lady.sk
AKLINIK B 468X60
  * 2024
  * 2023
  * 2022
  * 2021
  * 2020
  * 2019
  * 2018
  * 2017
  * 2016
  * 2015
  * 2014
  * 2013
  * 2012
  * 2011
  * 2010
  * 2009
  * 2008
  * 2007
  * 2006
  * 2005
  * 2004
  * 2003
  * 2002
  * 2001
       December
       November
       Október
       September
       August
       Júl
       Jún
       Máj
       Apríl
       Marec
       Február
       Január
  * 2000

 
Napíšte nám svoje otázky, pripomienky, návrhy, nápady, požiadavky na redakcia(`na`)lady.sk
 
PRIHLÁSENIE


  Zapamätať heslo

Nová registrácia
Zabudnuté heslo

Registráciou získavate ochranu mena v poradni a v komentároch k článkom.
 
PORADŇA

Dnes pribudlo:
1 tém, a 0 reakcií.
Včera pribudlo:
1 tém, a 2 reakcií.

 
Z ARCHÍVU
 
Štvrtok, 28. Marec, , Dnes oslavuje Sona
  KATALÓG Informácie    Pridať firmu 
Móda, módne odevy, bielizeň Obuv, kabelky Módne doplnky, klenotníctva Kozmetika, parfuméria Skrášľovacie salóny, služby, pobyty Zdravie, výživa
Recept na dnes: Kurča tandoori

  Spracoval(a) : Silvia Petrasova
Dátum : 27.4.2001
späť
Späť

Poslať
 

1 veľké kurča, 5dl jogurtu, 2 veľké cibule, 4 strúčiky cesnaku, 1 ½ lyžičky mletého zázvoru, šťava z jedného citróna, 2 lyžičky garam masaly, 1 lyžička chilli, 1 lyžička papriky, ½ lyžičky šafranu, soľ

Kurča rozdelíme na štvrtky, odstránime kožu. Každú štvrtku 2 –3 krát narežeme a potrieme soľou. Cibuľu, cesnak a zázvor nadrobno posekáme, pridáme ostatné koreniny, zmixujeme s jogurtom a citrónovou šťavou. Kurča vložíme do kameninovej nádoby, zalejeme marinádou a necháme v chladničke ležať 24 hodín. Štvrtky kurčaťa preložíme do ohňovzdornej nádoby a vložíme do rozohriatej rúry na 1,5 hodiny. Kurča a omáčku podávame osobitne. Zdobíme opraženou cibuľkou.

Diskusia k článku:

