lady.sk
AKLINIK B 468X60
  * 2024
  * 2023
  * 2022
  * 2021
  * 2020
  * 2019
  * 2018
  * 2017
  * 2016
  * 2015
  * 2014
  * 2013
  * 2012
  * 2011
  * 2010
  * 2009
  * 2008
  * 2007
  * 2006
  * 2005
  * 2004
  * 2003
  * 2002
       December
       November
       Október
       September
       August
       Júl
       Jún
       Máj
       Apríl
       Marec
       Február
       Január
  * 2001
  * 2000

 
Napíšte nám svoje otázky, pripomienky, návrhy, nápady, požiadavky na redakcia(`na`)lady.sk
 
PRIHLÁSENIE


  Zapamätať heslo

Nová registrácia
Zabudnuté heslo

Registráciou získavate ochranu mena v poradni a v komentároch k článkom.
 
PORADŇA

Dnes pribudlo:
0 tém, a 0 reakcií.
Včera pribudlo:
1 tém, a 1 reakcií.

 
Z ARCHÍVU
 
Piatok, 29. Marec, , Dnes oslavuje Miroslav
  KATALÓG Informácie    Pridať firmu 
Móda, módne odevy, bielizeň Obuv, kabelky Módne doplnky, klenotníctva Kozmetika, parfuméria Skrášľovacie salóny, služby, pobyty Zdravie, výživa
Hit sezóny – pekné telo

  Spracoval(a) : Kristína Farkašová
Dátum : 9.4.2002
späť
Späť

Poslať
 

Najmódnejšou súčasťou jarnej a letnej sezóny 2002 je bez pochýb hladké, dokonale ošetrené telo. Zdá sa, že návrhári ženy neobliekajú, ale zobliekajú a jediným zastrihnutím nožníc nám dávajú šancu ukázať to, čo bývalá móda ešte trochu skrývala. štíhlu postavu a hladkú pokožku.

 

Telo môže byť vašou pýchou dokonca aj keď nemáte postavu modelky. Začnite hneď! Zbraňami sú : vyhladenie pílingom, vzpruženie  krémom a masážou, otuženie studenou vodou, upokojenie olejom. Ak pridáte trochu vône, okamžite sa budete cítiť štíhlejšia a sebavedomejšia.
  

 

Jarnú obnovu začnite lepším spoznaním vlastného tela. Vystrite sa, zhlboka sa nadýchnite a pozrite sa do zrkadla. Nie kriticky, ako zvyčajne, ale priateľsky. Nepracujete na svojom tele toľko ako modelky a preto si vôbec nemusíte zúfať nad drobnými defektmi. Pochváľte sa silné stránky, ktoré vám dopriala príroda. Určite ich je viacej ako vád. Takže: namiesto toho, aby ste si pomysleli: ,,Som nanič“, radšej si povedzte: ,,Moja príťažlivosť spočíva v....“ Akceptujte to, čo sa nedá zmeniť, pretože trápiť sa zbytočne, neprináša úžitok. Nezabudnite, že niekto má rád malé prsia , iný veľké a tak je to so všetkým, preto nechcite to, čo nemáte, ale tešte sa z toho, čo ste dostali a zveľaďujte to. Máte na to viac ako mesiac. Za ten čas môžete nielen vyhladiť svoju pokožku, ale dokonca sa čiastočne vysporiadať s celulitídou, ktorá je výnimočne zaťatým protivníkom.
   Pokožka víta jar v pomerne zlej kondícii, to vidieť v zrkadle už na prvý pohľad. Unavenú a presušenú treba vyleštiť ako zrkadlo. Zimné škody nie je možné odstrániť v priebehu jedného večera, ale už po týždni intenzívneho ošetrovania pokožka získa ideálnu hladkosť.
Privítajte jar krémom a soľou
Preparát na zlupovanie musíte vybrať podľa druhu pokožky. Ak je citlivá, so sklonmi k podráždeniu, je pre ňu najlepší jemný pílingový krém s drobnými čiastočkami. Pre hrubú a odolnú pokožku sú vhodné drsnejšie pílingové krémy. V poslednom čase je veľmi módny aj píling soľou. Ja osobne ho odporúčam. Je síce špecialitou exotických  kúpeľov alebo drahých kozmetických salónov, ale takúto procedúru  si môžete dopriať aj doma. Prívrženci prírodnej kozmetiky dobre vedia, že pokožke prospieva dokonca aj masáž kuchynskou soľou. Najlepšia je však morská soľ, alebo prešovská soľ. Slaný píling má dvojnásobný efekt: kryštáliky soli pokožku vyhladzujú a sú pre ňu zdrojom dôležitých minerálov.

