lady.sk
AKLINIK B 468X60
  * 2024
  * 2023
  * 2022
  * 2021
  * 2020
  * 2019
  * 2018
  * 2017
  * 2016
  * 2015
  * 2014
  * 2013
       December
       November
       Október
       September
       August
       Júl
       Jún
       Máj
       Apríl
       Marec
       Február
       Január
  * 2012
  * 2011
  * 2010
  * 2009
  * 2008
  * 2007
  * 2006
  * 2005
  * 2004
  * 2003
  * 2002
  * 2001
  * 2000

 
Napíšte nám svoje otázky, pripomienky, návrhy, nápady, požiadavky na redakcia(`na`)lady.sk
 
PRIHLÁSENIE


  Zapamätať heslo

Nová registrácia
Zabudnuté heslo

Registráciou získavate ochranu mena v poradni a v komentároch k článkom.
 
PORADŇA

Dnes pribudlo:
1 tém, a 0 reakcií.
Včera pribudlo:
1 tém, a 1 reakcií.

 
Z ARCHÍVU
 
Piatok, 29. Marec, , Dnes oslavuje Miroslav
  KATALÓG Informácie    Pridať firmu 
Móda, módne odevy, bielizeň Obuv, kabelky Módne doplnky, klenotníctva Kozmetika, parfuméria Skrášľovacie salóny, služby, pobyty Zdravie, výživa
Jarný broskyňový koláč

  Spracoval(a) : Lenka
Dátum : 9.3.2013
späť
Späť

Poslať
 

Doba prípravy: asi 30 minút

Doba pečenia: asi 25 minút

 

 

Na cesto:

  • 200 g zmäknutého masla alebo margarínu
  • 200 g cukru
  • 1 balíček Vanilínového cukru Dr.Oetker
  • 3 vajcia
  • 200 g hladkej múky
  • 1 balíček Kypriaceho prášku do pečiva Dr.Oetker

 

Na náplň:

  • 2 broskyňové kompóty (hmotnosť po odkvapkaní à 470 g)
  • 2 balíčky (à 40 g) Zlatého klasu Dr.Oetker
  • 750 ml mlieka
  • 50 g cukru
  • 2 balíčky Tortového želé číreho Dr.Oetker
  • 500 ml šťavy z kompótu (prípadne doplnenej vodou)

 

Ešte potrebujeme:

  • plech na pečenie (30 x 40 cm)
  • sitko

 

Príprava:

  1. Na prípravu cesta vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom na strednom stupni maslo alebo margarín, cukor a vanilínový cukor do peny. Postupne po jednom zašľaháme vajcia. Zmiešame múku s kypriacim práškom a zľahka zapracujeme do vaječnej zmesi.
  2. Cesto rozotrieme na vymastený a múkou vysypaný plech a uhladíme. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

 

 

Elektrická rúra:            170 °C

Teplovzdušná rúra:     150 °C

Plynová rúra:           stupeň 3

 

 

Doba pečenia: asi 25 minút

 

  1. Na prípravu náplne necháme kompóty odkvapkať na sitku a šťavu pritom zachytíme.
  2. Oba zlaté klasy uvaríme naraz podľa návodu na obale, avšak iba so 750 ml mlieka a 50 g cukru. Ešte horúci puding nalejeme na vychladnutý korpus a poukladáme naň odkvapkané broskyne reznou stranou nadol.
  3. Odmeranú šťavu z kompótu zmiešame s tortovým želé a pripravíme podľa návodu na obale (bez cukru). Broskyne polejeme mierne vychladnutým želé a necháme v chladničke stuhnúť.

 

TIP: Koláč môžeme obmeniť a náplň pripraviť z Pudingu Originál s čokoládovou príchuťou Dr.Oetker.

 

 


Diskusia k článku:

Príspevok :
Autor :
E-mail :
Prispievate ako neregistrovaný používateľ. Prihlásiť sa môžete v ľavom stĺpci.
NAJČÍTANEJŠIE
 
REKLAMA
BIOTRUE banner 109 sutaz
 
REKLAMA
 
PARTNERI
Slovensky paraolypijsky vybor
 
NAJNOVŠIE
 
HĽADAŤ

v článkoch
v poradni
v katalógu
 
 
(c)2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. redakcia(`na`)lady.sk
Nezodpovedáme za obsah príspevkov pridaných zvonku!!!