lady.sk
AKLINIK B 468X60
  * 2024
  * 2023
  * 2022
  * 2021
  * 2020
  * 2019
  * 2018
  * 2017
  * 2016
  * 2015
  * 2014
  * 2013
  * 2012
  * 2011
  * 2010
  * 2009
  * 2008
       December
       November
       Október
       September
       August
       Júl
       Jún
       Máj
       Apríl
       Marec
       Február
       Január
  * 2007
  * 2006
  * 2005
  * 2004
  * 2003
  * 2002
  * 2001
  * 2000

 
Napíšte nám svoje otázky, pripomienky, návrhy, nápady, požiadavky na redakcia(`na`)lady.sk
 
PRIHLÁSENIE


  Zapamätať heslo

Nová registrácia
Zabudnuté heslo

Registráciou získavate ochranu mena v poradni a v komentároch k článkom.
 
PORADŇA

Dnes pribudlo:
1 tém, a 1 reakcií.
Včera pribudlo:
1 tém, a 2 reakcií.

 
Z ARCHÍVU
 
Štvrtok, 28. Marec, , Dnes oslavuje Sona
  KATALÓG Informácie    Pridať firmu 
Móda, módne odevy, bielizeň Obuv, kabelky Módne doplnky, klenotníctva Kozmetika, parfuméria Skrášľovacie salóny, služby, pobyty Zdravie, výživa
Menštruačný kalíšok

  Spracoval(a) : Jana Osuská
Dátum : 11.4.2008
späť
Späť

Poslať
 

Menštruačný kalíšok je druh dámskej hygienickej pomôcky pre viacnásobné využitie a je vyrobený z mäkkého silikónu. Po zavedení priľne k stenám pošvy a tým zaručuje bezpečné hromadenie tekutiny, bez presakovania.

Prvá pomôcka takéhoto druhu bola vyrobená v roku 1937 v USA výtvarníčkou Leonou Chalmers. Avšak jej výrobok, ktorý si nechala aj patentovať nezaznamenal na trhu úspech. K jeho výrobe sa pristúpilo o polstoročie neskôr opäť a to s vylepšenou technológiou.

V súčasnosti sa do distribučnej siete lekáreň dostáva výrobok LadyCup. Je zvonovitého tvaru a má približne 5 cm. Je vyrobený z mäkkého antialergického silikónu a zvládne objem 300 ml menštruačnej krvi. Po použití a následnom umytí sa môže opätovne použiť, čím je vysoko ekologický. Výrobca garantuje jeho životnosť na 15 rokov. A jeho cena na trhu sa pohybuje od 600 českých korún. Je dostupný v niekoľkých veľkostiach, pričom väčšia veľkosť je určená ženám po pôrode.

LadyCup sa zavádza ako bežný tampón. Pred zavedením ho treba dvakrát pozdĺžne preložiť, aby sa zmenšila jeho šírka. Po zavedení sa kalíšok rozvinie do pôvodného tvaru a priľne k stenám pošvy. Doba použiteľnosti je vyššia ako pri použití tampónov a nehrozí nebezpečenstvo toxického šoku. Po použití sa umyje a po skončení menštruácie je potrebné ho sterilizovať, respektíve vyvariť.

Jeho výhodou je, že umožňuje vykonávať všetky denné a športové aktivity vrátanie plávania. Ideálny je aj na cestovanie, keďže sa môže vymieňať vo väčších časových intervaloch.


Diskusia k článku:

