lady.sk
AKLINIK B 468X60
  * 2024
  * 2023
  * 2022
  * 2021
  * 2020
  * 2019
  * 2018
  * 2017
  * 2016
  * 2015
  * 2014
  * 2013
  * 2012
  * 2011
  * 2010
  * 2009
  * 2008
  * 2007
       December
       November
       Október
       September
       August
       Júl
       Jún
       Máj
       Apríl
       Marec
       Február
       Január
  * 2006
  * 2005
  * 2004
  * 2003
  * 2002
  * 2001
  * 2000

 
Napíšte nám svoje otázky, pripomienky, návrhy, nápady, požiadavky na redakcia(`na`)lady.sk
 
PRIHLÁSENIE


  Zapamätať heslo

Nová registrácia
Zabudnuté heslo

Registráciou získavate ochranu mena v poradni a v komentároch k článkom.
 
PORADŇA

Dnes pribudlo:
1 tém, a 0 reakcií.
Včera pribudlo:
1 tém, a 1 reakcií.

 
Z ARCHÍVU
 
Sobota, 20. Apríl, , Dnes oslavuje Marcel
  KATALÓG Informácie    Pridať firmu 
Móda, módne odevy, bielizeň Obuv, kabelky Módne doplnky, klenotníctva Kozmetika, parfuméria Skrášľovacie salóny, služby, pobyty Zdravie, výživa
MAGGI prichádza s novými variantmi dehydratovaných polievok MAGGI Zo záhradky

  Spracoval(a) : Ľubor Zámečník
Dátum : 16.4.2007
späť
Späť

Poslať
 

Spoločnosť Nestlé Slovensko, s. r. o., prichádza na trh s novými variantmi polievok MAGGI Zo záhradky, ktoré oslovia spotrebiteľov predovšetkým svojou skvelou chuťou a bohatým množstvom výborných ingrediencií. Podobne ako ostatné polievky MAGGI Zo záhradky, ani nové varianty neobsahujú pridaný glutaman sodný či konzervačné látky. Novými variantmi polievok MAGGI Zo záhradky sú - Gulášová, Hrachová, S pečeňovými knedličkami a Francúzska.

Novinky v rámci radu polievok MAGGI Zo záhradky boli uvedené na trh 15. februára 2007, ich odporúčaná spotrebiteľská cena je 31,10 SK. Polievky dopĺňajú a sceľujú rad polievok MAGGI Zo záhradky, ktorý tvoria ešte tieto varianty: Hubová, Brokolicová, Zemiaková s dubákmi, Karfiolová s brokolicou, Cesnaková krémová a Rajčinová s cestovinami.

„Nové varianty polievok MAGGI Zo záhradky predstavujú všeobecne najpredávanejšie druhy dehydratovaných polievok na slovenskom trhu, ale so všetkým, čo charakterizuje rad MAGGI
Zo záhradky. Ich receptúry sú preto bohatšie, obsahujú viac zeleniny, mäsa, korenia a cestovín, takže chutia lepšie než ich súčasné náprotivky. Vďaka veľkému obsahu kvalitných ingrediencií sú nové varianty polievok Zo záhradky také chutné, že do nich nebolo potrebné pridať ani štipku glutamanu alebo iných prídavných látok (aditív) zvýrazňujúcich chuť,“ komentuje rozšírenie radu polievok MAGGI Zo záhradky Miroslav Matušinec, Brand Manager, Nestlé Česko, s. r. o., a dodáva: “Navyše, rovnako ako ostatné dehydratované polievky MAGGI, ani polievky MAGGI Zo záhradky neobsahujú konzervačné látky – pri ich výrobe sa využíva proces dehydratácie, t.j. konzervácie sušením. Zmes dehydratovaných ingrediencií sa následne plní do hermeticky uzavretých vrecúšok, pričom toto prostredie zaručuje trvanlivosť a kvalitu a vylučuje možnosť znehodnotenia obsahu napr. plesňami.“

Charakteristika a priemerná energetická hodnota, hodnota bielkovín, sacharidov a tukov na 100 g výrobku a jednu porciu (250 ml) je pri nových variantoch nasledujúca:

