lady.sk
AKLINIK B 468X60
  * 2024
  * 2023
  * 2022
  * 2021
  * 2020
  * 2019
  * 2018
  * 2017
  * 2016
  * 2015
  * 2014
  * 2013
  * 2012
  * 2011
  * 2010
  * 2009
  * 2008
  * 2007
  * 2006
  * 2005
  * 2004
  * 2003
  * 2002
       December
       November
       Október
       September
       August
       Júl
       Jún
       Máj
       Apríl
       Marec
       Február
       Január
  * 2001
  * 2000

 
Napíšte nám svoje otázky, pripomienky, návrhy, nápady, požiadavky na redakcia(`na`)lady.sk
 
PRIHLÁSENIE


  Zapamätať heslo

Nová registrácia
Zabudnuté heslo

Registráciou získavate ochranu mena v poradni a v komentároch k článkom.
 
PORADŇA

Dnes pribudlo:
1 tém, a 0 reakcií.
Včera pribudlo:
1 tém, a 1 reakcií.

 
Z ARCHÍVU
 
Sobota, 20. Apríl, , Dnes oslavuje Marcel
  KATALÓG Informácie    Pridať firmu 
Móda, módne odevy, bielizeň Obuv, kabelky Módne doplnky, klenotníctva Kozmetika, parfuméria Skrášľovacie salóny, služby, pobyty Zdravie, výživa
Kačica plnená kyslými jablkami

  Spracoval(a) : Jana Osuská
Dátum : 2.4.2002
späť
Späť

Poslať
 

1 očistená - asi 2 kg kačica, 500 g ružičkového kelu, 50 g vlašských orechov, 5 kyslejších jabĺk, 1 cibuľa, šťava z pol citróna, lyžica masla, lyžica strúhanky, lyžica oleja, 3 lyžice brandy, majorán, muškátový oriešok, mleté čierne korenie, soľ.

Očistenú a umytú kačicu dobre potrieme soľou a mletým korením. Očistené a jadrovníkov zbavené jablká nakrájame na mesiačiky a dobre pokvapkáme citrónovou šťavou. Primiešame k nim strúhanku a majorán. Touto zmesou naplníme kačicu. Kačicu zašijeme, alebo spojíme ihlicou. Položíme ju prsnou časťou na vymastený pekáč a pečieme v rúre asi 1 hodinu a 45 minút. Počas pečenia podlievame horúcou vodou a výpekom.
 Ružičkový kel povaríme v osolenej vode asi 15 minút. Nadrobno nakrájanú cibuľu opečieme dosklovita na horúcom tuku a pridáme polovičky očistených orechov. Ružičkový kel precedíme, zmiešame s cibuľou a orechmi a okoreníme troškou strúhaného muškátového orieška.
 Kačicu dáme na teplé miesto, zbavíme ju nite alebo ihlice, výpek precedíme cez jemné sito a pridaním vody ustálime asi na 400 ml. Ešte raz povaríme  a odoberieme prebytočný tuk. Šťavu ochutíme korením, soľou a brandy podľa chuti. Ružičkový kel podávame ako prílohu. Namiesto kelu môžeme použiť brokolicu alebo karfiol.

 


Diskusia k článku:

Príspevok :
Autor :
E-mail :
Prispievate ako neregistrovaný používateľ. Prihlásiť sa môžete v ľavom stĺpci.
NAJČÍTANEJŠIE
 
REKLAMA
BIOTRUE banner 109 sutaz
 
REKLAMA
 
PARTNERI
Slovensky paraolypijsky vybor
 
NAJNOVŠIE
 
HĽADAŤ

v článkoch
v poradni
v katalógu
 
 
(c)2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. redakcia(`na`)lady.sk
Nezodpovedáme za obsah príspevkov pridaných zvonku!!!