lady.sk
AKLINIK B 468X60
  * 2024
  * 2023
  * 2022
  * 2021
  * 2020
  * 2019
  * 2018
  * 2017
  * 2016
  * 2015
  * 2014
  * 2013
  * 2012
  * 2011
  * 2010
  * 2009
  * 2008
  * 2007
  * 2006
  * 2005
  * 2004
  * 2003
  * 2002
  * 2001
       December
       November
       Október
       September
       August
       Júl
       Jún
       Máj
       Apríl
       Marec
       Február
       Január
  * 2000

 
Napíšte nám svoje otázky, pripomienky, návrhy, nápady, požiadavky na redakcia(`na`)lady.sk
 
PRIHLÁSENIE


  Zapamätať heslo

Nová registrácia
Zabudnuté heslo

Registráciou získavate ochranu mena v poradni a v komentároch k článkom.
 
PORADŇA

Dnes pribudlo:
1 tém, a 1 reakcií.
Včera pribudlo:
1 tém, a 2 reakcií.

 
Z ARCHÍVU
 
Piatok, 19. Apríl, , Dnes oslavuje Jela
  KATALÓG Informácie    Pridať firmu 
Móda, módne odevy, bielizeň Obuv, kabelky Módne doplnky, klenotníctva Kozmetika, parfuméria Skrášľovacie salóny, služby, pobyty Zdravie, výživa
Tajomný svet farieb

  Spracoval(a) : Kristína Farkašová
Dátum : 18.4.2001
späť
Späť

Poslať
 

Ponúkame vám psychozábavu, vďaka ktorej sa dozviete, aká ste naozaj. Stačí sa na chvíľku zamyslieť, akej farbe dávate prednosť, aká dominuje vo vašom šatníku a akú už automaticky hľadáte pri vstupe do obchodu. Prajeme vám dobrú zábavu!

Biela
Je to farba nevinnosti, čistoty srdca, mladosti a nedostatku skúseností. Ženy, ktoré preferujú biele oblečenie, majú sklony k perfekcionizmu a chceli by dosiahnuť dokonalosť. Dosť často hľadajú vlastné ja. Vášeň pre bielu farbu môže znamenať aj emocionálnu nezrelosť. Až jej spojenie s inými farbami vedie k rovnováhe a umožňuje lepšie opísať osobnosť.

Sivá
Je farbou skromných ľudí. Zodpovedá teda takým vlastnostiam, ako prístupnosť ku kompromisom, citová stálosť, indiferentnosť (teda nedostatok angažovanosti). Sivá je vyvážená farba a signalizuje odstup. Do sivej sa často obliekame do práce, pretože táto farba zdôrazňuje kompetentnosť a svedomitosť. Ak je vašou obľúbenou farbou sivá, znamená to, že hľadáte pokoj alebo rovnováhu.

Čierna
Je to farba tajomstva, zla, tragédie. Vždy znamená niečo negatívne, nebezpečné, nedovolené. Ľudia, ktorí sa obliekajú výlučne do čierneho, sú podľa psychológov trocha podozriví – túžia totiž po senzáciách a ich konanie je nasmerované k dosiahnutiu čo najväčšieho efektu. Ich oblečenie však zároveň signalizuje snahu tlmiť svoje vnútorné potreby.

Hnedá
Ľudí, ktorí uprednostňujú túto farbu, spravidla len veľmi ťažko možno označiť za spontánnych. Obyčajne dlho premýšľajú a zvažujú všetky argumenty a až potom sa rozhodnú. Kráčajú pevne po zemi, sú ostražití, zodpovední a verní svojim zásadám. Môžu mať problémy prispôsobiť sa novým podmienkam a ,,nájsť“ sa v nezvyčajných situáciách. Okrem toho sú málo flexibilní a často zaťatí.

