lady.sk
AKLINIK B 468X60
  * 2024
  * 2023
  * 2022
  * 2021
  * 2020
  * 2019
  * 2018
  * 2017
  * 2016
  * 2015
  * 2014
  * 2013
  * 2012
  * 2011
  * 2010
  * 2009
  * 2008
  * 2007
  * 2006
  * 2005
  * 2004
  * 2003
  * 2002
       December
       November
       Október
       September
       August
       Júl
       Jún
       Máj
       Apríl
       Marec
       Február
       Január
  * 2001
  * 2000

 
Napíšte nám svoje otázky, pripomienky, návrhy, nápady, požiadavky na redakcia(`na`)lady.sk
 
PRIHLÁSENIE


  Zapamätať heslo

Nová registrácia
Zabudnuté heslo

Registráciou získavate ochranu mena v poradni a v komentároch k článkom.
 
PORADŇA

Dnes pribudlo:
1 tém, a 0 reakcií.
Včera pribudlo:
1 tém, a 1 reakcií.

 
Z ARCHÍVU
 
Sobota, 20. Apríl, , Dnes oslavuje Marcel
  KATALÓG Informácie    Pridať firmu 
Móda, módne odevy, bielizeň Obuv, kabelky Módne doplnky, klenotníctva Kozmetika, parfuméria Skrášľovacie salóny, služby, pobyty Zdravie, výživa
Duchovny odchádza

  Spracoval(a) : Jana Osuská
Dátum : 20.5.2002
späť
Späť

Poslať
 

Už sme vás na stránkach Lady informovali o tom, že predstaviteľ hlavnej úlohy, v dnes už kultovom seriáli Akty X, David Duchovny vo filme zomrie a už nikdy viac sa  k svojim divákom ako agent Mulder nevráti. Davida Duchovného najviac hnevalo to, že ho ľudia prestali vnímať ako osobu, ale stotožnili si ho s jeho úlohou. Každý krajec však má dve kôrky. Seriál mu niečo vzal, aby mu niečo iné poskytol. Popularitu, zaujímavú prácu, peniaze, nových priateľov i nepriateľov.


Tajomstvo úspechu tohto seriálu podľa neho spočívalo v tom, že ľudí už od pradávna fascinovali nevysvetliteľné javy, veci zastreté rúškom tajomstva, dohady, ktoré mohli mať vplyv na náš pozemský život.. Kdesi hlboko v našom vnútri sa skrýva neobyčajne veľa nezodpovedaných otázok, tušení tieňov, nepoznaná minulosť. Akty X sa snažili pomôcť poodkryť tieto záhady, naznačiť možnosti riešenia. Samozrejme, že ani tento seriál nie je schopný odpovedať na všetky otázky, alebo vyriešiť dôsledky poznaného stavu, ale už samotný fakt, že človek nie je opustený v hľadaní, že sa aj niekto iný zaoberá otázkami, ktoré ho trápia , že aj iní veria niečomu , čomu verí aj on, hoci bez dôkazov , pritiahol k obrazovkám milióny  divákov. Veď dovtedy patrila problematika mimozemských civilizácií medzi  tabuizované témy, patriace do archívov CIA , alebo do sci-fi románov.
Aj postava Muldera mu pomohla nájsť v sebe skryté hodnoty. Keď sa pripravoval na túto úlohu, zistil  že Mulder je nesmierne  vytrvalý a je odhodlaný kráčať za svojím cieľom. Ide za poznaním pravdy aj napriek všetkým prekážkam, ktoré  mu kladie jeho okolie, aj osud  do cesty. Možno preto, že aj David Duchovny objavil v sebe veľkú silu kráčať za svojím cieľom, sa dokáže teraz rozlúčiť so seriálovým hrdinom, ktorý by mu ešte pár rokov nosil peniaze a bral identitu. Nechce si zvyknúť na to, že ho ľudia oslovujú Fox Mulder. On je niekto iný. Dobrý herec, otec, manžel, vzdelaný muž . On nie je tajný agent a nežije v prostredí, v ktorom sa nakrúcal seriál. Tajomnom a tmavom. Jeho život sa odohráva v Beverly Hills v luxuse, na výslní v slnečnej Kalifornii.  Tak chce žiť aj naďalej, hoci aj bez poznania tajomstiev, ktoré odhaľoval. Nie, žeby neveril existencii vecí, o ktorých bola v seriáli reč, ale niekedy by predsa len potreboval viac dôkazov. Napriek tomu to nebola falošná hra. Seriál ho fascinuje a videl ho niekoľko razy celý. Potešilo ho aj to, že úloha si vyžadovala pravidelnú fyzickú prípravu, že pri nakrúcaní zažil situácie, ktoré boli naozaj nebezpečné, že sa naučil odhadovať riziko a znižovať ho na minimum. To sa mu v živote zíde. Naučil sa  znášať bolesť. Niekoľko razy si počas „filmovačky“ vykĺbil rameno, zopár razy horel a o rezných ranách a odreninách už ani nehovorí. Čo ho prekvapilo, boli nie vždy úprimné vzťahy. Hrany sa vyostrujú najmä vtedy, keď sa štáb musí na dlhšie obdobie odsťahovať mimo domova. Veľká časť filmu sa nakrúcala v kanadskom Vancouvery, kam sa všetci prechodne presťahovali. Možno tam preletela iskra medzi ním a „Danou“, a možno je všetko inak. Isté je, že momentálne sú na seba  alergickí. A to je možno ďalší z dôvodov, pre ktorý navždy opustil seriál. Uvidíme, kto ho nahradí.


Diskusia k článku:

Príspevok :
Autor :
E-mail :
Prispievate ako neregistrovaný používateľ. Prihlásiť sa môžete v ľavom stĺpci.
NAJČÍTANEJŠIE
 
REKLAMA
BIOTRUE banner 109 sutaz
 
REKLAMA
 
PARTNERI
Slovensky paraolypijsky vybor
 
NAJNOVŠIE
 
HĽADAŤ

v článkoch
v poradni
v katalógu
 
 
(c)2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. redakcia(`na`)lady.sk
Nezodpovedáme za obsah príspevkov pridaných zvonku!!!