lady.sk
AKLINIK B 468X60
  * 2024
  * 2023
  * 2022
  * 2021
  * 2020
  * 2019
  * 2018
  * 2017
  * 2016
  * 2015
  * 2014
  * 2013
  * 2012
  * 2011
  * 2010
  * 2009
  * 2008
  * 2007
  * 2006
  * 2005
  * 2004
  * 2003
  * 2002
       December
       November
       Október
       September
       August
       Júl
       Jún
       Máj
       Apríl
       Marec
       Február
       Január
  * 2001
  * 2000

 
Napíšte nám svoje otázky, pripomienky, návrhy, nápady, požiadavky na redakcia(`na`)lady.sk
 
PRIHLÁSENIE


  Zapamätať heslo

Nová registrácia
Zabudnuté heslo

Registráciou získavate ochranu mena v poradni a v komentároch k článkom.
 
PORADŇA

Dnes pribudlo:
1 tém, a 1 reakcií.
Včera pribudlo:
1 tém, a 0 reakcií.

 
Z ARCHÍVU
 
Štvrtok, 18. Apríl, , Dnes oslavuje Valér
  KATALÓG Informácie    Pridať firmu 
Móda, módne odevy, bielizeň Obuv, kabelky Módne doplnky, klenotníctva Kozmetika, parfuméria Skrášľovacie salóny, služby, pobyty Zdravie, výživa
Oči vás prezradia

  Spracoval(a) : Jana Osuská
Dátum : 12.4.2002
späť
Späť

Poslať
 

Hnedé, zelené alebo modré, žiarivé alebo rozjasnené, uplakané, unavené, roztvorené, prižmúrené...oči môžu byť všelijaké. Údajne sú oknom do ľudskej duše – ale celkom určite sú obrazom vášho zdravia a nálady.

 

Iris nie je iba kvet, ale aj odborný názov pre dúhovku oka. Iridiológia je veda, ktorá skúma dúhovku. Oči o nás totiž vedia prezradiť omnoho viac, ako by sme tušili. Ukážu, ktoré oblasti a orgány nášho tela skrývajú  nejakú slabosť, prezradia, že naša životospráva nie je ideálna a odhalia zdravotné ťažkosti, ktoré by nám mohli hroziť. Dúhovka oka odhalí poruchu skôr, ako sa prejaví priamo v tele, čiže ešte v čase, kedy jej môžeme predísť. Iridiológovia netvrdia,  že sú vždy schopní chorobu vyliečiť, ale že na ňu vedia upozorniť skôr, ako vypukne. Teda sú skvelí diagnostici.
   S čím vlastne pracuje iridiológia? V očiach sú zaznamenané celé dejiny organizmu. Lieky, ochorenia, operácie, úrazy, to všetko je navždy uložené vo farebnom odtieni a štruktúre dúhovky. Pravá polovica tela v pravej a ľavá v ľavej. Každá dúhovka je ešte rozdelená na časti ako ciferník hodín a jednotlivé dieliky zodpovedajú určitým oblastiam organizmu.
   Iridiológ si najprv zhotoví snímku očí. Podľa nich potom skúma farbu, línie, škvrnky, fliačiky a prstence. Svoj význam má aj ten najmenší fliačik a najtenšia čiarka. Dúhovka oka je jednoducho individuálna ako odtlačky prstov.

Farba očí
  Pre iridiológa je farba očí ukazovateľom základnej telesnej konštrukcie. Jedinými ,,pravými“ farbami sú hnedá, modrá alebo ich kombinácie. Všetky ostatné odtiene, akokoľvek príťažlivé, znamenajú chybu v životospráve. Zlá strava môže sfarbiť modré oči do hneda a orieškové oči môžu vďaka vhodnej strave zosvetlieť. Zelená farba očí je neprirodzená: modrý základ sa pomiešal so žltou, ktorá svedčí o nerovnováhe v organizme. Ak dúhovka nie je dostatočne číra, hrozia tráviace ťažkosti. Každá farba takisto vypovedá o tom, že sa určité zdravotné ťažkosti u vás prejavia  s väčšou pravdepodobnosťou ako iné.
MODRÁ DÚHOVKA: ste náchylnejšia k chorobám ,,s kyslosti“. Hrozia vám zápaly kĺbov, reuma, astma a žalúdočné vredy. Mali by ste byť šetrná ku svojim obličkám a dostatočne veľa piť. Mimochodom – nemáte náhodou často studené ruky a chodidlá?
HNEDÁ DÚHOVKA: mali by ste si dávať väčší pozor na to, čo jete, inak vám môžu hroziť ťažkosti so žalúdkom, žlčníkom a črevami. Možno aj s nervovou sústavou. Je pravdepodobné, že sa horšie sústredíte.
ZMIEŠAnÁ DÚHOVKA:  zmiešané dúhovky majú často modrý základ a preto sú ich majitelia náchylnejší k ,,modrým“ zdravotným ťažkostiam. Dobre by vám urobila očistná kúra.