Červená
Ľudia, ktorí majú radi červenú, sú považovaní za impulzívnych, veľmi energických a dynamických, dokonca so sklonmi k agresivite. Milovníci červenej farby sú ľudia plní energie, vždy pripravení konať a schopní viesť nekonečné spory. Oblečení do červenej chcú byť vždy v centre pozornosti a signalizujú ňou optimizmus, silu a vášnivosť.

Oranžová
Je farbou, ktorá oživuje a podporuje myslenie. Ľudia, ktorí majú najradšej oranžovú, sú veľmi spoločenskí, extrovertní a priateľskí. Sú neobyčajne pohostinní a žičliví. Okrem toho prekypujú energiou a majú na okolie pozitívny vplyv. K ich chybám patria časté zmeny názorov a honba za ,,chimérami“. Okolie ich niekedy vníma ako povrchných.

Žltá
Je to farba, ktorú preferujú idealisti a intelektuáli. Ľudia, ktorí si vyberajú žlté oblečenie, vedia byť veľmi presvedčiví a vždy si stoja za svojim názorom. Sú otvorení voči novinkám, schopní dokonale analyzovať situáciu, v akej sa ocitli. Ich vadou je manifestovanie zlej nálady a časté prejavy zúrivosti. Veľmi často sú namyslení a netolerantní.

Zelená
Kto má rád zelenú, ten je považovaný za jemnú, bezkonfliktnú a priamu osobnosť. Teda za človeka, s ktorým možno spolunažívať bez zbytočných problémov. Milovníci zelenej nechcú byť v centre pozornosti. Často túžia po pokojnom živote na vidieku, milujú prírodu a zle sa cítia vo veľkomestskom zhone. Sú považovaní za skromných, nesmelých a trpezlivých. Nevedia prejavovať vášeň.

Modrá
Ľudia, ktorí majú najradšej modrú, sú citliví, nekritickí, verní a plní lásky. Sú úprimní a Ľahko sa prispôsobujú okoliu. Vyžarujú pokoj a harmóniu, vyhýbajú sa vášniam. Okolie si ich váži za vyrovnanú povahu, svedomitosť, silný pocit zodpovednosti a racionálne konanie. V snahe vyhnúť sa za každú cenu konfliktom sa izolujú a uzatvárajú do seba.

Fialová
Symbolizuje duchovný, mystický svet, mágiu a takisto aj stálosť a dôstojnosť. Fialová priťahuje alebo odpudzuje. Je to farba, ktorú väčšina ľudí nemá rada. Človek, ktorý preferuje fialovú, je citlivý. Má tzv. siedmy zmysel, vynikajúco vyvinutú intuíciu. Ak sa niekto oblieka do fialovej, dáva okoliu najavo, že chce vyniknúť v dave a demonštruje odlišnosť a individualizmus. Milovník fialovej má nadovšetko rád chvíle samoty.

Ružová
Je farbou zasnívaných ľudí. Vyjadruje potrebu ochrany a pocitu bezpečia. Ľudia, ktorí majú najradšej ružovú, sú považovaní za veľmi citlivých, majú krehkú psychiku a sú neobyčajne subtílni. Ochotne sa zastanú iných, sú nezištní, otvorení a vždy pripravení pomôcť. Vyžarujú teplo. Dokonale chápu potreby iných a v živote cítia silnú potrebu žiť v harmónii so svojim okolím.

Diskusia k článku:

Príspevok :
Autor :
E-mail :
Prispievate ako neregistrovaný používateľ. Prihlásiť sa môžete v ľavom stĺpci.
NAJČÍTANEJŠIE
 
REKLAMA
BIOTRUE banner 109 sutaz
 
REKLAMA
 
PARTNERI
Slovensky paraolypijsky vybor
 
NAJNOVŠIE
 
HĽADAŤ

v článkoch
v poradni
v katalógu
 
 
(c)2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. redakcia(`na`)lady.sk
Nezodpovedáme za obsah príspevkov pridaných zvonku!!!