Neviem prečo sa odstraňuje koža - veď tá je najlepšia. Ále, budiž. A skúsim tú marinádu na králika....<BR>Chááá<BR>Jan
Neregistrovaný - jan, 27.4.2001 13:36, pelech(`na`)dmd.sk
Neviem prečo sa odstraňuje koža - veď tá je najlepšia. Ále, budiž. A skúsim tú marinádu na králika....<BR>Chááá<BR>Jan
Neregistrovaný - jan, 27.4.2001 13:36, pelech(`na`)dmd.sk
Vie niekto, čo je garam masala, príp. ako sa dá nahradiť, príp. z čoho pripraviť?
Neregistrovaný - zdenka, 30.4.2001 12:11
Vie niekto, čo je garam masala, príp. ako sa dá nahradiť, príp. z čoho pripraviť?
Neregistrovaný - zdenka, 30.4.2001 12:11
Garam masala je zmes exotických korenín, ktorou nás ohuruje pisateľka už dobrú chvíľu. V jednom zo svojich receptov popisuje čo to je, a čím ju nahradiť. Musel by som chvíľu pátrať v mojich zápiskoch, lebo ma to tiež zaujímalo. Ale v niektorom recepte od p. Petrášovej nájdeš vysvetlenie.<BR>Zdraví <BR>Jan
Neregistrovaný - jan, 2.5.2001 13:20, pelech(`na`)dmd.sk
Garam masala je zmes exotických korenín, ktorou nás ohuruje pisateľka už dobrú chvíľu. V jednom zo svojich receptov popisuje čo to je, a čím ju nahradiť. Musel by som chvíľu pátrať v mojich zápiskoch, lebo ma to tiež zaujímalo. Ale v niektorom recepte od p. Petrášovej nájdeš vysvetlenie.<BR>Zdraví <BR>Jan
Neregistrovaný - jan, 2.5.2001 13:20, pelech(`na`)dmd.sk
Jan, vďaka za radu. Keď raz budem mať viac času, prebágrujem všetky recepty od autorky receptu. Myslím, že by bolo však jednoduchšie, keby v recepte (napr. v zátvorke, alebo za receptom uviedla tú zmes). Ak sa k tomu náhodou dostaneš, budem Ti vďačná, ak mi to pošleš.
Neregistrovaný - zdenka, 2.5.2001 13:31
Jan, vďaka za radu. Keď raz budem mať viac času, prebágrujem všetky recepty od autorky receptu. Myslím, že by bolo však jednoduchšie, keby v recepte (napr. v zátvorke, alebo za receptom uviedla tú zmes). Ak sa k tomu náhodou dostaneš, budem Ti vďačná, ak mi to pošleš.
Neregistrovaný - zdenka, 2.5.2001 13:31
palička škorice o veľkosti 4x2,5 cm, 3 hrebíčky, 2 čierne kardamóny, 2 čajové lyžičky čierneho kmínu, zomleť na veľmi jemný prášok
Neregistrovaný - nena, 5.6.2001 16:15, nena(`na`)post.sk
palička škorice o veľkosti 4x2,5 cm, 3 hrebíčky, 2 čierne kardamóny, 2 čajové lyžičky čierneho kmínu, zomleť na veľmi jemný prášok
Neregistrovaný - nena, 5.6.2001 16:15, nena(`na`)post.sk
Nena, srdečná vďaka, dostala som sa tam, a teraz neviem, čím nahradiť čierny kardamón. Zatiaľ som sa všade stretla len s tým hnedým - teda hnedožltým. Ale asi to nebude veľký rozdiel.
Neregistrovaný - zdenka, 5.6.2001 19:06
Nena, srdečná vďaka, dostala som sa tam, a teraz neviem, čím nahradiť čierny kardamón. Zatiaľ som sa všade stretla len s tým hnedým - teda hnedožltým. Ale asi to nebude veľký rozdiel.
Neregistrovaný - zdenka, 5.6.2001 19:06
Ahoj dievčatá - Nena a Zdenka!<BR>Zaskočili ste ma svojou múdrosťou a skúsenosťami. Hlboko sa pred nimi skláňam. <BR>Nuž, aby mi celkom neušiel vlak, nazrel som do knižky skoro tak múderj ako biblia a prečítal si, že ako krenina sa používa Kardamon malarábsky. (Elettaria cardamonum M. (kupodivu nie L. Zrejme ho Linné ešte nepoznal) A síce jeho semienka rozdrvené na prášok. Ak táram, opravte ma. Na obrázku sú semienka hnedo - čierne. Takže si myslím Zdenka, že je jedno či kardamon hnedý alebo čierny. Hlavne aby nám chutilo jesť.<BR>:-))))<BR>Zdraví Jan.
Neregistrovaný - jan, 8.6.2001 09:31, pelech(`na`)dmd.sk
Ahoj dievčatá - Nena a Zdenka!<BR>Zaskočili ste ma svojou múdrosťou a skúsenosťami. Hlboko sa pred nimi skláňam. <BR>Nuž, aby mi celkom neušiel vlak, nazrel som do knižky skoro tak múderj ako biblia a prečítal si, že ako krenina sa používa Kardamon malarábsky. (Elettaria cardamonum M. (kupodivu nie L. Zrejme ho Linné ešte nepoznal) A síce jeho semienka rozdrvené na prášok. Ak táram, opravte ma. Na obrázku sú semienka hnedo - čierne. Takže si myslím Zdenka, že je jedno či kardamon hnedý alebo čierny. Hlavne aby nám chutilo jesť.<BR>:-))))<BR>Zdraví Jan.
Neregistrovaný - jan, 8.6.2001 09:31, pelech(`na`)dmd.sk
nám tie naše zmesi korenín (samozrejme pri úprave jedál) chutia, lenže nie vždy sú tým nadšení zvyšní členovia rodín. Ale hlavne je nenechať sa odradiť a popustiť uzdu fantázii, však si oni (ony) raz zvyknú.
Neregistrovaný - zdenka, 8.6.2001 10:41
nám tie naše zmesi korenín (samozrejme pri úprave jedál) chutia, lenže nie vždy sú tým nadšení zvyšní členovia rodín. Ale hlavne je nenechať sa odradiť a popustiť uzdu fantázii, však si oni (ony) raz zvyknú.
Neregistrovaný - zdenka, 8.6.2001 10:41
Prosím Vás poradili by ste mi, kde sa dá zohnať čistý samotný kardamón? ďakujem
Neregistrovaný - Baby213, 23.1.2007 14:50, Baby213(`na`)azet.skl
Príspevok :
Autor :
E-mail :
Prispievate ako neregistrovaný používateľ. Prihlásiť sa môžete v ľavom stĺpci.
NAJČÍTANEJŠIE
 
REKLAMA
BIOTRUE banner 109 sutaz
 
REKLAMA
 
PARTNERI
Slovensky paraolypijsky vybor
 
NAJNOVŠIE
 
HĽADAŤ

v článkoch
v poradni
v katalógu
 
 
(c)2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. redakcia(`na`)lady.sk
Nezodpovedáme za obsah príspevkov pridaných zvonku!!!