Čo vidieť na očiach?
Stres, ako fyzický tak aj psychický, sa na dúhovke prejavuje ako škvrny, zákaly a prstence a to vždy v zóne zodpovedajúcej orgánu alebo časti tela, ktorá vás trápi. Stupeň závažnosti určuje sfarbenie škvrny – čím je tmavšia, tým sú ťažkosti väčšie.  Hĺbka škvrny zase prezrádza, nakoľko je dané poškodenie zložité a ako dlho už trvá. 
Škvrnitý prstenec okolo dúhovky môže znamenať alergiu. Rovný krúžok znamená fyzické napätie alebo stres a z neho prameniace pocity úzkosti. Zakrivené oblúčiky v hornej často dúhovky, v oblasti hlavy, sú znamením náladovosti, zlej schopnosti koncentrácie a slabšej pamäti. Stmavnutie dúhovky po okraji poukazuje na zlý krvný obeh, najmä v rukách a nohách.
   Ak nájdete akýkoľvek  náznak zmeny oproti ideálnemu stavu, nemusíte hneď prepadnúť panike. Je to iba nenápadné varovanie, že by ste mohli svoj život trocha ozdraviť. Zdravšia strava, trocha viac relaxu a cvičenia, načúvanie potrebám svojho tela – a škvrnky s najväčšou pravdepodobnosťou onedlho zmiznú. Skúste sa o tom presvedčiť tak o dva mesiace.

 


Diskusia k článku:

Zaujímavé, ale nemôžem celkom súhlasiť. Farba očí je daná dedične. Dvaja modrookí ľudia nemôžu mať hnedooké dieťa. A čo černosi? Podľa tohto by ich nemala trápiť reuma, a iné ťažkosti modrookých ľudí.
Neregistrovaný - , 12.4.2002 14:21
Takisto nesuhlasim s nazorom v tomto clanku. Sama mam iridocyklitidu a napichanych 10 injekcii v ociach a nasi "fantasticki" lekari doteraz neprisli na to,co mi ju sposobuje.A to sa mi do oci uz napozeralo doktorov...
Neregistrovaný - Tina, 14.4.2002 16:38
Zaujímavý článok. Myslím si, že je na tom čosi pravdy. Ja osobne súhlasím s možnosťou výskytov chorôb menovaných u konkrétnej farbe očí.
Neregistrovaný - jarmila, 14.4.2002 18:50, igram(`na`)pobox.sk
Mozno je farba oci dedicna,mozno nie.My sme boli 4 sestry,dve mame zelene oci,dve maju oci hnede. Nasi rodicia maju oci modre, obidvaja. Takze Neznamy,ako?
Neregistrovaný - , 15.4.2002 08:00
Farba oci je urcite dedicna. Tak ako vlastne cely clovek je vytvoreny spojenim genetickych informacii 2 ludi. A nie je to take jednoduche. Dvaja modrooky ludia kludne mozu mat hnedooke dieta. Pravdepodobnost je sice mala ale moze nastat. Geneticke info si prenasame aj od predchadzajucich generacii.
Neregistrovaný - Karotela, 15.4.2002 09:01
Zdedit mozeme i nejake latentne geny od nasich rodicov, ktore sa na nich konkretne neprejavili. Preto mozu mat modrooky rodicia, hnedooke dieta. Vtedy je moznost, ze to dieta malo modrookeho stareho rodica, alebo prarodica, atd. V podstate suhlasim s Karotelou.
Neregistrovaný - hoad, 15.4.2002 12:43
Príspevok je sumár dobre zostavených neoveriteľných výrokov, ktorých prínos je len pre skupinu ľudí, ktorí to chcú využívať na komerčné účely. Ich všeobecné rady neubližia a keďže nemajú ambície liečenia na čo sú dobré?
Neregistrovaný - , 8.12.2008 09:59
najsprostejsi clanok aky som kedy citala ...
Neregistrovaný - thoxy, 17.4.2009 15:21, anicka(`na`)azet.sk
no a keď mám potom hnedo-zelené oči a pri kraji orámované modrou až do čiernej tak to mi chce kto povedať aké su moje dejiny a zdravie,
Neregistrovaný - KARMA, 5.12.2010 14:12
LOL ze zelena je od choroby tak to potom som chora od narodenia,a co ludia co maju zelene oci od narodenia su tiez chori LOL,a ku tej genetike,ano ja poznam ludi rodicia hnedooky obidve deti modrooke,
Neregistrovaný - bibi, 12.4.2011 13:19
ja mam v duhovke vsetky farby... modru, zelenu, hnedu aj sivu... a mam ich take uz odmalicka... a nemam pocit ze by som bola chora...
Neregistrovaný - tig, 25.1.2012 15:15
Príspevok :
Autor :
E-mail :
Prispievate ako neregistrovaný používateľ. Prihlásiť sa môžete v ľavom stĺpci.
NAJČÍTANEJŠIE
 
REKLAMA
BIOTRUE banner 109 sutaz
 
REKLAMA
 
PARTNERI
Slovensky paraolypijsky vybor
 
NAJNOVŠIE
 
HĽADAŤ

v článkoch
v poradni
v katalógu
 
 
(c)2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. redakcia(`na`)lady.sk
Nezodpovedáme za obsah príspevkov pridaných zvonku!!!