Ak sa nenaplní nevznikne pri vyberaní podtlak a neťahá von aj to čo netrea?
Neregistrovaný - s, 11.4.2008 07:53,
...zlatá klasika...niet nad vložky...nech radšej všetko pekne odíde, tak ako má... :-)
Neregistrovaný - , 11.4.2008 11:14
urcite je to ekologickejsie ako vlozky
Neregistrovaný - innna, 11.4.2008 12:58
tak tomu tiež neverím, je to predsa silikón... a potom si myslím, že zdravie ženy je dosť dôležitá vec ;-), asi by som mojej dcére nedovolila čosi také... a prihliadať na ekológiu je v tomto prípade dosť nemiestne, pretože materiál z ktorého sa vyrábajú terajšie hygienické potreby je z prírod.materiálov... takže by som skôr rozmýšľala o pôsobení (silikónového, nekonečne dlho používateľného "vrecka")na zdravie ženy! prajem pekný deň bez ženských problémov ;-)
Neregistrovaný - bibi, 11.4.2008 13:10
HOHOHOHOOOOOO!!!!! 300ml su tri deci, ne**** tu niekomu? nech ziju upiri!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Neregistrovaný - 500ml = krigel, 11.4.2008 16:35
k tym 300 ml- podla mna je to akurat pre zeny ktore zvyknu mavat velmi silnu menstruaciu
Neregistrovaný - Jelsa, 11.4.2008 20:41, jelsa(`na`)post.sk
Laura tancovala pri tyči v zafajčenom bare. Červené svetlo napomáhalo mojej fantázii vyzliekať si ju skôr donaha. Aj tučným, spokojným chlapíkom, čo si tu iba zašli na pár pív. Nebol to nejako zvlášť vychytený bar. Po vystúpení sa ako vždy schovala za záves. Už som to poznal naspamäť. Vybehla po schodoch nahor. V podkroví mala svoju izbu. A malú Alexandru. Takmer rozprávkový príbeh. Prebaľovala malú s cigaretou v ústach. Dofajčila a sadla si na posteľ. Obliečky už smrdeli. Cítila to. Nebol čas zmeniť to. Vzala Alexandru do náručia, pohojdala ju a vrátila postieľke. Dlaňou pohladila miesto na posteli na ktorom prebaľovala dieťa, aby vyrovnala povlečenie. Asi nechtiac pohladila aj naškrobené miesta. Striaslo ju, ruku odtiahla veľmi rýchlo preč. Vynorili sa jej obrazy všetkých, ktorí s tou perinou mali niečo spoločné. Pozrela na malú. Alexandra sledovala matku veľkými, nevinnými očami. Zaklipkala mihalnicami a zaspala. Laura sa vrátila dole do lokálu. Čakalo ju ďalšie vystúpenie. V modrom osvetlení baru na mňa Laura pôsobila ako morská panna. Jej mladé telo dráždilo. V tom čo robila, bola najlepšia. Ako Siréna! Norris, majiteľ podniku mal charakter. Chlap zo starej školy. Ak všetko šlo podľa jeho predstáv, nerobil striptérkam problémy. Laura mu v piatok pritiahla najviac zákazníkov. Tajne som Lauru miloval. Miloval ako niečo, čoho som sa nechcel dotýkať, aby som to nepoškvrnil. Aj zabijak má cit! Laura to proste vedela. Vedela, čo chcú chlapi vidieť. Do svojich vystúpení miešala balet. Precítila každú jednu pózu. Vždy som jej po vystúpení vsunul za pásik peniaze a v šatni ju čakala kytica purpurových ruží. Inokedy som si ju zavolal do salónika. Ak mi vyšiel kšeft. A ten mi vyšiel stále! Chcel som, aby sa Laura predvádzala iba mne, nie tým tučniakom, čo sa nevyznajú v umení. Tak rád by som všetkých umlčal. Zadarmo ale nezabíjam a nadčasy neberiem! Nerád som sa lúčil s týmto prostredím ak som musel cestovať za prácou. Vracal som sa v obavách, že Lauru už nemusím vidieť. Ja by som si ju i tak našiel. Dostal som objednávku a náhle som odišiel. Bolo mi ľúto, nechávať tu Lauru bez dozoru. Myslel som aj na jej malú Alexandru. Možno mám ešte niekde srdce. Ak by nebolo takých svíň, čo nechcú žrať len so svojich válovov, život by strácal farbu. A ja mám rád farbu. Purpurovú! Keď tečie tým správnym smerom, keď sa podobá ružiam čo vednú vo vázach... Vrátil som sa v sobotu so všetkou noblesou. Objednal si salónik. Laura tancovala iba pre mňa labutiu pieseň. Mala fialové oči. Mojej Laure ktosi včera ublížil! ,,Norris...“ pošepla mi. Dnes som si vzal prvýkrát nadčas. Nebol čas zmeniť to. Purpurovú proste milujem. ,,Ten bar si nemusel podpáliť.“ vravela mi Laura v aute, keď kŕmila malú Alexandru. ,,Nebol to nejako zvlášť vychytený bar. Tie oblečky na posteli už smrdeli dosť dlho!“
