lady.sk
AKLINIK B 468X60
  * 2024
  * 2023
  * 2022
  * 2021
  * 2020
  * 2019
  * 2018
  * 2017
  * 2016
  * 2015
  * 2014
  * 2013
  * 2012
  * 2011
  * 2010
  * 2009
  * 2008
  * 2007
  * 2006
  * 2005
  * 2004
  * 2003
  * 2002
  * 2001
       December
       November
       Október
       September
       August
       Júl
       Jún
       Máj
       Apríl
       Marec
       Február
       Január
  * 2000

 
Napíšte nám svoje otázky, pripomienky, návrhy, nápady, požiadavky na redakcia(`na`)lady.sk
 
PRIHLÁSENIE


  Zapamätať heslo

Nová registrácia
Zabudnuté heslo

Registráciou získavate ochranu mena v poradni a v komentároch k článkom.
 
PORADŇA

Dnes pribudlo:
1 tém, a 0 reakcií.
Včera pribudlo:
1 tém, a 1 reakcií.

 
Z ARCHÍVU
 
Piatok, 29. Marec, , Dnes oslavuje Miroslav
  KATALÓG Informácie    Pridať firmu 
Móda, módne odevy, bielizeň Obuv, kabelky Módne doplnky, klenotníctva Kozmetika, parfuméria Skrášľovacie salóny, služby, pobyty Zdravie, výživa
Zariaďujeme si šatník

  Spracoval(a) : Jana Osuska
Dátum : 3.4.2001
späť
Späť

Poslať
 

Šatník treba vytvoriť a usporiadať tak, aby sme vždy mali poruke bežné oblečenie, vhodné na každý deň a aby sme sa v tom, čo si obliekame, cítili štýlovo, elegantne a módne. Na to, aby sme dosiahli tento ideálny stav, treba najskôr vedieť, v čom spočíva elegancia, čo je to štýl, poznať zásady využívania módy, čiže naučiť sa rozoznávať trendy. Existujú síce aj ľudia, ktorí majú akoby vrodenú intuíciu, či správny "nos“ – a pohybujú sa vo svete módy bez blúdenia, ale väčšina z nás si musí túto schopnosť vypestovať a pomáhať si pri tom poznatkami o sebe, živote a o móde.

Šatník plánujeme podľa práce
So zariaďovaním šatníka začíname od vytvorenia plánu. Možno to znie v tejto súvislosti trocha smiešne, ale je to naozaj dôležité. Najjednoduchšie je plánovať s hárkom papiera, na ktorý si napíšeme situácie, s ktorými máme najčastejšie do činenia. Najlepšie je začať prácou.
· V kancelárii alebo v teréne?
· V neustálom kontakte s ľuďmi alebo skôr s prírodou?
· Dôležitý je aj spôsob príchodu do práce: vlak, autobus alebo vlastné auto?
· Nie ste zamestnaná, ale staráte sa o dom a pracujete v záhrade?
· Ste redaktorka, vediete rubriku o spoločenskom živote a vaša práca spočíva v hojnom navštevovaní spoločenských podujatí? Každá z týchto situácií si vyžaduje celkom iné zloženie šatníka.

Vsaďte na istotu
Keď už zistíte, aký druh odevov približne potrebujete, položte si otázku – AKÉ to má byť. Aké čo sa týka línií, dĺžky, farieb. Samozrejme, najvhodnejšie a najlichotivejšie pre váš typ. Vyberanie konkrétnych kusov z momentálnej módy by totiž malo byť vždy podriadené vášmu stálemu vkusu. Zmysel a efekt napodobňovania módnych magazínov je v príjemnom pocite a zadosťučinení, že ste dobre oblečená. Čiže, doprajte si aj módne, ale nie za cenu straty vlastného štýlu. Určite viete, akú máte postavu, čo na nej treba ukryť a čo zdôrazniť, bola by to však nuda riadiť sa iba týmto aspektom, preto sa musíte zaujímať o módu. Ale najmä o také trendy, ktoré možno považovať do istej miery za stabilné. Napokon – iba zriedkakedy máme v magazínoch takú revolúciu, akou boli minisukne v 60.rokoch alebo módny trend odhaľovania bielizne v 90.rokoch. Móda nám stále ponúka aj odevy, ktoré sa nosia stále, čiže konfekčné "istoty“. Nuž a pri zariaďovaní šatníka by sme mali vsadiť predovšetkým na ne. Klasický kostým. Jeden nohavicový a jeden so šatami k tomu dva sukňové.

Základ a doplnky
V kvalitnom jarnom kabáte "baloňáku“ a saku môžete chodiť aj niekoľko sezón, stačí ich aktualizovať módnymi doplnkami. Netýka sa to kabáta alebo saka supermódnej línie, aktuálnej iba jedinú sezónu. Preto ak zbožňujete sezónne hity, vyberajte si predovšetkým módne doplnky. To znamená šatky, šály, kabelky, čiže veci, ktoré môžete nosiť čo najčastejšie a potom sa s nimi rýchlo rozlúčite.
Ak si máme poslúžiť prirovnaním šatníka k plánu mesta, môžeme povedať, že v centre sa nachádzajú veci najbezpečnejšie, s čo najjednoduchšou formou, najvhodnejšou pre vás, vaše boky, pás a nohy. Naproti tomu v širšom centre a na periférii by sme umiestnili veci, ktoré centrum "omladzujú“. Samozrejme, že ženy, ktoré majú dostatok prostriedkov, času a chuti, môžu mať perifériu šatníka rovnako reprezentatívnu ako centrum, lenže to nie je väčšina z nás. Preto pri zariaďovaní šatníka vsaďte na kvalitný štandard!

Malé tajomstvo. Nemali by v ňom chýbať kvalitné čierne puzdrové šaty v lady dĺžke. Mladšie dámy si môžu dať urobiť dĺžky dve. Po „odzipsovaní“ by mali mať šaty o 25 cm menej. Z jedných takýchto šiat môžeme urobiť viac ako desať kreácií a ak to chceme dotiahnuť do absurdna poslúžia nám aj pri kremácii.

Rátajte so mnou:
Klasické čierne šaty
po odzipsovaní dĺžky a dĺžky rukávov – minišaty
s nohavicami- nohavicový kostým s tógou
s plisovanou alebo šifónovou sukňou- večerné
s „prizipsovaním“ kontrastnej farby, ale tej istej látky k dĺžke a k rukávom – dvojfarebné šaty
farebné nohavice a golier- dvojfarebný komplet
s farebnou šatkou a opaskom v rovnakej farbe / samozrejme aj kabelka a topánky/- model
s farebnou vestičkou
so zlatými doplnkami /opasok a náhrdelník/- elegancia
s kleopatrovským korálkovým golierom
s bielym šálom
s farebným šálom
s vestičkou....

Diskusia k článku:

Príspevok :
Autor :
E-mail :
Prispievate ako neregistrovaný používateľ. Prihlásiť sa môžete v ľavom stĺpci.
NAJČÍTANEJŠIE
 
REKLAMA
BIOTRUE banner 109 sutaz
 
REKLAMA
 
PARTNERI
Slovensky paraolypijsky vybor
 
NAJNOVŠIE
 
HĽADAŤ

v článkoch
v poradni
v katalógu
 
 
(c)2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. redakcia(`na`)lady.sk
Nezodpovedáme za obsah príspevkov pridaných zvonku!!!