MAGGI Zo záhradky Gulášová – jeden z najpredávanejších druhov dehydratovaných polievok; ide o gulášovú polievku s príjemne vyváženou chuťou, plnú mäsových kúsočkov a plátkov zemiakov.
MAGGI Zo záhradky Hrachová - obľúbená polievka v podaní MAGGI Zo záhradky,
s množstvom hrachu, dochutená slaninou a troškou cesnaku.
MAGGI Zo záhradky Francúzska - predstavuje nejobľúbenejšiu receptúru dehydratovaných polievok na slovenskom trhu; obsahuje väčšie množstvo zeleniny, mäsa a cestovín – je taká hustá, že v nej takmer „stojí lyžica“.
MAGGI Zo záhradky S pečeňovými knedličkami - knedličkové polievky patria k rodinnému striebru značky MAGGI. Najpopulárnejší variant teraz prináša pod značkou MAGGI Zo záhradky, s ešte väčším množstvom knedličiek, cestovín a zeleniny.

„Rad polievok MAGGI Zo záhradky je prvým uceleným radom dehydratovaných polievok na našom trhu, ktoré vďaka veľkému množstvu obsiahnutých ingrediencií chutia skvele a sú bez pridaného glutamanu sodného a iných prídavných látok (aditív) zvýrazňujúcich chuť,“ vysvetľuje Miroslav Matušinec, a dodáva: „Šesť variantov polievok MAGGI Zo záhradky uvedených na trh v roku 2006 zaznamenalo veľký predajný úspech, preto sme sa rozhodli priniesť v tomto roku spotrebiteľom štyri novinky – MAGGI Zo záhradky Gulášovú, Hrachovú, Francúzsku a S pečeňovými knedličkami.“

Polievky MAGGI Zo záhradky boli uvedené na trh v roku 2006 ako odpoveď na spotrebiteľské vnímanie dehydratovaných polievok. Podľa výsledkov uskutočnených spotrebiteľských testov vadila zákazníkom v prvom rade chuť dehydratovaných polievok (logicky ich porovnávajú s polievkami domácimi) a v druhom rade mali pocit, že vrecúška obsahujú množstvo prídavných látok, spomedzi ktorých  panujú výhrady najmä voči glutamanu sodnému.

Do polievok MAGGI Zo záhradky nebol pridaný žiadny glutaman sodný, iné prídavné látky zvýrazňujúce chuť, ani konzervačné látky, čo však neznamená, že by tieto látky boli škodlivé. Prídavné látky - čiže aditíva - sa pridávajú do potravín zámerne na zvýraznenie niektorých ich vlastností, ako napr. lepšia vôňa či farba alebo napríklad na predĺženie trvanlivosti. Glutaman  sa pridáva kvôli zvýrazneniu chute. Definícia a množstvo prídavných látok je dané zákonom o potravinách, ktorý zaručuje, že tieto látky neohrozujú ľudské zdravie.

Glutaman sodný patrí do skupiny intenzifikátorov chute, jeho hlavnou funkciou je zvyšovanie intenzity chute a vône pokrmov a potravín. Z chemického hľadiska je glutaman významný budivý prenášač v nervovom systéme. V ľudskom tele sa vyskytuje vo dvoch formách – voľnej, kedy vzniká ako produkt metabolizmu, alebo viazanej v bielkovinách. Ľudské telo obsahuje približne 2 kg glutamanu prirodzene sa nachádzajúceho vo svaloch, mozgu, pečeni, a pod., obsah voľného glutamanu je približne 10 g (2,3 g je obsiahnuté v mozgu, 6 g vo svaloch, 0,7 g v pečeni, 0,7 g v obličkách a 0,04 g v krvi). Priemerná denná spotreba je 10 až 20 gramov viazaného glutamanu a 1 g voľného glutamanu. Navyše ľudské telo denne vytvorí zhruba 50 g voľného glutamanu. V potravinách sa spravidla vyskytujú obe formy súčasne. Len voľná forma glutamanu je schopná zvýrazniť chuť. Medzi potraviny bohaté na voľnú formu glutamanu patria napr. rajčiny, syry a huby. Prijateľná denná dávka je pre glutaman stanovená vo výške 120 mg na 1 kg telesnej hmotnosti - to znamená, že pre človeka s váhou 70 kg je táto dávka 8,4 g. Po požití väčšieho množstva sa môžu objaviť bolesti a tuhnutie svalstva, bolesti hlavy či mdloby.

