lady.sk
AKLINIK B 468X60
  * 2024
  * 2023
  * 2022
  * 2021
  * 2020
  * 2019
  * 2018
  * 2017
  * 2016
  * 2015
  * 2014
  * 2013
       December
       November
       Október
       September
       August
       Júl
       Jún
       Máj
       Apríl
       Marec
       Február
       Január
  * 2012
  * 2011
  * 2010
  * 2009
  * 2008
  * 2007
  * 2006
  * 2005
  * 2004
  * 2003
  * 2002
  * 2001
  * 2000

 
Napíšte nám svoje otázky, pripomienky, návrhy, nápady, požiadavky na redakcia(`na`)lady.sk
 
PRIHLÁSENIE


  Zapamätať heslo

Nová registrácia
Zabudnuté heslo

Registráciou získavate ochranu mena v poradni a v komentároch k článkom.
 
PORADŇA

Dnes pribudlo:
1 tém, a 0 reakcií.
Včera pribudlo:
1 tém, a 2 reakcií.

 
Z ARCHÍVU
 
Štvrtok, 28. Marec, , Dnes oslavuje Sona
  KATALÓG Informácie    Pridať firmu 
Móda, módne odevy, bielizeň Obuv, kabelky Módne doplnky, klenotníctva Kozmetika, parfuméria Skrášľovacie salóny, služby, pobyty Zdravie, výživa
Veľkonočná torta

  Spracoval(a) : Lenka
Dátum : 21.3.2013
späť
Späť

Poslať
 

Doba prípravy: asi 40 minút

Doba pečenia: asi 25 minút

 

Prísady:

 

Na cesto:

  • 300 g polohrubej múky
  • 1 balíček Kypriaceho prášku do pečiva Dr.Oetker
  • 220 g cukru
  • 1 balíček Vanilínového cukru Dr.Oetker
  • 3 vajcia
  • 250 ml mlieka
  • 250 ml oleja

 

Na náplň:

·         1 balenie Krémovej náplne vanilkovej Dr.Oetker

·         200 ml studeného mlieka

·         3 zarovnané PL práškového cukru

 

Na ozdobenie:

·         150 g Marcipánu Dr.Oetker

·         1 zarovnaná PL kakaa

 

 

Ešte potrebujeme:

  • tortovú formu (Ø 26 cm)
  • cukrárske vrecko

 

Príprava:

1.      Na prípravu cesta zmiešame v mise múku, kypriaci prášok, cukor a vanilínový cukor. Pridáme vajcia, mlieko, olej a ručne vymiešame dohladka. Cesto nalejeme do vymastenej a múkou vysypanej formy. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

 

 

Elektrická rúra:            180 °C

Teplovzdušná rúra:     160 °C

Plynová rúra:           stupeň 3

 

 

Doba pečenia: asi 25 minút

 

2.      Náplň pripravíme z krémovej náplne, mlieka a cukru podľa návodu na obale.

3.      Vychladnutý korpus jedenkrát pozdĺžne rozkrojíme. Do cukrárskeho vrecka odoberieme 3 PL náplne. Polovicu zvyšnej náplne natrieme na spodný diel korpusu a prikryjeme vrchným dielom korpusu. Druhú polovicu náplne použijeme na potretie povrchu a okraja torty. Odložíme do chladničky.

4.      Na ozdobenie zafarbíme dve tretiny marcipánu kakaom. Z nezafarbenej tretiny vytvoríme guľôčky ako bahniatka a z tmavého marcipánu vymodelujeme stonky a mašľu. Marcipánové ozdoby poukladáme na tortu.

5.      Náplňou v cukrárskom vrecku dozdobíme okraje torty.

 

TIP: Pre milovníkov čokoládovej chuti môžeme použiť namiesto vanilkovej Krémovú náplň čokoládovú Dr.Oetker.

 

 


Diskusia k článku:

Príspevok :
Autor :
E-mail :
Prispievate ako neregistrovaný používateľ. Prihlásiť sa môžete v ľavom stĺpci.
NAJČÍTANEJŠIE
 
REKLAMA
BIOTRUE banner 109 sutaz
 
REKLAMA
 
PARTNERI
Slovensky paraolypijsky vybor
 
NAJNOVŠIE
 
HĽADAŤ

v článkoch
v poradni
v katalógu
 
 
(c)2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. redakcia(`na`)lady.sk
Nezodpovedáme za obsah príspevkov pridaných zvonku!!!