lady.sk
AKLINIK B 468X60
  * 2024
  * 2023
  * 2022
  * 2021
  * 2020
  * 2019
  * 2018
  * 2017
  * 2016
  * 2015
  * 2014
       December
       November
       Október
       September
       August
       Júl
       Jún
       Máj
       Apríl
       Marec
       Február
       Január
  * 2013
  * 2012
  * 2011
  * 2010
  * 2009
  * 2008
  * 2007
  * 2006
  * 2005
  * 2004
  * 2003
  * 2002
  * 2001
  * 2000

 
Napíšte nám svoje otázky, pripomienky, návrhy, nápady, požiadavky na redakcia(`na`)lady.sk
 
PRIHLÁSENIE


  Zapamätať heslo

Nová registrácia
Zabudnuté heslo

Registráciou získavate ochranu mena v poradni a v komentároch k článkom.
 
PORADŇA

Dnes pribudlo:
1 tém, a 0 reakcií.
Včera pribudlo:
1 tém, a 2 reakcií.

 
Z ARCHÍVU
 
Štvrtok, 28. Marec, , Dnes oslavuje Sona
  KATALÓG Informácie    Pridať firmu 
Móda, módne odevy, bielizeň Obuv, kabelky Módne doplnky, klenotníctva Kozmetika, parfuméria Skrášľovacie salóny, služby, pobyty Zdravie, výživa
Penam tipy na Veľkú noc

  Spracoval(a) : Gabika
Dátum : 2.4.2014
späť
Späť

Poslať
 

Vychutnajte si sviatočné chvíle strávené s rodinou či priateľmi. K príjemným stretnutiam patrí na sviatočne prestretý stôl aj chutné jedlo.  Tradičné menu, v ktorom na Veľkú noc nechýba údená šunka a vajíčka, vhodne doplnia ľahké tipy z Penamu. Výborne chutia a pripravíte ich rýchlo a celkom jednoducho.

 

Veľkonočná polievka

Potrebujeme:

3,5 l vývaru z údeného mäsa, 200 g bielej fazule,1 cibuľa, 150 g kyslej smotany, 3 bobkové listy, soľ, vegeta, 5 ks korenie nové celé, 8 ks korenie čierne celé, mleté čierne korenie, sladká paprika, cukor a ocot podľa chuti, múka na zátrepku, zajačiky z Penam toastového chleba.

Postup:

Bielu fazuľu namočíme do vody na niekoľko hodín. Potom ju uvaríme domäkka vo vývare z údeného mäsa, do ktorého sme pridali celú cibuľu, bobkový list a celé korenie. Z múky, kyslej smotany a červenej papriky  pripravíme zátrepku a za stáleho miešania nalejeme do polievky. Dochutíme soľou, vegetou, štipkou cukru, octom a čiernym mletým korením. Podávame so zajačikmi, ktoré sme vykrojili formičkou z toastového chleba Penam. Zajačiky môžeme jemne opražiť na masle.

 

Veľkonočná plnka z toastového chleba

Potrebujeme:

1 Penam toastový chlieb, mlieko podľa potreby, 1 cibuľa, soľ, mleté čierne korenie, 1 lyžica petržlenovej vňate,

4 vajcia, papier na pečenie.

Postup:

Plátky toastového chleba Penam nakrájame na kocky, dáme do misy, zalejeme dostatočným množstvom vlažného mlieka, aby zvlhli, a necháme 15 minút odležať. Medzitým na panvici opečieme dozlatista cibuľu. K chlebu pridáme celé vajcia, nadrobno nasekanú petržlenovú vňať, ochutíme soľou a korením. Premiešame, aby sa jednotlivé suroviny dôkladne premiešali. Hotové cesto dáme na plech vyložený papierom na pečenie a upečieme dozlatista. Podávame teplé k šunke, mäsu alebo servírujeme studené na obloženej mise.

 

Veľkonočný mazanec s plnkou

Potrebujeme:

1 Penam mazanec s hrozienkami, 300 g smotany na šľahanie, 500 g mascarpone, malinový džem, 1 lyžička vanilkovej arómy,

4 lyžice práškového cukru, 200 g čerstvých alebo mrazených malín, 1 lyžica krupicového cukru, nasekané pistácie a mandle na obalenie, čokoládové vajíčka, karamel na dozdobenie.

Postup:

Maliny umyjeme a necháme odkvapkať, potom ich roztlačíme s džemom. Smotanu vyšľaháme, premiešame s mascarpone, vanilkovou arómou a práškovým cukrom. Časť krému si odložíme na potretie bokov. Do zvyšku pridáme malinovú zmes a premiešame. Odrežeme boky mazanca a dvakrát ho vodorovne prerežeme ako tortu. Naplníme ho krémom, a odložíme na dve hodiny do chladu. Potom boky natrieme odloženým krémom, a posypeme sekanými pistáciami a mandľami. Vrch môžeme dozdobiť drobnými čokoládovými vajíčkami a karamelom.

 

Recepty a foto Penam

 

Penam mazanec - vďaka tradičnému spôsobu prípravy a kvalitným surovinám chutí celkom ako domáci, takže si ho obľúbi  celá rodina a uspokojí aj tých najnáročnejších členov.  Vláčny mazanec plný sladkých  hrozienok jednoducho patrí k veľkonočným sviatkom. Tento rok ho Penam dodáva aj posypaný mandľami. Na veľkonočné raňajky je ako stvorený!

 

 

 

 

Penam Toastový chlieb – môžete použiť na prípravu veľkonočnej plnky, alebo z neho pripraviť kanapky v tvare zajačikov či kvetiniek. Postačia vám k tomu klasické formičky na cukrovinky.  Pre milovníkov tmavého pečiva Penam ponúka aj tmavý toastový chlieb.

 


Diskusia k článku:

Príspevok :
Autor :
E-mail :
Prispievate ako neregistrovaný používateľ. Prihlásiť sa môžete v ľavom stĺpci.
NAJČÍTANEJŠIE
 
REKLAMA
BIOTRUE banner 109 sutaz
 
REKLAMA
 
PARTNERI
Slovensky paraolypijsky vybor
 
NAJNOVŠIE
 
HĽADAŤ

v článkoch
v poradni
v katalógu
 
 
(c)2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. redakcia(`na`)lady.sk
Nezodpovedáme za obsah príspevkov pridaných zvonku!!!