lady.sk
AKLINIK B 468X60
  * 2024
  * 2023
  * 2022
  * 2021
  * 2020
  * 2019
  * 2018
  * 2017
  * 2016
  * 2015
  * 2014
  * 2013
  * 2012
  * 2011
  * 2010
  * 2009
  * 2008
  * 2007
  * 2006
  * 2005
  * 2004
  * 2003
  * 2002
  * 2001
       December
       November
       Október
       September
       August
       Júl
       Jún
       Máj
       Apríl
       Marec
       Február
       Január
  * 2000

 
Napíšte nám svoje otázky, pripomienky, návrhy, nápady, požiadavky na redakcia(`na`)lady.sk
 
PRIHLÁSENIE


  Zapamätať heslo

Nová registrácia
Zabudnuté heslo

Registráciou získavate ochranu mena v poradni a v komentároch k článkom.
 
PORADŇA

Dnes pribudlo:
1 tém, a 1 reakcií.
Včera pribudlo:
1 tém, a 2 reakcií.

 
Z ARCHÍVU
 
Štvrtok, 28. Marec, , Dnes oslavuje Sona
  KATALÓG Informácie    Pridať firmu 
Móda, módne odevy, bielizeň Obuv, kabelky Módne doplnky, klenotníctva Kozmetika, parfuméria Skrášľovacie salóny, služby, pobyty Zdravie, výživa
Pred svadbou maj oči otvorené, po svadbe ich privri

  Spracoval(a) : Natália Križova
Dátum : 22.5.2001
späť
Späť

Poslať
 

Hneď na úvod musím spravodlivo priznať, že nie každý muž je klamár a nie každý klamár je muž, ale bolo by možné napísať stovky kníh o tom, čo nám muži o sebe nehovoria a čo vedia predstierať aj napriek do očí bijúcej pravde.
Susan Forwardová, slávna autorka bestselleru Toxickí rodičia, vo svojej najnovšej knihe Keď tvoj partner klame ako pes opisuje mechanizmy, ktoré nútia mužov zastierať pravdu o sebe a ženy nútia obdarúvať ich , aj napriek všetkému, dôverou.
Všetci zaľúbenci sa tomu druhému ukazujú výlučne z tej najlepšej stránky. Lenže množstvo mužov o sebe vedome ukrýva tie vlastnosti, ktoré by nás mohli znechutiť. Nuž a keď pominie očarenie, objavujú sa rôzne ,,prekvapenia“: pitie, nedostatok finančnej zodpovednosti, chorobná slabosť pre opačné pohlavie, žiarlivosť, neporiadnosť, nervozita a mnoho, mnoho iných manželských pliag. Existujú však aj metódy, ako zbadať ohrozenie skôr, ako bude neskoro.

Pýtajte sa!
Najjednoduchšia metóda je kladenie otázok a pozorné počúvanie odpovedí. Nie že by bola pravda samospasiteľná, niekedy je to skôr potvora, ktorá veľmi bolí. Napriek tomu, je užitočné zistiť, či žijete s luhárom. Dnes sa zameriame na identifikáciu.
Ešte nedávno ste sa vznášali na vlnách čistého šťastia z toho, akého úžasného chlapa máte vedľa seba. Mladý, inteligentný, zabezpečený, slobodný, veriaci, či neveriaci /podľa potreby/… skrátka idyla. Odrazu však začínate mať pocit, že má na vás príliš málo času, že keď vám rozpráva o svojich pracovných cestách má v očiach podivný svit a vy počujete trávu rásť. Ste len obyčajná hysterka, alebo je on klamár? Ženy majú zvláštny piaty zmysel, ktorý by im na túto otázku dokázal odpovedať aj sám. Čím je však žena staršia a čím viac jej na danom mužovi záleží, tým spoľahlivejšie dokáže oklamať svoj radar. Tu je niekoľko „racionálnych“ spôsobov na odhaľovanie klamárov. Oplatí sa registrovať a ,,bodovať“ nedôslednosti v tom, čo muž rozpráva o svojej práci, finančnej situácii a živote. Problém je však v tom, že zaľúbená žena zväčša sníva o chvíli, keď konečne pred celým svetom triumfálne vysloví ÁNO a tak hluchne a slepne a nedovolí preniknúť signálom, ktoré jej kazia ideálny obraz manželského kandidáta. Preto udržujte vnútorný hlas v pohotovosti a dobre ho počúvajte. Intuícia je prirodzene zakódovaná v ženských dušiach.

Kde sa stala chyba?
Keď sme obdarené intuíciou a neobyčajnou vnímavosťou, prečo sa toľko manželstiev neskôr ukáže ako obyčajná séria omylov? Do záhuby nás ženie naša ľahkovernosť, mužmi vyjavenú ,,pravdu“ chceme považovať za vlastnú, zahlušujeme intuíciu a tlmíme pochybnosti. V túžbe zahlušiť samotu, alebo, len tak, vkĺznuť konečne pod čepiec, nechceme pripustiť, že máme tých chlapov dobre prečítaných. Dokonca veríme, že sa zmenia. A neskôr, ako nešťastné manželky, hádžeme celú vinu na partnera a presviedčame sa, že sa nám stala veľká krivda.

Ako sa brániť pred ilúziami ?
1. Ak váš výstražný systém hovorí, že niečo nie je tak, ako by malo byť, uverte intuícii a zbaľte kufre.

2. Nevypínajte rozum len preto, lebo ste do veci zaangažovali svoje srdce. Je možné súčasne cítiť aj myslieť.

3. Treba veľa času na to, aby ste druhého človeka dobre poznali. Neponáhľajte sa

4. Nič nepredpokladajte vopred. Dobre počúvajte a pozerajte sa.

5. Nerobte všeobecnú chybu, že najskôr začnete dôverovať a až potom zisťujete, či dôverujete právom. Nie bezdôvodne sa hovorí že dôveru si treba získať.

Pokračovanie zajtra

Diskusia k článku:

Príspevok :
Autor :
E-mail :
Prispievate ako neregistrovaný používateľ. Prihlásiť sa môžete v ľavom stĺpci.
NAJČÍTANEJŠIE
 
REKLAMA
BIOTRUE banner 109 sutaz
 
REKLAMA
 
PARTNERI
Slovensky paraolypijsky vybor
 
NAJNOVŠIE
 
HĽADAŤ

v článkoch
v poradni
v katalógu
 
 
(c)2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. redakcia(`na`)lady.sk
Nezodpovedáme za obsah príspevkov pridaných zvonku!!!