Nové varianty polievky MAGGI Zo záhradky sa pripravujú podobne ako ostatné polievky MAGGI Zo záhradky. Obsah vrecúška sa vysype do ¾ litra vriacej vody (Gulášová, Francúzska, S pečeňovými knedličkami) či do studenej vody (Hrachová). Varíme na miernom ohni v nezakrytom hrnci 7 minút (Hrachová, Francúzska) alebo 10 minút (Gulášová, S pečeňovými knedličkami) a občas premiešame. Z každého vrecúška pripravíte ¾ litra polievky. Ako výsledok Vás čaká lahodná polievka, ktorá svojou chuťou nikoho nesklame.

HOVÄDZÍ VÝVAR VEVERIČKA
Ingrediencie:
4 porcie
2 ks kuracie prsia
100 g koreňovej zeleniny
1 strúčik cesnaku
majorán
petržlenová vňať
mleté čierne korenie
soľ
1 vrecúško MAGGI Zo záhradky S pečeňovými knedličkami
Postup: Celé kuracie prsia a celú neolúpanú koreňovú zeleninu a cesnak spoločne pomaly uvaríme na mäkko. Mäso i zeleninu nakrájame, cesnak vyberieme, prilejeme ¾ litra studenej vody a vsypeme obsah vrecúška MAGGI Zo záhradky S pečeňovými knedličkami, povaríme 10 minút. Jednotlivé porcie zdobíme čerstvou petržlenovou vňaťou.

FAZUĽOVÁ VÝDATNÁ POLIEVKA
Ingrediencie:
4 porcie
200 g červenej fazule, namočenej cez noc
100 g anglickej slaniny
2 paprikové klobásy
1 lyžica olivového oleja
1 téglik kyslej smotany
1 cibuľa
2 veľké strúčiky cesnaku
1 bobkový list
1 lyžička sladkej mletej papriky
saturejka
petržlenová vňať
soľ a čierne korenie podľa chuti
1 vrecúško MAGGI Zo záhradky Gulášová
Postup: Nakrájanú slaninu a klobásu opečieme do zlatista na olivovom oleji, pridáme vopred namočenú, scedenú fazuľu, cibuľu, cesnak, bobkový list, papriku, saturejku a petržlenovú vňať. Zalejeme vodou a varíme na miernom ohni asi 1/4 hod. Prilejeme ¾ l studenej vody, vsypeme vrecúško MAGGI Zo záhradky Gulášová a varíme ešte 10 minút. Podávanú polievku ozdobíme kyslou smotanou a nasekanou petržlenovou vňaťou.

KLÁŠTORNÁ POLIEVKA
Ingrediencie:
4 porcie
100 g šunky
50 g nastrúhaného ementálu
100 g mrazeného zeleného hrášku
mleté čierne korenie podľa chuti
1 vrecúško MAGGI Zo záhradky Hrachová
Postup: Obsah vrecúška polievky MAGGI Zo záhradky Hrachová rozmiešame v 0,75 l studenej vody a za stáleho miešania privedieme do varu. Pridáme hrášok, prípadne dokoreníme čiernym korením a povaríme 10 minút. Podávame s nastrúhaným syrom a pokrájanou šunkou.

FRANCÚZSKA POLIEVKA S OPEČENOU HLIVOU USTRICOVITOU
Ingrediencie:
4 porcie
200 g hlivy ustricovitej
2 lyžice masla
pažítka na zdobenie
soľ a čierne korenie podľa chuti
1 vrecúško MAGGI Zo záhradky Francúzska
Postup: Hlivu pokrájame na rezančeky a opečieme na masle do zlatista. MAGGI Zo záhradky Francúzsku vsypeme do 3/4 l vriacej vody, dôkladne zamiešame a varíme 10 minút. Pred podávaním vložíme do polievky hlivu opečenú na masle a pažítku.


Diskusia k článku:

Príspevok :
Autor :
E-mail :
Prispievate ako neregistrovaný používateľ. Prihlásiť sa môžete v ľavom stĺpci.
NAJČÍTANEJŠIE
 
REKLAMA
BIOTRUE banner 109 sutaz
 
REKLAMA
 
PARTNERI
Slovensky paraolypijsky vybor
 
NAJNOVŠIE
 
HĽADAŤ

v článkoch
v poradni
v katalógu
 
 
(c)2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. redakcia(`na`)lady.sk
Nezodpovedáme za obsah príspevkov pridaných zvonku!!!