Neregistrovaný - kundrattoff, 12.4.2008 01:14, kundrattoff(`na`)gmail.com
macica: detto, pouzivam dva roky a nemam problem, ziadne pooblievanie a podobne veci, ktore tu spominaju tie, ktore kalisok ani v zivote nevideli.
Neregistrovaný - janku, 13.4.2008 17:59
mimochodom - 30 ml tekutiny (odmerala som), neviem si predstavit nadobu s objemom jeden a pol horcicaku zavedenu vo vagine
Neregistrovaný - janku, 13.4.2008 21:41
:-)))))...jeden a pol horcicaku... :-))))...to bolo pekneee prirovnanie... to bude pre upirky ;-)...neodsudzujem, pretoze to vidim iba na obrazku, ale zda sa mi to neprakticke...ako si to vymenim na spolocnych toaletach v praci, ked to treba vymyvat???
Neregistrovaný - bibi, 14.4.2008 08:28
MILTON tablety a AQUAglide gel je naco dobry?...pozerala som stranku, kde sa to da objednat, ceny su "bombove"...ibaze to obsahuje dalsie veci, ktore netusim naco su? zeby hygiena kalisku a gel na lahsie vsunutie? a nie je to prehnane pracne? :-( ja sa opytam radsej gynekologicky..
Neregistrovaný - bibi, 14.4.2008 08:33
a to akoze tiahnut cez celu kancelariu s poharom na h****l?????
Neregistrovaný - gantlopalova, 14.4.2008 19:25
nie, mozes mat aj dva - jeden vyberies, druhy vlozis...hotovo...ked mozes tiahnut s vlozkou cez celu kancelariu, tak snad aj s poharom...jeeezis, zasa hladate problemy, tam kde nie su...
Neregistrovaný - kkk, 14.4.2008 20:07
vlozku si dam diskretne do saka, nikto ani netusi,ze mam menzes, ale pohar? a keby som mala tie kalisky aj tri, taky zakrvacany ho nosit...
Neregistrovaný - kjkjhjkhkjhjkhk, 14.4.2008 20:26
ja som nikdy tampony nepouzivala, tak nebudem ani kalisok...vlozky su dnes kvalitne maju dobru absorbciu, su pohodlne aj pre senzitivnu pokozku a nesposobuju zapal ako sa moze stat u citlivejsich zien pri pouzivani tamponu...mne sa to "igelitove vrecko" nezda byt dost hygienicke, zvlast, ked krv treba vyplachovat...na verejnych toaletach v spolocnych umyvadlach?...myslel niekto na jednoduchy prenos infekcii?
Neregistrovaný - bianca, 15.4.2008 10:08
nechutneeeeeeeee
Neregistrovaný - kohiba, 15.4.2008 16:29
nechutne su smradlave sustave vlozky, ktore vobec nie su pohodlne, ktore su plne bakterii
Neregistrovaný - kkk, 15.4.2008 22:27
moja zlatá "kkk", vložky treba vymieňať a smradľavá nebudeš ak sa budeš umývať...baktérie sú všade s tým nič neurobíš...no a pokiaľ je pre niektorú "nechutná" jej vlastná menštruačná krv, je mi jej úprimne ľúto...asi nebude môcť ani porodiť dieťa, tam je totiž tiež dosť vlastnej krvičky ...tak pekný deň, milé, vtipné dámy!;-)
Neregistrovaný - baba, 16.4.2008 08:56
zaujimave, ze s kaliskom ziaden zapach nikdy nie je, ale s vlozkou tam proste je - lebo je tam ovela vacsie mnozstvo bakterii, ktore sa rozkladaju - to sa mi hnusi - a nie moja vlastna krv...nemusis ma lutovat a vyprosujem si, aby si ma urazala , ze nedodrziavam hygienu... preco si take nieco nenapisala aj kohibe, ktora napisala, ze je to nechutne? ja branim kalisok, lebo ho uz dlho pouzivam a som s nim spokojna, narozdiel od vloziek
Neregistrovaný - kkk, 16.4.2008 12:30
vam tu dost prepina...
Neregistrovaný - sokames, 16.4.2008 19:33
ja si myslim ze moze to byt dobre. Objednam si ho ved za skusanie nic nedam.A nestoji tak vela. Urcite je to hyg. ako vlozky. Najma ked je leto. Ja to urcite skusim. Konecne niekto myslel aj na nas zeny. Ved dost si to musime trpiet tak aspon trocha nam tie dni sprijemny ten poharik.
Neregistrovaný - MIMKA, 18.4.2008 13:35, mimka077(`na`)azet.sk
no to musi byt neskutocne hygienicke ked ho akurat zakazdym oplachnes a potom zas strcis dnu...a to s tym poharom ako tu niekto pisal...boze...ono nove veci tzv."zlepsovaky"sa vymyslaju preto aby veci zlepsili-zjednodusili a nie komplikovali...a ta ekologia...je mi smiesne pri dnesnych ekologickych superproblemoch aby som ja odlahcovala svet tym ze si budem komlikovat uz aj tak dost narocne dni...
