lady.sk
AKLINIK B 468X60
  * 2024
  * 2023
  * 2022
  * 2021
  * 2020
  * 2019
  * 2018
  * 2017
  * 2016
  * 2015
  * 2014
       December
       November
       Október
       September
       August
       Júl
       Jún
       Máj
       Apríl
       Marec
       Február
       Január
  * 2013
  * 2012
  * 2011
  * 2010
  * 2009
  * 2008
  * 2007
  * 2006
  * 2005
  * 2004
  * 2003
  * 2002
  * 2001
  * 2000

 
Napíšte nám svoje otázky, pripomienky, návrhy, nápady, požiadavky na redakcia(`na`)lady.sk
 
PRIHLÁSENIE


  Zapamätať heslo

Nová registrácia
Zabudnuté heslo

Registráciou získavate ochranu mena v poradni a v komentároch k článkom.
 
PORADŇA

Dnes pribudlo:
1 tém, a 0 reakcií.
Včera pribudlo:
1 tém, a 1 reakcií.

 
Z ARCHÍVU
 
Piatok, 29. Marec, , Dnes oslavuje Miroslav
  KATALÓG Informácie    Pridať firmu 
Móda, módne odevy, bielizeň Obuv, kabelky Módne doplnky, klenotníctva Kozmetika, parfuméria Skrášľovacie salóny, služby, pobyty Zdravie, výživa
Aspikové tortičky s tuniakom

  Spracoval(a) : Monika
Dátum : 3.3.2014
späť
Späť

Poslať
 

Náročnosť: 1 bábovka

Doba prípravy: asi 30 minút

Doba tuhnutia: 2 hodiny

Vystačí: na 8 porcií

 

Prísady:

 

Na aspik:

1 balíček Želatíny na vaječnú tlačenku a aspiky Dr.Oetker

500 ml vody

hrsť zelených a čiernych olív bez kôstok

10 ks cherry rajčiniek

3 vajcia uvarené natvrdo

1 balenie syra mozzarella

1 konzerva tuniaka vo vlastnej šťave

zväzok bazalky

soľ

 

 

Ešte potrebujeme:

sklené mištičky alebo silikónovú formu na muffiny

 

 

Príprava:

 

1.      Na prípravu aspiku necháme želatínu napučať s vodou a citrónovou šťavou počas asi 10 minút.

2.      Želatínu za stáleho miešania zahrievame (nevaríme) až do úplného rozpustenia želatíny.

3.      Želatínu necháme mierne vychladnúť a nalejeme ju do mištičiek/formičiek vypláchnutých studenou vodou do výšky asi 0,5 cm. Necháme mierne stuhnúť a potom postupne vrstvíme olivy, rajčinky, vajcia, syr, tuniaka a lístky bazalky. Medzi každou vrstvou nechávame želatínu mierne stuhnúť.

4.      Mištičky/formičky odložíme najmenej na 2 hodiny do chladničky.

5.      Stuhnuté tortičky opatrne vyklopíme a uchovávame v chlade. Podávame s opečeným toastom.

 

 


Diskusia k článku:

Príspevok :
Autor :
E-mail :
Prispievate ako neregistrovaný používateľ. Prihlásiť sa môžete v ľavom stĺpci.
NAJČÍTANEJŠIE
 
REKLAMA
BIOTRUE banner 109 sutaz
 
REKLAMA
 
PARTNERI
Slovensky paraolypijsky vybor
 
NAJNOVŠIE
 
HĽADAŤ

v článkoch
v poradni
v katalógu
 
 
(c)2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. redakcia(`na`)lady.sk
Nezodpovedáme za obsah príspevkov pridaných zvonku!!!