lady.sk
AKLINIK B 468X60
  * 2024
  * 2023
  * 2022
  * 2021
  * 2020
  * 2019
  * 2018
  * 2017
  * 2016
  * 2015
  * 2014
  * 2013
  * 2012
  * 2011
  * 2010
  * 2009
  * 2008
  * 2007
  * 2006
  * 2005
  * 2004
  * 2003
  * 2002
       December
       November
       Október
       September
       August
       Júl
       Jún
       Máj
       Apríl
       Marec
       Február
       Január
  * 2001
  * 2000

 
Napíšte nám svoje otázky, pripomienky, návrhy, nápady, požiadavky na redakcia(`na`)lady.sk
 
PRIHLÁSENIE


  Zapamätať heslo

Nová registrácia
Zabudnuté heslo

Registráciou získavate ochranu mena v poradni a v komentároch k článkom.
 
PORADŇA

Dnes pribudlo:
1 tém, a 1 reakcií.
Včera pribudlo:
1 tém, a 2 reakcií.

 
Z ARCHÍVU
 
Piatok, 19. Apríl, , Dnes oslavuje Jela
  KATALÓG Informácie    Pridať firmu 
Móda, módne odevy, bielizeň Obuv, kabelky Módne doplnky, klenotníctva Kozmetika, parfuméria Skrášľovacie salóny, služby, pobyty Zdravie, výživa
Desatoro žiarlivca

  Spracoval(a) : Natália Krížová
Dátum : 2.4.2002
späť
Späť

Poslať
 

Vraví sa, že kto nežiarli, nemiluje. Ja s tým nesúhlasím, ale to je moja vec. Horšie je, že existuje x dôvodov, ktoré môj názor potvrdzujú. Hlavne v tom, že žiarlivosť  je pocit, ktorý vyvoláva utrpenie. Musíte uznať, že ak je na vás priateľ nalepený ako žuvačka, neustále vás sleduje a je okamžite namrzený, keď sa rozprávate s iným mužom, tak vás to nemôže tešiť. Hádam ani jeho. Čo s tým?

 

Príčinou žiarlivosti je často iba bezdôvodný strach, že svojho partnera stratíme. Pichľavú bolesť v hrudi neupokojí ani kúsok čokolády a preto začíname svojho partnera kontrolovať. Najprv  tajne čítame jeho SMS-ky, pátrame po cudzích vôňach alebo vlasoch na jeho šatách a potom sa odrazu pristihneme, že svojho milovaného/milovanú doslova prenasledujeme. Chceme mať prehľad kde je, s kým je a čo tam robí. Najradšej by sme kontrolovali každého s kým sa stýka. Je to diabolské nutkanie, ktoré nám nedá pokoja.  Namiesto toho, aby sme v sebe posilnili dôveru, čoraz viac a viac sa zamotávame do pavučiny podozrievania. Až kým sa naše partnerstvo neocitne v  ťažkej kríze. Keď sme už takmer na dne, začneme sa pýtať: ,,Prečo, preboha, som vlastne žiarlivá?“ Odpoveď na túto otázku zväčša neprichádza. Napriek tomu existuje pár možností, ako zahnať démona žiarlivosti“. Vaša láska si určite zaslúži túto šancu.
Desatoro antižiarlenia
1 Najdôležitejšie zo všetkého je, priznať si – áno, som žiarlivá. Nedajte si svojím egom nahovoriť, že ide len o opodstatnenú zlosť na ,,zlého“ partnera, o normálnu reakciu na jeho excesy, alebo o opatrnosť, ktorej nikdy nie je nazvyš.
2 Uvedomte si dôvod svojej žiarlivosti ako aj to, že žiarlivosť nevedie k ničomu inému ako k hádkam.
3 Rozprávajte sa s partnerom! Jedným z najdôležitejších oporných stĺpov funkčného partnerstva je komunikácia . Mlčanie nepomáha. Ak máte problémy s vyjadrovaním svojich pocitov, zasväťte do problému niekoho, komu dôverujete.
4 Snažte sa vnímať neškodné situácie ako to, čo sú – čiže neškodné situácie. Prečo myslíte hneď pri prvom flirte na neveru? A vôbec, všetko nové a cudzie je zväčša iba letmé a nemôže vás v žiadnom prípade pretromfnúť. 
5 Nečerpajte pocit vlastnej hodnoty výlučne iba od partnera. Hľadajte ho napríklad aj vo svojich záľubách alebo medzi priateľmi. Ale pozor, nemali by to byť povrchní priatelia, len aby ste to partnerovi ,,ukázali“, ale skutoční priatelia.
6  Cieľavedome si budujte  skalopevné sebavedomie. Čím lepšiu mienku budete mať o sebe, tým menej vás budú prenasledovať pochybnosti a žiarlivosť.
7 Nepokúšajte sa svojho partnera kontrolovať, pretože je takmer isté, že tým najviac ublížite sama sebe. A ešte čosi: k partnerovi pristupujte s rešpektom. Pripomínajte si, ktoré z jeho vlastností najviac ľúbite a vždy ste aj ľúbili.
8 Vnímajte prejavy jeho lásky.
9 Raz a navždy si uvedomte, že iba vy ste zodpovedná za svoj život a že ste už dospelá. Aj keď vás rodičia v detstve pravdepodobne viac karhali, ako chválili.
10. Neznížte sa k prehľadávaniu vecí a k zbytočným otázkam. Mohlo by stať, že sa dozviete viac, ako vám bude milé.

