lady.sk
AKLINIK B 468X60
  * 2024
  * 2023
  * 2022
  * 2021
  * 2020
  * 2019
  * 2018
  * 2017
  * 2016
  * 2015
  * 2014
  * 2013
  * 2012
  * 2011
  * 2010
  * 2009
  * 2008
  * 2007
  * 2006
  * 2005
  * 2004
  * 2003
  * 2002
       December
       November
       Október
       September
       August
       Júl
       Jún
       Máj
       Apríl
       Marec
       Február
       Január
  * 2001
  * 2000

 
Napíšte nám svoje otázky, pripomienky, návrhy, nápady, požiadavky na redakcia(`na`)lady.sk
 
PRIHLÁSENIE


  Zapamätať heslo

Nová registrácia
Zabudnuté heslo

Registráciou získavate ochranu mena v poradni a v komentároch k článkom.
 
PORADŇA

Dnes pribudlo:
1 tém, a 0 reakcií.
Včera pribudlo:
1 tém, a 1 reakcií.

 
Z ARCHÍVU
 
Sobota, 20. Apríl, , Dnes oslavuje Marcel
  KATALÓG Informácie    Pridať firmu 
Móda, módne odevy, bielizeň Obuv, kabelky Módne doplnky, klenotníctva Kozmetika, parfuméria Skrášľovacie salóny, služby, pobyty Zdravie, výživa
Ako aplikovať kozmetické výrobky II

  Spracoval(a) : Martina Jeníková
Dátum : 14.5.2002
späť
Späť

Poslať
 

V prvej časti sme si povedali, ako správne nanášať kozmetické výrobky určené na ošetrenie tváre.  Podobné finty na zvýšenie účinnosti moderných kozmetických výrobkov platia aj v prípade ošetrovania tela a vlasov.

TELO – vyzbrojené rukavičkami
A/ Útok rukavicou je neuveriteľne účinný v prípade anticelulitídových výrobkov.  Ak ich vtierame do pokožky drsnou masážnou rukavicou, vstrebávajú sa rýchlejšie a lepšie. Ak gél, balzam alebo krém proti celulitíde vtierame do pokožky rukou, mali by sme dodatočne vyskúšať techniku štípania (chytať ju prstom a ukazováčikom a rýchlo a energicky ,,trhať“) alebo hniesť ju hánkami. Takáto povrchová stimulácia pokožky zvyšuje elastickosť  mäkkého tkaniva a pomáha rozbíjať celulitídu.
Niektoré aktívne výrobky so silnými účinkami, napr. s kofeínom alebo výťažkami z brečtana môžeme takisto vmasírovať špeciálnymi masážnymi strojčekmi.  Niektorí výrobcovia už ku svojim produktom pribaľujú špeciálne ,,masažéry“, čiže prístroje na boj proti celulitíde. Väčšinou sú to masážne kefky s gumovými alebo plastikovými výčnelkami.
B/ Balzamy, gély a pílingy (rovnako sprchové, ako aj ošetrujúce) potrebujú rozhodnú, ale jemnú ruku. Do pokožky, zmäknutej kúpeľom, je najvhodnejšie jemne ich vmasírovať alebo vklepať.
C/ Veľmi účinnou metódou na zlepšenie pružnosti pokožky celého tela je energické vklepávanie a po vstrebaní výrobku krémovej konzistencie – dodatočná masáž hánkami. Výrobky s konzistenciou hustého gélu nanášame vždy zdola nahor.

VLASY
O kondíciii mŕtveho vlasu v skutočnosti rozhoduje živé tkanivo – pokožka hlavy, ktorá je husto popretkávaná nervami a cievami. Všetky šampóny a kozmetické výrobky na umývanie vlasov sú zväčša určené na boj s lupinami, nadmerným mastením a nadmerným rohovatením – jedným slovom na odstraňovaním defektov pokožky hlavy. ,,Zalepená“ odlupujúcimi sa plátkami a slabo prekrvená pokožka má negatívny vplyv na stav cibuliek  a spôsobuje, že vlasy sú anemické, bez lesku a pozbavené prirodzenej ochrany. Preto je taká dôležitá masáž pokožky hlavy počas umývania (a tomu istému slúži aj pomaly zabudnutá inštitúcia kefovania vlasov).
Aplikátory (dlhé tenké dávkovače alebo pipety), ktorými sú často vybavené špeciálne toniky a séra na ošetrovanie pokožky hlavy, umožňujú nanášať výrobok bezprostredne na pokožku.
Veľmi účinnú metódu na zlepšenie prekrvenia pokožky predstavuje jemný mechanický píling. Masáž hlavy počas umývania je podľa odborníkov dôležitejšia ako samotné umývanie. Vôbec nemusíme nanášať šampón na celú dĺžku vlasov, pretože pena, vytvorená počas masáže pokožky hlavy, vlasy pri oplachovaní zľahka  premyje a to im stačí. Počas umývania je vhodné silno stláčať body od stredu hlavy a na jej bokoch. Ak to vo vašom kaderníctve ešte nepochopili, hľadajte si nový salón.

 


Diskusia k článku:

Príspevok :
Autor :
E-mail :
Prispievate ako neregistrovaný používateľ. Prihlásiť sa môžete v ľavom stĺpci.
NAJČÍTANEJŠIE
 
REKLAMA
BIOTRUE banner 109 sutaz
 
REKLAMA
 
PARTNERI
Slovensky paraolypijsky vybor
 
NAJNOVŠIE
 
HĽADAŤ

v článkoch
v poradni
v katalógu
 
 
(c)2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. redakcia(`na`)lady.sk
Nezodpovedáme za obsah príspevkov pridaných zvonku!!!