lady.sk
AKLINIK B 468X60
  * 2024
  * 2023
  * 2022
  * 2021
  * 2020
  * 2019
  * 2018
  * 2017
  * 2016
  * 2015
  * 2014
  * 2013
  * 2012
  * 2011
  * 2010
  * 2009
  * 2008
  * 2007
  * 2006
  * 2005
  * 2004
  * 2003
  * 2002
  * 2001
       December
       November
       Október
       September
       August
       Júl
       Jún
       Máj
       Apríl
       Marec
       Február
       Január
  * 2000

 
Napíšte nám svoje otázky, pripomienky, návrhy, nápady, požiadavky na redakcia(`na`)lady.sk
 
PRIHLÁSENIE


  Zapamätať heslo

Nová registrácia
Zabudnuté heslo

Registráciou získavate ochranu mena v poradni a v komentároch k článkom.
 
PORADŇA

Dnes pribudlo:
1 tém, a 3 reakcií.
Včera pribudlo:
1 tém, a 2 reakcií.

 
Z ARCHÍVU
 
Utorok, 16. Apríl, , Dnes oslavuje Dana/Danica
  KATALÓG Informácie    Pridať firmu 
Móda, módne odevy, bielizeň Obuv, kabelky Módne doplnky, klenotníctva Kozmetika, parfuméria Skrášľovacie salóny, služby, pobyty Zdravie, výživa
Jarná krása

  Spracoval(a) : Jana Osuska
Dátum : 23.4.2001
späť
Späť

Poslať
 

Zmeňte krémy v prospech ľahších, urobte si vitamínovú kúru a vzpružte svoju pokožku. Pripravili sme pre vás program jarnej obnovy pre pokožku vo veku dvadsať, tridsať, štyridsať a viac rokov.

20 rokov – štart ku kráse!
V tomto veku môžu jar na tvári zvestovať silnejšie sa mastiaca brada a nos. Niekedy sa príchod jari prejavuje dokonca aj tvrdošijnými vyrážkami na lícach. S oteplením začínajú intenzívnejšie pracovať mazové žľazy. Preto sa nebojte - nie sú to akné, ale samočistiaci proces. Pokožka si teraz vyžaduje starostlivejšie ošetrovanie.

Dbajte o ideálnu čistotu pleti. So zmesou mazu, prachu a zvyškov kozmetických výrobkov si najľahšie poradia gély na čistenie mastnej pleti a voda (prevarená, vlažná alebo nesýtená minerálna, poprípade vývar z petržlena), ktorá vypláchne nečistoty dokonca aj z rozšírených pórov. Nezabúdajte, že odstraňovanie mejapu to nie je iba umývanie. Očistenú pokožku treba pretrieť jemným tonikom /najlepšie bez alkoholu, ktorý môže pokožku na povrchu príliš presušiť/. Výborná je aj čistiaca ryžová maska. Vznikne rozvarením ryže na úplnú kašu.

Peeling dvakrát týždenne. Mastná pokožka sa pomalšie obnovuje. Vrstva odumretých buniek na jej povrchu je často neprirodzene hrubá, môže spôsobiť aj šedivý nádych pleti. Tento balast najlepšie uvoľní jednoduché masírovanie, najlepšie / peelingovým / krémom s obsahom drsných čiastočiek. Osviežená pokožka vydrží dlhšie čistá.

Iba „ ľahké“ krémy . ,,Príkazom“ v parfumérii je pre dvadsaťročné slečny a dámy nápis na obale: oil-free, čiže bez obsahu tuku. Na deň sú najlepšie krémy, ktoré pokožku zmatnia (obsahujú púder, ktorý nadmerné množstvo mazu vsiakne). Ale pozor, môžu pokožku mierne vysušiť – preto ju večer treba bohato hydratovať.
Stiahnite póry. Počas teplých dní sú rozšírené póry viditeľnejšie. Na niekoľko hodín ich zmenší maska s kaolínom. Najvhodnejšie je aplikovať ju ráno a pokožka sa bude cez deň menej mastiť. Aj mejkap na nej bude lepšie držať.

Začnite od alfa a beta. Mladej pokožke so sklonmi k nadmernému masteniu robia najlepšie služby kozmetické výrobky s alfa a beta-hydroxykyselinami. Pokožku rozjasňujú, vyhladzujú a rozjasňujú. Regulujú nadmerné zrohovatenie vrchnej vrstvy pokožky a predchádzajú upchávaniu pórov a vzniku vyrážok. Pri miešanej pokožke postačia krémy, ktoré obsahujú dvoj-trojpercentnú kyselinu. Ak sa pokožka nadmerne mastí, môžete siahnuť aj po silnejších prostriedkoch. Vo vybranej parfumérii vám akiste poradia krém s desaťpercentnou kyselinou glykolovou alebo najnovšie krémy s obsahom mliečnej alebo salicylovej kyseliny. Tieto preparáty sú veľmi silné, preto pokožka po ich použití spočiatku môže štípať. Zato sa však menej premasťuje a vzniká na nej menej nečistôt. Po použití výrobkov s kyslinami ovocnými je pokožka omnoho citlivejšia na slnko. Preto – ak používate tieto liečivé krémy, musíte si , bezpodmienečne, pred slniečkom chrániť tvár celú jar aj leto.

Na čo ku kozmetičke? Vyhýbajte sa mechanickému čisteniu pleti. Nájdite kozmetický salón, v ktorom vám kozmetička očistí tvár šetrnejším spôsobom. Na jar sa zíde aj dodatočné ošetrenie na hydratáciu alebo upokojenie pleti.
Najväčšou chybou je, keď si aplikujete na pleť krémy určené pre zrelú pleť, lebo v reklame o nich tak krásne hovorili!

Pokračovanie zajtra

Diskusia k článku:

Príspevok :
Autor :
E-mail :
Prispievate ako neregistrovaný používateľ. Prihlásiť sa môžete v ľavom stĺpci.
NAJČÍTANEJŠIE
 
REKLAMA
BIOTRUE banner 109 sutaz
 
REKLAMA
 
PARTNERI
Slovensky paraolypijsky vybor
 
NAJNOVŠIE
 
HĽADAŤ

v článkoch
v poradni
v katalógu
 
 
(c)2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. redakcia(`na`)lady.sk
Nezodpovedáme za obsah príspevkov pridaných zvonku!!!