lady.sk
AKLINIK B 468X60
  * 2024
  * 2023
  * 2022
  * 2021
  * 2020
  * 2019
  * 2018
  * 2017
  * 2016
  * 2015
  * 2014
  * 2013
  * 2012
  * 2011
  * 2010
  * 2009
  * 2008
  * 2007
  * 2006
  * 2005
  * 2004
  * 2003
  * 2002
  * 2001
       December
       November
       Október
       September
       August
       Júl
       Jún
       Máj
       Apríl
       Marec
       Február
       Január
  * 2000

 
Napíšte nám svoje otázky, pripomienky, návrhy, nápady, požiadavky na redakcia(`na`)lady.sk
 
PRIHLÁSENIE


  Zapamätať heslo

Nová registrácia
Zabudnuté heslo

Registráciou získavate ochranu mena v poradni a v komentároch k článkom.
 
PORADŇA

Dnes pribudlo:
0 tém, a 0 reakcií.
Včera pribudlo:
1 tém, a 1 reakcií.

 
Z ARCHÍVU
 
Piatok, 29. Marec, , Dnes oslavuje Miroslav
  KATALÓG Informácie    Pridať firmu 
Móda, módne odevy, bielizeň Obuv, kabelky Módne doplnky, klenotníctva Kozmetika, parfuméria Skrášľovacie salóny, služby, pobyty Zdravie, výživa
Svet masiek

  Spracoval(a) : Silvia Petrasova
Dátum : 28.4.2001
späť
Späť

Poslať
 

Od apríla 2001 budú môcť nevyliečiteľne chorí v Holandsku zomrieť za asistencie lekára, na vlastnú žiadosť. Zákon o legalizácii eutanázie nie je vo verejnosti prijímaný jednoznačne. Sú takí, ktorí ho absolútne odsudzujú, iní ho považujú za skvelý. Isté je iba jedno, tí, čo si myslia, že je to novinka sa mýlia.

V Holandsku eutanáziu praktizovali uplynulých 30 rokov. Hoci doteraz holandským lekárom za eutanáziu hrozilo väzenie v dĺžke 12 rokov, sudcovia lekárov nikdy neodsúdili.A tak je to na celom svete.
Úprimní lekári vám potvrdia, že nie celkom eutanázia, ale riadené ukončenie pomoci nevyliečiteľne chorým sa robí roky vo všetkých nemocniciach. Takže sa zdá, že Holanďania iba uzákonili zvyky, ktoré existujú už dávno. Jednoducho sňali masku z tváre pretvárky. Všetci dokážeme hodiny rozprávať o narkomanoch a ich úpadku, mnohí s cigaretou v ruke a pri poháriku. Štátne, ale aj naše ľudské, farizejstvo je obrovské. Cigarety a alkohol, ktoré predstavujú nepredstaviteľné škody na zdraví ľudstva, tolerujeme, lebo pekne prispievajú do štátneho rozpočtu. Samozrejme, nie iba my na Slovensku. Rovnako tolerujeme aj eutanáziu starých a chorých v našich nemocniciach, ktoré trpia nedostatkom technického vybavenia alebo eutanáziu, ktorá vzniká v dôsledku chudoby dôchodcov, ktorí zostávajú v jej dôsledku často bez účinných liekov.
Niektorí lekári pateticky vyhlasujú, že oni vracajú pacientom život a nevraždia ich. Akoby zabudli, že nie vždy sa dá život vrátiť. Lekár predsa nie je Boh. "Eutanázia prijatá na jednom mieste sa môže dostať spod kontroly a môže postihnúť iné skupiny ľudí, napríklad neželané alebo postihnuté osoby. Selekciu tohto druhu uskutočňovali nacisti v koncentračných táboroch," tvrdia niektorí predstavitelia cirkví. Iní ich kolegovia sa boja, že nastane turistika pacientov za smrťou do Holandska. Ak naši kňazi dobre robili svoju prácu, nemajú sa čoho obávať. Ich ovečky si odtrpia všetko, čo majú, na tomto svete a pre tých, ktorí zdieľajú iný názor je potešiteľné, že existuje krajina, v ktorej sa dá napriek nárastu civilizačných chorôb, dôstojne umrieť.

Zaujímavé bude sledovať, kedy a kto sa na Slovensku odváži hovoriť o legalizácii eutanázie. Predpokladám, že v honbe za „ kresťanským“ voličom umrie na veľa rokov Slovákom nádej na dôstojnú smrť. Kto by sa zaujímal o problém nejakej stovky alebo tisícky ľudí, ktorých sa to ročne týka. Reči o možnosti zneužitia nebudú mať konca kraja. Chcela by som vedieť, čo sa nedá a čo človek nezneužil.
Keby sme legalizovali drogy neexistovala by mafia a podplácanie politikov, keby sme legalizovali verejné domy, nestáli by dievčatá na ulici a naše deti by sa nevypytovali, čo to je odhodené na trávičke a prečo sú tie slečny také čudné, keby sme legalizovali manželstvá homosexuálov, nemuseli by sme si šepkať, že ten či onen politik, herec a sused je teplý. Lenže to by sme už boli ako v Holandsku a my predsa práve kráčame do Ameriky.

Diskusia k článku:

Príspevok :
Autor :
E-mail :
Prispievate ako neregistrovaný používateľ. Prihlásiť sa môžete v ľavom stĺpci.
NAJČÍTANEJŠIE
 
REKLAMA
BIOTRUE banner 109 sutaz
 
REKLAMA
 
PARTNERI
Slovensky paraolypijsky vybor
 
NAJNOVŠIE
 
HĽADAŤ

v článkoch
v poradni
v katalógu
 
 
(c)2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. redakcia(`na`)lady.sk
Nezodpovedáme za obsah príspevkov pridaných zvonku!!!