lady.sk
AKLINIK B 468X60
  * 2024
  * 2023
  * 2022
  * 2021
  * 2020
  * 2019
  * 2018
  * 2017
  * 2016
  * 2015
  * 2014
  * 2013
  * 2012
  * 2011
  * 2010
  * 2009
  * 2008
       December
       November
       Október
       September
       August
       Júl
       Jún
       Máj
       Apríl
       Marec
       Február
       Január
  * 2007
  * 2006
  * 2005
  * 2004
  * 2003
  * 2002
  * 2001
  * 2000

 
Napíšte nám svoje otázky, pripomienky, návrhy, nápady, požiadavky na redakcia(`na`)lady.sk
 
PRIHLÁSENIE


  Zapamätať heslo

Nová registrácia
Zabudnuté heslo

Registráciou získavate ochranu mena v poradni a v komentároch k článkom.
 
PORADŇA

Dnes pribudlo:
0 tém, a 0 reakcií.
Včera pribudlo:
1 tém, a 1 reakcií.

 
Z ARCHÍVU
 
Piatok, 29. Marec, , Dnes oslavuje Miroslav
  KATALÓG Informácie    Pridať firmu 
Móda, módne odevy, bielizeň Obuv, kabelky Módne doplnky, klenotníctva Kozmetika, parfuméria Skrášľovacie salóny, služby, pobyty Zdravie, výživa
Nové výhody pre matky s deťmi

  Spracoval(a) : Jana Osuská
Dátum : 9.4.2008
späť
Späť

Poslať
 

Union zdravotná poisťovňa, a. s., člen skupiny Eureko B. V., pomáha svojim poistenkyniam bojovať proti rakovine krčka maternice a syndrómu náhleho úmrtia dojčiat prostredníctvom nových benefitov pre poistencov.

 

Union zdravotná poisťovňa, a. s. od marca 2008 zadarmo zapožičiava svojim poistencom do šiestich mesiacov života prístroj Nanny, domáci monitor dychu a pohybu dieťaťa, ktorý môže pomôcť výrazne znížiť riziko náhleho úmrtia dojčiat. Zároveň od 1. apríla 2008 prispieva Union zdravotná poisťovňa, a. s. pre indikovanú skupinu svojich poistenkýň na vakcínu proti HPV vo výške 9 306 Sk za celý očkovací cyklus.

 

Na rakovinu krčka maternica zomrie ročne vo svete približne 250 000 žien. Na Slovensku je každý rok 550 nových prípadov rakoviny krčka maternice a 200 žien na toto ochorenie zomrie. Rakovina je v 90 % prípadoch spôsobená HPV, čo je ľudský papilómavírus, proti ktorému existuje účinné očkovanie. Union zdravotná poisťovňa, a. s. sa preto rozhodla podporiť svoje poistenkyne v boji proti rakovine krčka maternice a indikovanej skupine dievčat narodených v roku 1996 preplatí náklady na vakcínu vo výške 3 102 Sk za každú z troch dávok očkovacieho cyklu. Union zdravotná poisťovňa, a. s. sa aj týmto zároveň rozhodla pripojiť k iniciatíve Roka boja proti rakovine krčka maternice, ktorá spája subjekty aktívne sa podieľajúce na tejto činnosti.

 

V rámci benefitov určených pre matku a dieťa sa Union zdravotná poisťovňa, a. s. zamerala aj na starostlivosť o dojčatá a riziko syndrómu náhleho úmrtia, ktoré je stále zodpovedné za 25% úmrtí dojčiat do 7 mesiaca života. Na základe žiadosti rodiča, ktorú vyplní a zašle ošetrujúci pediater, zapožičia Union zdravotná poisťovňa, a. s. zadarmo svojim poistencom do šiesteho mesiaca života domáci monitor dychu a pohybu dieťaťa – prístroj Nanny. Princíp prístroja v podobe podložky do postieľky spočíva v tom, že sleduje dych a pohyb dieťaťa a v prípade akejkoľvek odchýlky na ňu okamžite upozorní rodiča signálnym hlásením.

 

Union zdravotná poisťovňa, a. s. tieto výhody prináša svojim poistenkyniam a  detským poistencom k už existujúcim výhodám, ku ktorým patrí aj:

-        Pôrodná asistencia, ktorú dosiaľ využilo 132 poistenkýň Union zdravotnej poisťovne, a. s. z okresov Bratislava, Dolný Kubín, Dunajská Streda, Galanta, Gelnica, Kežmarok, Košice, Krompachy, Levoča, Martin, Nitra, Poprad, Prešov, Ružomberok, Spišská Nová Ves, Spišský Štvrtok, Svidník, Šaľa, Šamorín, Turčianske Teplice a Žilina, v ktorých má Union zdravotná poisťovňa, a. s. zazmluvnené pôrodné asistentky.

