočne atraktívna a koľko razy ste sa trápili kvôli hrubým stehnám, veľkému zadku alebo neforemnému nosu? Vaša nálada klesala a úmerne s tým prichádzal do vášho života nepokoj. Vymaňte sa z tejto nezmyselnej pasce, ktorá vás zbytočne obmedzuje.


To my učíme deti, že chlapci by mali byť odvážni a dievčatká pekné.  Americkí vedci dokázali, že dokonca už dojčatá ženského pohlavia sú chválené za vzhľad niekoľkokrát častejšie ako chlapci. U niekoľkoročných detí sa tieto vzorce iba umocňujú – v animovaných rozprávkach sú dobré postavy pekné a štíhle, zatiaľ čo zlé alebo hlúpe postavy sú tučné alebo škaredé.

Krásne dievčatá z reklám
V skutočnosti vieme, že dokonalá krása dievčat z titulných stránok časopisov alebo z filmov je efektom práce mnohých špecialistov – kozmetičiek, vizážistov, kaderníkov, fotografov, osvetľovačov a špecialistov na počítačové spracovanie snímok. Ale aj napriek tomu máme často komplexy, že nie sme ako ony. V USA vznikajú kluby podpory pre ženy, ktoré sa na špeciálnych terapeutických stretnutiach učia akceptovať sa také, aké sú.
Skôr ako poviete: ,,Ale pribrala!
Psychologické výskumy medzi ženami dokazujú, že fyzický vzhľad iných žien je obľúbenou témou dámskych klebietok. ,,Tá herečka ale poriadne zostarla!“, ,,Jana po poslednom tehotenstve hrozne pribrala!“...koľkokrát ste si s kamarátkami vymieňali podobné dojmy? Pretože neakceptujeme svoje telo, okamžite si všímame nedokonalosť iných žien. Takýto postoj funguje ako bumerang: pri kritizovaní iných  sa samy vháňame do čoraz väčších komplexov a tým viac kritizujeme iné ženy.

Pekným  sa darí lepšie...
Žiaľ, je to pravda. Bolo dokázané, že fyzicky atraktívni ľudia majú väčšie šance na úspech ako ľudia neatraktívni alebo s nadváhou. Aj napriek tomu by sme to nemali brať doslovne. Ľudia s nepravidelnými črtami tváre alebo s niekoľkými kilami navyše tiež môžu dokázať veľké veci. Ak uveria sami v seba a túto vieru prenesú na svoje okolie. Pekní ľudia sú okrem toho v omnoho nevýhodnejšej situácii, ako by sa mohlo zdať: výnimočne pekné ženy sa musia poriadne nadrieť, aby dokázali, že nie sú iba prázdne bábiky alebo že nečíhajú len na to, aby niekomu odlákali muža.

Pamätajte!Noste oblečenie dobrej kvality – je lepšie vydať viac peňazí na jedny šaty, ktoré budú dobre vyzerať niekoľko rokov, ako na niekoľko kusov, ktoré stratia fazónu, keď ich niekoľkokrát vyperiete.
Dbajte o vlasy – ak nemáte čas ani trpezlivosť na komplikované účesy, dajte si vlasy ostrihať tak, aby ich úprava zaberala čo najmenej času. Ak si vlasy farbíte a nemáte každý týždeň čas zaoberať sa odrastenými partiami, dajte si urobiť melír. Dbajte najmä o to, aby ste mali vlasy vždy čisté a bez lupín.  Zanedbaný účes nezachránia ani tie najefektnejšie šaty.
Buďte vždy upravená – noste iba čisté a vyžehlené odevy. Týka sa to najmä osôb s nadváhou, ktoré si nemôžu dovoliť zanedbávať sa, pretože na plnšej postave je všetko viditeľnejšie.  Nuž a samozrejme – nezabúdajte na čisté topánky.
Usmievajte sa – pochmúrna alebo zaťatá tvár každého odradí. Ak sa budete usmievať vy, budú k vám ľudia pristupovať so sympatiami. Naviac vám príjemný vzhľad tváre dodá na príťažlivosti.
Vyberajte si vhodné farby – ak máte pleť broskyňového odtieňa, najlepšie a mlado budete vyzerať v teplých odtieňoch farieb. Ak má vaša pokožka ružovkastý tón – kupujte si odevy v odtieňoch sivej, svetlomodrej a tmavomodrej. Rovnako starostlivo si vyberajte farbu na vlasy.
Starajte sa o pleť – ak má (najmä na jar) nepekný, sivkastý odtieň, použite tónovací krém, ktorý ju oživí. Nepreháňajte to s pobytom na slnku   a používajte krémy so slnečnými filtrami. Intenzívne opaľovanie pokožku nielen ničí, ale takisto zvýrazňuje každú vrásku.

    Pokračovanie Desatoro boja proti komplexom


Diskusia k článku:

jedna malickost - k tym odevom: netvrdim, ze by si ludia mali kupovat oblecenie zrovna vo vypredaji, ale priznajme si, drahe saty nam nepomozu, a uz vobec nie na niekolko rokov, pretoze moda sa tak rychlo meni, zeby bolo uplne zbytocne si kupovat saty len preto, aby sme ich mohli dlhodobo nosit.Okrem toho, v obchodoch sa casto vyskytuju odevy "made in China" z Mileticky a date za to o 500 viac..
Neregistrovaný - :-), 14.6.2002 12:22
Príspevok :
Autor :
E-mail :
Prispievate ako neregistrovaný používateľ. Prihlásiť sa môžete v ľavom stĺpci.
NAJČÍTANEJŠIE
 
REKLAMA
BIOTRUE banner 109 sutaz
 
REKLAMA
 
PARTNERI
Slovensky paraolypijsky vybor
 
NAJNOVŠIE
 
HĽADAŤ

v článkoch
v poradni
v katalógu
 
 
(c)2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. redakcia(`na`)lady.sk
Nezodpovedáme za obsah príspevkov pridaných zvonku!!!