Neregistrovaný - hahaha, 18.4.2008 21:04
preco nie
Neregistrovaný - Anka, 21.4.2008 11:21, Anna.Simonidesova(`na`)azet.sk
tu v USA je to velmi rozsirene. Nepoznam nikoho kto by to vymienal/vyplachoval na verejnych zachodoch a v praci. Vacsinou sa vymiena len 2x za den, rano po zobudeni, vacsina dievcat co poznam to robi ked sa spruchuje rano a potom vecer pred spanim, viac nie je potrebne. Ak je nevyhnutne vymenit na verejnych zachodoch, obsah s vyleje d zachodu a vuytiere sa to vlhkou utierkou, ho hadam na SK mate, take jednorazovo balene utierky. Nekomplikujte si zivot s poharom. Raz sa mesiac sa vyvari vo vode, alebo ak mate dva mozte ich vyvarat denne.
Neregistrovaný - sunflower, 30.4.2008 03:06
...a ked mávam velmi silnu menštruaciu? nemože sastat že sa mi v tele nejak prevráti,pretečie??
Neregistrovaný - didi, 30.4.2008 12:19
kupte tu www.kalisok.sk
Neregistrovaný - rebelka, 5.5.2008 18:46
dobre som sa zasmiala, nad tym co som tu cital. Moderna zena, ktora nechce inteligencne zaostavat si nastuduje literaturu, navod, jej vlastna inteligencia ju privedie na riesenie. Je take velke mnozstvo plastovych nadob malych, velkych, uzatvaracich, ploskych, ktore sa zmestia do oblecenia, nemusia byt vopred naplnene, nemusis ist na toaletu vo dvojici....ked sa ides "prepudrovat", kde si schovavas spiralu, hreben, ruz, parfem??...kto ma o kalisok zaujem, staci len par minut porozmyslat...naco sadat do trabanta, ked mas pred sebou otvoreny mercedes? Budes citat pri sviecke, ktora zhori za par hodin, ked si mozes zasvietit setriacu ziarivku na 5 OOO hodin? Ale pobavilo ma to asi tak, ako ked sa ma opytaju ako odobrat stolicu do malej skumavky, ked to clupne do vody......???, ktora je aspon trosililinku inteligentna pride na to a ma pravdepodobnost IQ nad 70. Prajem vela spokojnych dni.
Neregistrovaný - kalka, 8.5.2008 10:58
mňa by zaujimali tie finty na to, ako s tym podtlakom. Možno vložiť prst vedľa kalíšku aby sa tam dostalo trochu vzduchu a potom vytiahnuť?
Neregistrovaný - reni, 9.5.2008 22:33
mna by zase zaujimalo ako pojdem cikat ked kalisok mozem mat zavedeny 4-8 hodin. A ako pisal: zeny v amerike si ho zavedu rano a navecer si ho vytiahnu.Jaj bez ameriky by sme tu asi ani my neboli :-)
Neregistrovaný - peha, 14.5.2008 11:21
Nie že by som vedela veľa, ale niektoré príspevky sú postavené na hlavu. Cikať pritom môžeš ísť bez problémov, pretože močová hadica je úplne inde ako maternica. A ekologické to je, pretože silikón ľudské telo znáša bez alergií. Znižuje sa riziko zápalov niekoľkonásobne. Odstraňuje bolesti. Nie je možné aby sa zasekol a nešiel von. Ten podtlak sa uvoľní však to nemáme nalepené lepidlom. Stačí pohýbať za ten výstupok. A Amerika nebola prvá kde sa to žačalo predávať a používať. Bolo to v Európe.
Neregistrovaný - ann, 19.5.2008 12:07
ja mam v tele dlhodobo silikon a nic sa nedeje :-)
Neregistrovaný - patrika, 23.6.2008 11:51
podla mna je to fajn výrobok , dnes mi prisiel a už ho aj mam v sebe vosiel lahko , len som zvedava ako to pojde von)
Neregistrovaný - mph, 29.10.2008 16:30
vy ste si o tom zistovali viac? Trepete hovadiny ani neviete ako to funguje. co zijete v praveku?? www.mooncup.co.uk - precitajte si vsetko co tam pisu aj otazky a odpovede. (FAQ)
Neregistrovaný - , 24.8.2009 15:51
Príspevok :
Autor :
E-mail :
Prispievate ako neregistrovaný používateľ. Prihlásiť sa môžete v ľavom stĺpci.
NAJČÍTANEJŠIE
 
REKLAMA
BIOTRUE banner 109 sutaz
 
REKLAMA
 
PARTNERI
Slovensky paraolypijsky vybor
 
NAJNOVŠIE
 
HĽADAŤ

v článkoch
v poradni
v katalógu
 
 
(c)2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. redakcia(`na`)lady.sk
Nezodpovedáme za obsah príspevkov pridaných zvonku!!!