-        Preplácanie CRP vyšetrenia na základe odberu kvapky krvi. Je to vyšetrenie C reaktívneho proteínu, ukazovateľa zápalu, ktorý orientačne rozlíši vírusový pôvod od bakteriálneho, čo je dôležité pri prípadnom nasadení antibiotickej liečby. K dnešnému dňu Union zdravotná poisťovňa, a. s. preplatila 7 418 takýchto vyšetrení u všeobecných lekárov pre deti a dorast.

-        Návšteva u všeobecného lekára pre deti a dorast u pacienta doma, o ktorú prejavujú záujem poistenci, ale aj ošetrujúci pediatri. Dosiaľ bolo všeobecnými lekármi pre deti a dospelých vykonaných 9 070 takýchto návštev.

 

-        Očkovanie proti chrípke zadarmo vrátane vakcíny. Dosiaľ bolo zaočkovaných 10 439 detí.

-        Preplácanie preventívnej zdravotnej prehliadky u gynekológa v pôvodnom rozsahu v porovnaní s rozsahom stanoveným v platných právnych predpisoch. Union zdravotná poisťovňa, a. s. hradí napríklad cytologické vyšetrenie pre ženy už od 18 roku života. 

 


Diskusia k článku:

Babral som sa celú noc v stroji. Poznal som na všetko patent, akurát lásku som si nevedel opraviť. Tešil som sa na ráno. Aj na svoju utrápenú Jolu. Po robote som si umyl ruky a sledoval špinu, ako sa cez sifón snaží dostať sa k moru. ,,Raz si ťa možno prídem pozrieť.“ Zroloval som uterák, hodil ho do skrine. Odpichol som kartu na vrátnici a bol som niekým úplne iným. ,,Ahoj Jola!“ kričal som od dverí nášho jednoizbového bytu ,,Čo máme na raňajky?“ Kedysi sa u nás v byte schádzali Joliny kolegovia a kolegyne z divadla. Jola bola baletka. Niekedy v začiatkoch našej veľkej lásky som sa nevedel vynadívať na jej rozťahujúce sa telo. Dnes je akosi všetko iné. ,,Zajtra je Silvester! Pôjdeme do Goga?“ ,,Ja nepôjdem! Nebaví ma robiť tvojim kamarátom na stole mostíky a špagáty.“ ,,Minulého roku ti zato zaplatili. Myslel som si, že aj teraz zarobíme!“ ,,Myslel si si! Ja myslím, že tento rok ostanem doma.“ Jola mi na stôl položila tanier s dvoma volskými okami. Posmievali sa mi. Zatriasol som tanierom a oká sa zmenili na kozy. Jednu z tých kôz som podrezal a tá dožlta vytiekla. Joline biologické hodiny si začínali tikať so sviečkami na jej narodeninových tortách. Natiahol som sa na pohovku. Jola podišla k oknu. Jemne dýchla na sklo a prstom nakreslila srdce. Opäť naň dýchla a keď chcela znova nakresliť srdce, to prvé zmizlo. ,,Zajtra to okno umyjem.“ povedala a pozrela smerom ku mne veľkými čiernymi očami. Ohrýzala si pritom necht, akoby predo mnou niečo schovávala. Zaspal som. Vracal som sa niekam na začiatok. Videl som Jolu ako trénuje. Videl som seba, ako od nej neviem odtrhnúť oči. Dnes je akosi všetko iné. Prebúdzal som sa na pohladenie. Jola ma tak nikdy nehladila. Otvoril som oči. Vedľa pohovky kľačalo mladé dievča, nad ňou Jola. Usmievala sa. ,,To je Dáša.“ vravela Jola a stále sa tak zvláštne usmievala. ,,Vzala si si dnes tablety?“ opýtal som sa jej. ,,Dáša súhlasila s tým, že nám vynosí dieťa...“
Neregistrovaný - kundrattoff, 9.4.2008 01:58, kundrattoff(`na`)gmail.com
Príspevok :
Autor :
E-mail :
Prispievate ako neregistrovaný používateľ. Prihlásiť sa môžete v ľavom stĺpci.
NAJČÍTANEJŠIE
 
REKLAMA
BIOTRUE banner 109 sutaz
 
REKLAMA
 
PARTNERI
Slovensky paraolypijsky vybor
 
NAJNOVŠIE
 
HĽADAŤ

v článkoch
v poradni
v katalógu
 
 
(c)2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. redakcia(`na`)lady.sk
Nezodpovedáme za obsah príspevkov pridaných zvonku!!!