Hydratácia na zavolanie
Po pílingu má pokožka na kozmetické prípravky dvojnásobný apetít, preto ich používajte ráno aj večer. Problém spočíva v tom, že starať sa ráno o svoju krásu je pre mnohé z nás  neriešiteľná úloha. Ak teda dáte prednosť niekoľkým minútam spánku navyše prednosť pred raňajkami, určite sa nebudete natierať hustým balzamom a čakať, pokiaľ vsiakne do pokožky. Sú však aj kozmetické výrobky, akoby špeciálne vymyslené pre ženy,  ktoré majú problémy so vstávaním. Napríklad ľahké telové mlieka v spreji , ktoré zahalia telo voňavou a výživnou hmlou. Večer však pokožke patrí niečo silnejšie, čo vôbec neznamená, že aj mastnejšie a lepkavé. Telové mlieka Nivea Q10 alebo Dove sú naozaj príjemné a máme po nich pocit, že pokožku okamžite napnú. Výborný je aj olivový olej, maslo, ši smotana. Iba ak je pokožka veľmi suchá a šúpe sa, treba siahnuť po mastnejších výživných balzamoch (napr. z lekárne).

Módne peny a oleje
Ak sa vám procedúry na ošetrovanie tela zdajú byť pracné a zdĺhavé,  znamená to, že potrebujete nové kozmetické výrobky. Penky ľahké ako pierko, alebo nádherne voňavé oleje pripomínajú, že telo máme  na to, aby sme ho rozmaznávali.
Olejčeky sú v poslednom čase najmódnejšie výrobky na ošetrovanie tela. Zmesi éterických olejov (Lancôme, Biotherm) očarovali ženy už pred niekoľkými rokmi. Teraz sa nám však nesnažia svojimi olejčekmi zalíškať iba najexkluzívnejšie kozmetické firmy, ale na trh prichádza aj finančne dostupnejší olej Oléoenergy fimy L ´Oréal. Okrem vyhladenia pokožky dodáva aj energiu, pretože vonia sviežou citrusovou vôňou. Ja uprednostňujem prírodné panenské oleje, hoci voňajú menej exluzívne.

Dobré správy proti celulitíde
Pomarančová pokožka sa najviac zo všetkého bojí masáže. Telový balzam alebo krém môžu byť preto až dvakrát účinnejšie, ak ho do pokožky vtierate energickými pohybmi.
1 Najprv rozohrejte krém v dlaniach. Nanášajte ho od členkov k lýtkam a takisto, zdola nahor, masírujte aj stehná. Najdôkladnejšie z vnútornej strany, pretože tam svaly pracujú najslabšie a pokožka najrýchlejšie ochabuje.
2 Položte si dlane na zadoček. Masírujte ho malými oblúčikmi, zdola nahor. Ak sa krém dobre vstrebáva, môžete si takto vmasírovať dvojnásobnú alebo dokonca trojnásobnú dávku.
3 Brucho masírujte krúživými pohybmi, v smere hodinových ručičiek. Tlak by nemal byť príliš  silný.
4 Na ruky nanášajte krém od zápästia po lakte a až potom po ramená. Najviac času treba venovať masáži nadlaktia a predlaktia, predtým si túto časť ošetrite pemzou.

 


Diskusia k článku:

Príspevok :
Autor :
E-mail :
Prispievate ako neregistrovaný používateľ. Prihlásiť sa môžete v ľavom stĺpci.
NAJČÍTANEJŠIE
 
REKLAMA
BIOTRUE banner 109 sutaz
 
REKLAMA
 
PARTNERI
Slovensky paraolypijsky vybor
 
NAJNOVŠIE
 
HĽADAŤ

v článkoch
v poradni
v katalógu
 
 
(c)2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. redakcia(`na`)lady.sk
Nezodpovedáme za obsah príspevkov pridaných zvonku!!!