lady.sk
AKLINIK B 468X60
  * 2024
  * 2023
  * 2022
  * 2021
  * 2020
  * 2019
  * 2018
  * 2017
  * 2016
  * 2015
  * 2014
  * 2013
  * 2012
  * 2011
  * 2010
  * 2009
  * 2008
  * 2007
  * 2006
  * 2005
  * 2004
  * 2003
  * 2002
       December
       November
       Október
       September
       August
       Júl
       Jún
       Máj
       Apríl
       Marec
       Február
       Január
  * 2001
  * 2000

 
Napíšte nám svoje otázky, pripomienky, návrhy, nápady, požiadavky na redakcia(`na`)lady.sk
 
PRIHLÁSENIE


  Zapamätať heslo

Nová registrácia
Zabudnuté heslo

Registráciou získavate ochranu mena v poradni a v komentároch k článkom.
 
PORADŇA

Dnes pribudlo:
1 tém, a 0 reakcií.
Včera pribudlo:
1 tém, a 1 reakcií.

 
Z ARCHÍVU
 
Sobota, 20. Apríl, , Dnes oslavuje Marcel
  KATALÓG Informácie    Pridať firmu 
Móda, módne odevy, bielizeň Obuv, kabelky Módne doplnky, klenotníctva Kozmetika, parfuméria Skrášľovacie salóny, služby, pobyty Zdravie, výživa
Gymnastika pre potešenie

  Spracoval(a) : Martina Jeníková
Dátum : 12.4.2002
späť
Späť

Poslať
 

Nový životný štýl prináša nové trendy a tie sa nevyhýbajú ani športu. Nech si vyberieme akúkoľvek telesnú aktivitu, mali by sme dodržať jednu základnú zásadu. Športujme tak, aby sme mali z pohybu radosť. Cvičenie vás musí predovšetkým baviť. Najlepšie je také, pri ktorom pohyb vychutnáte a príjemne sa uvoľníte.

 
Skúste to napríklad so zábavnou gymnastikou. Spočíva v kombinácii kondičných športov s relaxačným cvičením, alebo kombináciou klasických gymnastických cvikov (sed-ľah, drep,  kľak) a strečing. Takéto cvičenie pôsobí priaznivo na spevňovanie ochabnutého svalstva a na odbúravanie celulitídy. Ak chcete dosiahnuť viditeľné úspechy, mali by ste cvičiť trikrát denne po pol hodine. Znovu objavenou a obľúbenou sa stala aj gymnastika s kruhom, ktorá dokonale rozhýbe najmenej pružnú, strednú časť tela. Zároveň vás zbaví tukových vankúšikov, ktoré sa na ženskom tele rozrastajú najmä v týchto partiách. Princíp je pritom celkom jednoduchý: stačí krúžiť gymnastickým kruhom rovnomerne okolo pásu. Denne celkom postačí päť minút!

Tréning vo vode
Pre tvarovanie postavy nie je nič lepšie ako pohyb vo vode.  Ideálnym a všestranným tréningom je plávanie. Posilňuje všetky svalové skupiny a zlepšuje kondíciu. Plávaním sa rýchlo zbavujete prebytočných kalórií a pritom sa ani trocha nezapotíte. Látkovú premenu ešte podporuje teplotný rozdiel medzi vodou a telom. Podľa rýchlosti a dĺžky pohybu spálite vo vode 250 až 450 kalórií za pol hodiny. Ideálna teplota vody pre vodné športy je 26 – 30 stupňov.
   Najúčinnejším plaveckým štýlom je kraul. Pri ňom sú pohyby rovnomerné  a plynulé, bez prestávok. Ak najradšej plávate  prsia, určite viete, že pri tomto štýle vo chvíli splývania oddychujete a ak plávate motýlika, nezaobídete sa bez trhavých nárazov. Pre uvoľnenie chrbtice a celkovú relaxáciu je zase najlepší znak. Ak budete dodržiavať tréningovú dávku pol hodiny trikrát týždenne, môžete si byť celkom istá skvelou kondíciou.  Svoje výhody majú aj vodné športy, ktoré sa obvykle cvičia na suchu. Napríklad posilňovanie neoprénovými činkami je pod vodou dvakrát účinnejšie ako na suchu! Okrem záťaže totiž musíte prekonávať aj odpor vody, ktorý je väčší ako odpor vzduchu. Vďaka nadľahčovaniu má telo vo vode iba desatinu svojej hmotnosti, preto posilňovaním nezaťažujete svoju chrbticu ani kĺby. Vo vode môžete cvičiť aj aquajogging, čiže behanie vo vode siahajúcej do výšky pása, alebo aquaerobic.  Cvičenie aerobných a strečingových prvkov po ramená vo vode.

Rady profesionálov
1 Pri cvičení je najdôležitejšie správne držanie tela a presné vykonávanie cvikov. Správne držanie tela znamená minimálnu záťaž kĺbov a obmedzenie pohybu iba na precvičovanú svalovú partiu.  Ak precvičujete iba ruky, nesmie sa vám kývať celé telo.
2 Pri akomkoľvek cvičení dbajte na to, aby ste mali zatiahnuté brucho. Tým spevníte oblasť bedrovej chrbtice a zabránite jej nadmernému prehýbaniu.
3 Ramená a lopatky sťahuje vždy dozadu a dolu. Zo zaguľateným chrbtom je takmer nemožné robiť väčšinu cvikov správne.
4 Všetky pohyby robte pomaly a presne. Posilovanou časťou tela nekmitajte. Do východiskovej  pozície sa vracajte plynulo a pomaly.
5 Medzi sériami cvikov si doprajte takú dlhú prestávku, aby odznelo napätie v posilovanom svale.


 


Diskusia k článku:

3x denne po pol hodine??? Nema tam byt nahodou 3x tyzdenne?
Neregistrovaný - Ela, 12.4.2002 10:47
Zrejme áno.
Neregistrovaný - Eva, 12.4.2002 11:47
A kde sa da vlastne ten aquaerobic cvicit v BA?
Neregistrovaný - , 20.3.2005 19:16
Príspevok :
Autor :
E-mail :
Prispievate ako neregistrovaný používateľ. Prihlásiť sa môžete v ľavom stĺpci.
NAJČÍTANEJŠIE
 
REKLAMA
BIOTRUE banner 109 sutaz
 
REKLAMA
 
PARTNERI
Slovensky paraolypijsky vybor
 
NAJNOVŠIE
 
HĽADAŤ

v článkoch
v poradni
v katalógu
 
 
(c)2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. redakcia(`na`)lady.sk
Nezodpovedáme za obsah príspevkov pridaných zvonku!!!