lady.sk
AKLINIK B 468X60
  * 2024
  * 2023
  * 2022
  * 2021
  * 2020
  * 2019
  * 2018
  * 2017
  * 2016
  * 2015
  * 2014
  * 2013
  * 2012
  * 2011
  * 2010
  * 2009
  * 2008
  * 2007
  * 2006
  * 2005
  * 2004
  * 2003
  * 2002
  * 2001
  * 2000
       December
       November
       Október
       September
       August
       Júl
       Jún
       Máj

 
Napíšte nám svoje otázky, pripomienky, návrhy, nápady, požiadavky na redakcia(`na`)lady.sk
 
PRIHLÁSENIE


  Zapamätať heslo

Nová registrácia
Zabudnuté heslo

Registráciou získavate ochranu mena v poradni a v komentároch k článkom.
 
PORADŇA

Dnes pribudlo:
1 tém, a 0 reakcií.
Včera pribudlo:
1 tém, a 1 reakcií.

 
Z ARCHÍVU
 
Piatok, 29. Marec, , Dnes oslavuje Miroslav
  KATALÓG Informácie    Pridať firmu 
Móda, módne odevy, bielizeň Obuv, kabelky Módne doplnky, klenotníctva Kozmetika, parfuméria Skrášľovacie salóny, služby, pobyty Zdravie, výživa
Slávne ženy: Mariah Careyová

  Spracoval(a) : Mária Novická
Dátum : 25.5.2000
späť
Späť

Poslať
 

Mariah sa narodila v New York City pred 30 rokmi Patricii Careyovej, opernej speváčke z Írska a Alfredovi Careymu, vzducho- technickému- inžinierovi z Venezuely, s americko-africkým pôvodom. Ako to už býva pravidlom, v životopisoch slávnych hviezd, aj jej rodičia sa rozviedli, keď mala Mariah tri roky. Sestra zostala s otcom a ona s bratom trpiacim epileptickými záchvatmi odišli s matkou. Odvtedy mali všetci traja hlboko do vrecka. To prinútilo ich matku k neustálemu sťahovaniu, do stále chudobnejších bytov a štvrtí napriek tomu, že robila v dvoch zamestnaniach, aby uživila deti. Mariah bola neustále sama a vtedy bol jedinou jej nádejou spev. Chudobná Mariah sa po 18. narodeninách rozhodla živiť ako čašníčka. Pri tejto práci, ktorej sa v Amerike venuje veľa začínajúcich herečiek a speváčok, pričuchla aj ku klubovému spevu a jej život sa zrazu zmenil. Niežeby bola bohatá, ale netrela už biedu. Úspešne spievala v mnohých new yorských kluboch, až si vytvorila vlastné publikum, čo jej zodvihlo sebavedomie až natoľko, že sa na jednej party rozhodla pre sebaprezentáciu. Nabrala odvahu a podala prezidentovi Sony Music Tommymu Mattolovi demo pásku, čím si získala jeho pozornosť. Takto jednoducho sa začala rozprávka o chudobnej Marienke, ktorá našla princa. Netrvalo dlho Tommy - skoro o 20 rokov starší od nej – spečatil ich lásku svadbou. Aj tá bola rozprávková. Po nej si odviedol nevestu do rezidencie drahšej ako majú rozprávkoví králi.
Pre dievča z Nemanič to bola predsa len veľká zmena. Možno neuniesla ťarchu bohatstva a možno obaja očakávali od spoločného života viac. Zlé jazyky vravia, že svojho manžela podvádzala. Vraj s hviezdou New York Yankees Darekom Jererom a neskôr so Seanom Puffym Combsom. Isté je, že o štyri roky neskôr sa ich spoločná rozprávka skončila pred rozvodovým súdom. Aj keď už boli rozvodové papiere podpísané, pár neustále spolupracoval a priatelil sa. Ich známi tvrdia, že sa vzťah skončil preto, lebo sa Mariah cítila izolovaná a kontrolovaná, na čo nebola zvyknutá. Mariah ani jej partner to nikdy nepotvrdili, ani nevyvrátili. Nikdy nedali tlači nijaké oficiálne vyhlásenie o rozchode. Symbolicky spálili mosty, ale v skutočnosti zhorel kaštieľ, v ktorom spolu s Tommym žili. Oni ho však chvíľu predtým stihli predať za 2O miliónov dolárov. / Bolo v ňom deväť spální, sedem kozubov, dva bazény, zvukové štúdio, výťahy a jedenásť kúpeľní/ Rozvod považovali za svoj súkromný problém. Mariah tvrdí, že nepatrí medzi ľudí, ktorí si musia uľavovať pred kamerami. “ Sú veci, o ktorých je lepšie nehovoriť.” Niečo však naznačil jej prvý rozhovor po rozvode.
“Moje manželstvo predstavovalo problémy v nahrávacej spoločnosti, manažérske problémy, účty, právnikov... Všetko sa krútilo okolo jedinej osoby - a tou som nebola ja. Možno má manželstvo takto vyzerať, ale v osemnástke to človek jednoducho nevie. Väčšinu detí doma poučia, lebo rodičia im rozumejú a chcú im pomáhať, ale moja mama ma nikdy nepostrčila na javisko. Inšpirovala ma síce a povzbudzovala, ale od 17- tich som žila sama a bolo mi trápne, neustále ju s niečím obťažovať...” Nech je to už ako chce, rozpad manželstva Mariah pomohol. Opäť sa začala starať sama o seba a stála pritom pevne na zemi. Len podmienky, z ktorých vychádzala, boli už lepšie. Zrazu mala slobodu, peniaze a moc rozhodovať o svojich právach, či už ako predstaviteľka popu alebo súkromná osoba. Akoby šibnutím čarovného prútika zmenila aj svoj štýl. Ten domáci “fádno- ubíjajúci” odložila a na rad prišlo niečo sexy, nasiaknuté sebaistotou.

Pokračovanie zajtra

Diskusia k článku:

Príspevok :
Autor :
E-mail :
Prispievate ako neregistrovaný používateľ. Prihlásiť sa môžete v ľavom stĺpci.
NAJČÍTANEJŠIE
 
REKLAMA
BIOTRUE banner 109 sutaz
 
REKLAMA
 
PARTNERI
Slovensky paraolypijsky vybor
 
NAJNOVŠIE
 
HĽADAŤ

v článkoch
v poradni
v katalógu
 
 
(c)2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. redakcia(`na`)lady.sk
Nezodpovedáme za obsah príspevkov pridaných zvonku!!!