lady.sk
AKLINIK B 468X60
  * 2024
  * 2023
  * 2022
  * 2021
  * 2020
  * 2019
  * 2018
  * 2017
  * 2016
  * 2015
  * 2014
  * 2013
  * 2012
  * 2011
  * 2010
  * 2009
  * 2008
  * 2007
  * 2006
  * 2005
  * 2004
       December
       November
       Október
       September
       August
       Júl
       Jún
       Máj
       Apríl
       Marec
       Február
       Január
  * 2003
  * 2002
  * 2001
  * 2000

 
Napíšte nám svoje otázky, pripomienky, návrhy, nápady, požiadavky na redakcia(`na`)lady.sk
 
PRIHLÁSENIE


  Zapamätať heslo

Nová registrácia
Zabudnuté heslo

Registráciou získavate ochranu mena v poradni a v komentároch k článkom.
 
PORADŇA

Dnes pribudlo:
0 tém, a 0 reakcií.
Včera pribudlo:
1 tém, a 1 reakcií.

 
Z ARCHÍVU
 
Piatok, 29. Marec, , Dnes oslavuje Miroslav
  KATALÓG Informácie    Pridať firmu 
Móda, módne odevy, bielizeň Obuv, kabelky Módne doplnky, klenotníctva Kozmetika, parfuméria Skrášľovacie salóny, služby, pobyty Zdravie, výživa
Thalasso terapia vo svete

  Spracoval(a) : Zuzana Janošová
Dátum : 19.4.2004
späť
Späť

Poslať
 

Doplňte svoje zásoby energie silou z mora
Morský vzduch, nekonečný horizont a takmer meditatívny zvuk vĺn narážajúcich na pobrežie, uvoľňujúca a zmyselná starostlivosť o pokožku s morskými riasami a morskou vodou – to sú predstavy, ktoré sa nám vybavia, keď je reč o thalassoterapii.

Thalassoterapia, ktorej názov je odvodený z gréckeho výrazu “Thalassa” (čo znamená “more”), je od polovice 19. storočia spájaná s komplexnou starostlivosťou o telo aj dušu. Po prvýkrát bol tento výraz použitý francúzskym lekárom La Bounnadiérom v roku 1867. Od tej doby sa tak označuje používanie morskej vody, morských rias a morskej klímy na uvoľňujúce a regeneračné terapeutické postupy.

Poprední biológovia neskôr vedecky preukázali účinky thalassoterapie. Zistili, že zloženie morskej vody je veľmi podobné zloženiu plazmy v ľudskej krvi. Klasická thalassoterapia preto vždy používa ohriatu morskú vodu, aby maximálne zvýraznila absorbovanie minerálov, vitamínov a stopových prvkov. Výsledkom je uvoľnené telo a nádherná pleť.

Nový rad produktov Dove Firming – pozostávajúci z Dove Firming Shower, Dove Firming Lotion a Dove Intensive Firming Gel - Cream – sa týmto postupom inšpiroval. Využíva najcennejšie zložky thalassoterapie: vzácne morské riasy. Výťažok z morských rias, získaný z červenej riasy Gelidium cartilagineum, ktorý je obsiahnutý v produktoch radu Dove Firming, je známy svojím pozitívnym účinkom na pretváranie tuku. Odčerpáva nadbytočnú vodu zo spojovacích tkanív, a tým podporuje prirodzené odvodňovanie buniek. Morské riasy rovnako obsahujú zinok, ktorý posilňuje ľudský imunitný systém a redukujú poškodzovanie buniek spôsobené voľnými radikálmi.

Trocha histórie
Thalassa = more a therapeia = starostlivosť, pochádza z gréčtiny. Ako sme už uviedli, táto technológia bola novo vytvorená v roku 1867 lekárom La Bonnardierom, hoci ošetrenie pleti morskými riasami je známe už 3000 rokov pred Kristom.
V roku 1895 dokázal francúzsky biológ René Quinton vzájomnú harmóniu medzi krvnou plazmou a morskou vodou. V roku 1899 zakladá Dr. Louis Bagot prvú Thalasso - terapeutickú inštitúciu a vyvíja liečbu pre kĺbové a reumatické ochorenia.
Už grécky básnik Euripides konštatoval: "More nás očisťuje od všetkých chorôb."
V našom storočí sa už niekoľko rokov využívajú extrakty z mora a morských rias v kozmetike. Na základe vysokého podielu minerálnych a organických látok predstavujú tieto extrakty pre pleť prirodzenú výživu, dodávajú telu energiu a vitalitu.
Exkluzívny komplex účinných látok z mora obsahuje všetky substancie z mora, napríklad minerálne soli, vitamíny, lipidy, stopové prvky a proteíny, ktoré sú podstatné nielen pre ľudstvo, ale pre celý biologický vývoj. Je teda jasné, že produkty obsahujúce morské extrakty podporujú prekrvovanie, látkovú výmenu a obnovu buniek a súčasne regulujú vlhkosť a obnovu pokožky.
Základom systému starostlivosti o pokožku je komplex účinných látok, ktorý sa skladá z kaviárového extraktu a extraktu z ustríc v kombinácii s koktejlom z morských rias.
Pôsobenie riasy:
Vitamín B3, C, minerálne látky a stopové prvky regulujú látkovú výmenu v bunkách. Vitamíny B1, B2, minerály a stopové prvky čistia, fucus vesiculosus, aginat, mannit (alkohol), minerálne látky a stopové prvky udržujú vlhkosť, podporujú látkovú výmenu buniek a reštrukturalizujú bunku.
Tieto látky, obsiahnuté v prípravkoch v prírodnom stave sa v pokožke uvoľňujú v dvoch fázach. V prvej fáze dochádza k vyčisteniu. To je optimálna príprava pre druhú fázu, ktorá efektívne zásobuje pokožku všetkými podstatnými výživnými látkami a látkami pre výstavbu pokožky. Pokožka je tak aktivovaná k novej sviežosti a vitalite.

 


Diskusia k článku:

Príspevok :
Autor :
E-mail :
Prispievate ako neregistrovaný používateľ. Prihlásiť sa môžete v ľavom stĺpci.
NAJČÍTANEJŠIE
 
REKLAMA
BIOTRUE banner 109 sutaz
 
REKLAMA
 
PARTNERI
Slovensky paraolypijsky vybor
 
NAJNOVŠIE
 
HĽADAŤ

v článkoch
v poradni
v katalógu
 
 
(c)2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. redakcia(`na`)lady.sk
Nezodpovedáme za obsah príspevkov pridaných zvonku!!!