lady.sk
AKLINIK B 468X60
  * 2024
  * 2023
  * 2022
  * 2021
  * 2020
  * 2019
  * 2018
  * 2017
  * 2016
  * 2015
  * 2014
       December
       November
       Október
       September
       August
       Júl
       Jún
       Máj
       Apríl
       Marec
       Február
       Január
  * 2013
  * 2012
  * 2011
  * 2010
  * 2009
  * 2008
  * 2007
  * 2006
  * 2005
  * 2004
  * 2003
  * 2002
  * 2001
  * 2000

 
Napíšte nám svoje otázky, pripomienky, návrhy, nápady, požiadavky na redakcia(`na`)lady.sk
 
PRIHLÁSENIE


  Zapamätať heslo

Nová registrácia
Zabudnuté heslo

Registráciou získavate ochranu mena v poradni a v komentároch k článkom.
 
PORADŇA

Dnes pribudlo:
1 tém, a 0 reakcií.
Včera pribudlo:
1 tém, a 1 reakcií.

 
Z ARCHÍVU
 
Piatok, 29. Marec, , Dnes oslavuje Miroslav
  KATALÓG Informácie    Pridať firmu 
Móda, módne odevy, bielizeň Obuv, kabelky Módne doplnky, klenotníctva Kozmetika, parfuméria Skrášľovacie salóny, služby, pobyty Zdravie, výživa
Váš nový dom snov

  Spracoval(a) : Peter
Dátum : 28.3.2014
späť
Späť

Poslať
 

Hľadáte vysokú pevnosť, dlhú životnosť a ekologické riešenie pre svoje budúce bývanie? Nechajte sa pozvať do Tomášova a strávte niekoľko dní v prvom vzorovom dome Domesi Futura Freestyle na Slovensku – pochopíte, prečo už toľkí podľahli čaru trendovej a multifunkčnej drevostavby.

 

Spoločnosť Domesi aj na Slovensko konečne prináša veľmi úspešný koncept trendového bývania z Českej republiky. Typový dom Futura Freestyle je  projektom architektonického a realizačného štúdia Prodesi | Domesi špecializujúceho sa výhradne na drevostavby. „Futura Freestyle je koncept pre všetkých, ktorí ani pri typovom dome nerezignovali na komfort moderného bývania a dizajn. Tento dom je o multifunkčnom priestore, môže slúžiť ako rodinný, ale aj víkendový. Je to reakcia na aktuálne trendy v oblasti bývania a výsledok všetkých našich poznatkov o funkčnom bývaní v modernej drevostavbe,“ hovorí Ing. Arch Pavel Horák, konateľ spoločnosti DOMESI.

 

Futura Freestyle je dom s dispozíciou 3 izby a kuchynský kút, s úžitkovou plochou 76,5 m2. Vďaka platforme nadzemného podlažia však možno jeho rozlohu rozšíriť až na 4 izby s kuchynským kútom o výmere 108m2. Hlavný obytný priestor prízemia sa nesie v duchu trendového prepojenia obývacej izby s kuchyňou a jedálňou, pričom pokračovaním tohto priestoru je terasa, ktorá dom predlžuje do záhrady cez presklenú stenu, podčiarkujúc jeho celkovú otvorenosť a prepojenosť s exteriérom.

 

„Druhá časť domu poskytuje absolútne súkromie, nachádza sa tu zázemie a izby. Na poschodí je potom možné realizovať ďalšiu samostatnú izbu, druhú kúpeľňu, pracovňu, izbu pre hostí – je to iba na vás. Priestor môžete pokojne ponechať ako otvorenú platformu, ktorá bude skvelou herňou pre deti alebo relaxačnou oázou, o ktorej ste vždy snívali,“ vysvetľuje flexibilitu vnútorného riešenia Ing. Arch Pavel Horák, konateľ spoločnosti DOMESI.

 

Zaujímavý je Futura Freestyle nielen možnosťami vnútorného riešenia, ale aj použitými materiálmi. Nosná konštrukcia domu je postavená technológiou CLT (=krížom lepené drevo) v podobe masívnych drevených panelov. Táto moderná technológia sa za posledných niekoľko rokov rozšírila po celom svete a relatívne nedávno prenikla aj na náš trh – teší sa však aktuálne veľkej obľube medzi investormi aj architektmi. „V prípade vzorovej stavby v Tomášove sme k základnej vrstve CLT panelu značky NOVATOP s tepelnou izoláciou vo forme 18 cm minerálnej  vlny pridali ešte efektnú drevenú fasádu, dom je teda ‚zabalený‘ do akejsi periny z tepelnej izolácie s minimom tepelných mostov,“ vysvetľuje Ing. Arch Pavel Horák, konateľ spoločnosti DOMESI.

 

Aj keď Futura Freestyle pôvodne nie je koncipovaný ako nízkoenergetický alebo pasívny dom, niekoľko pomerne jednoduchých riešení a vhodná orientácia stavby na pozemku dokážu tento dom do kategórie "nízkoenergetický" bez komplikácií posunúť. Vďaka premyslene navrhnutému obalu domu je totiž jeho nízku spotrebu energie možné pokryť aj tými najjednoduchšími či alternatívnymi zdrojmi. O tom, že Futura Freestyle je postavený naozaj kvalitne, svedčí aj skúška Blower Door Test, v ktorej dom dosiahol parameter 0,41.


Nechajte sa zlákať do showroomu Futura Freestyle a urobte si v malebnom Tomášove „testovaciu jazdu“ života v modernej drevostavbe! „Rozhodli sme sa posunúť hranice nudných vzorových stavieb a našich hostí nechávame v ich vysnívanom dome niekoľko dní bývať, aby pocit z drevostavby a ergonómiu celého priestoru zažili na vlastnej koži,“ pozýva Ing. Arch Pavel Horák, konateľ spoločnosti DOMESI.

Viac informácií nájdete na www.domesi.sk


Diskusia k článku:

Príspevok :
Autor :
E-mail :
Prispievate ako neregistrovaný používateľ. Prihlásiť sa môžete v ľavom stĺpci.
NAJČÍTANEJŠIE
 
REKLAMA
BIOTRUE banner 109 sutaz
 
REKLAMA
 
PARTNERI
Slovensky paraolypijsky vybor
 
NAJNOVŠIE
 
HĽADAŤ

v článkoch
v poradni
v katalógu
 
 
(c)2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. redakcia(`na`)lady.sk
Nezodpovedáme za obsah príspevkov pridaných zvonku!!!