 


Diskusia k článku:

No ja nemam na ziarlivost vobec cas, ti co ziarlia a prenasleduju na to partnera, nic ine nerobia?
Neregistrovaný - Jana - autorka, 30.8.2005 00:59
hlupost, ja ziarliva som, velmi, mam s tym velikansky problem, velmi ma to trapi, zoziera, priatel sa mi snazi pomoct,chcem ist psychologovi, no aj tak sa bojim jeho straty,...ziarlivost vobec neni o tom, ze nemam co robit, tak ziarlim......ty si ten problem asi nemala, tak nevies o co m hovoris........
Neregistrovaný - januska, 2.11.2006 22:36
Zacala som byt ziarliva potom co vo mne priatel naschval zacat vyvolavat ziarlivost. V praci ma kolegynu vobec nie je pekna takze som sa nou nezaoberala. Ale pred mesiacom akoby sa chcel uistit alebo daco take vo mne zacal vyvolavat pocit ziarlivosti svojim spravanim naschval sa s nou premaval a zabaval ked som prisla do ich kancelarie / pracujeme v tej istej budove / a ona sa uskrnala.Vosla do mna neuveritelna zlost ze som mu doma urobila scenu a zacala som na nu na obludu skutocne ziarlit lebo v telefone raz nebola ku mne privetiva co ma nastvalo a povedala som jej 3 vety ktore ju udajne urazili hoci ona bola ku mne drza v tom telefone. Partner sa mi smeje a zastal sa ju ze je to kolegyna a su tim a ze som paranoidna. Neznasam ju minule som ich sledovala z okna ako idu nieco vybavovat do mesta a ked ma zbadala hodila spiatocku klipkala mazane ocami a priatel trhal telom aby mi dal najavo profesionalny vztah.neviem co to do mna voslo ale mam dojem ze nieco sa deje. Neviete mi poradit moj priatel si zo mna robi prcu a povedal jej ze som ziarliva tesi sa ze ma moze provokovat nemam na toto naladu uz zacinam prepadat podozreniu ze ma o neho zaujem pretoze doteraz chodila s mastnymi vlasmi a nelicila sa a teraz sa zacala licit a upravovat vlasy nie ze by ma to vzrusovalo ale mam pocit ze ma vyprovokoval ponizil a mam cervicka v hlave co ked o nu ma zaujem alebo sa ona nesnazi zvadzat ho. sami viete ze castokrat nemusi byt zena pekna ani mat dobru povahu a chlapovi staci chvilkodobe podlahnutie radodajkou.Som hrozne nahnevana a priatel so mnou na tuto temu nediskutuje nahneval sa na otazku tohoto typu a povedal mi ze ci chcem aby odisiel z firmy kde ma dobry plat.Pomozte mam 100 chuti rozist sa s nim ale nechcem, sa ztrapnit...ale na 2 strane nechcem byt v buducnosti podvadzana pamatam si mojho exsefa ktory svoju manzelku cely zivot podvadzal vsetci o tom vedeli a ked prisla tvaril sa ako neviniatko a volal ju Katuska a ona vyzerala ako silna sebavedoma zena mozno kvoli peniazom ale takyto zivot je horor FUUUUJ !Nechat sa podvadzat a zakryvat to doma sa mozno hadali a mlatili kto vie.....Mam k nemu este city ale tymto spravanim si ma odcudzuje.
Neregistrovaný - Sasa, 3.11.2007 16:29, marhula3(`na`)post.sk
PS:este sa musim priznat ze kolegyna mi poradila ze mam u neho tiez vyvolat ziarlivost aby vedel ake to je a nahneval sa lebo som sa na chodbe objimala s klegom a povedala som mu ze to nic nie je ze odchadzal s firmy tak rozlucka.Aj on ziarli....ale
Neregistrovaný - Sasa, 3.11.2007 16:33
Príspevok :
Autor :
E-mail :
Prispievate ako neregistrovaný používateľ. Prihlásiť sa môžete v ľavom stĺpci.
NAJČÍTANEJŠIE
 
REKLAMA
BIOTRUE banner 109 sutaz
 
REKLAMA
 
PARTNERI
Slovensky paraolypijsky vybor
 
NAJNOVŠIE
 
HĽADAŤ

v článkoch
v poradni
v katalógu
 
 
(c)2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. redakcia(`na`)lady.sk
Nezodpovedáme za obsah príspevkov pridaných zvonku!!!