lady.sk
AKLINIK B 468X60
  * 2024
  * 2023
  * 2022
  * 2021
  * 2020
  * 2019
  * 2018
  * 2017
  * 2016
  * 2015
  * 2014
  * 2013
  * 2012
  * 2011
       December
       November
       Október
       September
       August
       Júl
       Jún
       Máj
       Apríl
       Marec
       Február
       Január
  * 2010
  * 2009
  * 2008
  * 2007
  * 2006
  * 2005
  * 2004
  * 2003
  * 2002
  * 2001
  * 2000

 
Napíšte nám svoje otázky, pripomienky, návrhy, nápady, požiadavky na redakcia(`na`)lady.sk
 
PRIHLÁSENIE


  Zapamätať heslo

Nová registrácia
Zabudnuté heslo

Registráciou získavate ochranu mena v poradni a v komentároch k článkom.
 
PORADŇA

Dnes pribudlo:
1 tém, a 1 reakcií.
Včera pribudlo:
1 tém, a 2 reakcií.

 
Z ARCHÍVU
 
Štvrtok, 28. Marec, , Dnes oslavuje Sona
  KATALÓG Informácie    Pridať firmu 
Móda, módne odevy, bielizeň Obuv, kabelky Módne doplnky, klenotníctva Kozmetika, parfuméria Skrášľovacie salóny, služby, pobyty Zdravie, výživa
Veľkonočné a jarné recepty s produktami Penam a Hyza (2/2)

  Spracoval(a) : Lucia
Dátum : 23.3.2011
späť
Späť

Poslať
 

Mousse  z údenej kuracej šunky na toaste (pre 10 porcií)

 

Na prípravu potrebujeme:

·         1 kg Kuracej šunky DE LUXE značky HYZA

·         400 ml 33 % smotany na šľahanie

·         125 g masla

·         soľ

·         čierne korenie

·         1-2 balenia Chlebu toastového svetlého značky Penam

·         petržlenová vňať na ozdobenie

 

Postup:

1.      Kuraciu šunku DE LUXE značky HYZA nakrájame na menšie kúsky a rozmixujeme spolu so smotanou, soľou a korením. Na záver opatrne pridáme do mixéra maslo. Nepridávajte ho skôr, inak sa vám zmes zrazí.

2.      Šunkovou zmesou naplníme cukrárske vrecko a podľa vlastnej fantázie ňou zdobíme zľahka opečené toasty.

3.      Ozdobíme petržlenovou vňaťou a servírujeme.

 

 

 Jarný Quiche lorraine s brokolicou a šunkou (pre 4 porcie)

 

Na prípravu potrebujeme:

·         120 g Kuracej šunky SENÁTOR značky HYZA

·         150 g lístkového cesta

·         120 g brokolice

·         160 ml 33 % smotany na šľahanie

·         2 vajíčka

·         50 g tvrdého syra

·         soľ

·         čierne korenie

 

Postup:

1.      Lístkové cesto natenko vyvaľkáme.

2.      Formu na pečenie vymažeme maslom a vložíme do nej cesto. Vykrojíme podľa okraja formy a poprepichujeme vidličkou.

3.      Smotanu vyšľaháme s vajíčkami, pridáme štipku soli a korenia.

4.      Na cesto poukladáme kúsky umytej a osušenej brokolice a na menšie kúsky nakrájanej Kuracej šunky SENÁTOR značky HYZA. Zalejeme vyšľahanou zmesou smotany s vajíčkami.

5.      Pečieme v predhriatej rúre pri teplote 180 °C približne 15 až 20 minút.

6.      Na konci pečenia posypeme nastrúhaným tvrdým syrom a necháme ešte pár minút zapiecť.

 

 

Veľkonočné vajíčka s ovocím (pre 10 porcií)

 

Na prípravu potrebujeme:

·         100 g vajíčok z kolekcie Veľkonočné vajíčka Penam

·         250 g čerstvých jahôd

·         200 g ananásu

·         200 g bieleho alebo červeného hrozna

·         lístky mäty na ozdobenie

 

Postup:

1.      Ovocie umyjeme a nakrájame na plátky, prípadne mesiačiky.

2.      Veľkonočné vajíčka Penam poukladáme na dezertné tanieriky a ozdobíme kúskami ovocia.

3.      Ozdobíme lístkami mäty a servírujeme.

 

 

Perníčky s ovocnou omáčkou (pre 10 porcií)

 

Na prípravu potrebujeme:

·         1000 g Baránkových perníčkov Penam

·         500 g zmesi lesného ovocia

·         200 g kryštálového cukru

·         citrónová kôra

·         lístky mäty na ozdobenie

 

Postup:

1.      Zmes lesného ovocia prevaríme v hrnci spolu s kryštálovým cukrom a nastrúhanou kôrou z citróna.

2.      Hmotu necháme vychladnúť a rozdelíme na tanieriky.

3.      Na omáčku poukladáme Baránkove perníčky Penam a dozdobíme mätovými lístkami.

 

 

Sviatočný bochník s pudingom (pre 10 porcií)

 

Na prípravu potrebujeme:

·         1000 g Sviatočného bochníka Penam

·         3 balenia vanilkového pudingu (príprava s vodou)

·         ľubovoľné ovocie a lístky mäty na ozdobenie

 

Postup:

1.      Pripravíme vanilkový puding podľa návodu na obale.

2.      Sviatočný bochník Penam nakrájame na tenšie plátky (približne 100 g), poukladáme na tanierik a polejem pudingom.

3.      Ozdobíme vybraným ovocím, mätou a servírujeme.


Diskusia k článku:

Príspevok :
Autor :
E-mail :
Prispievate ako neregistrovaný používateľ. Prihlásiť sa môžete v ľavom stĺpci.
NAJČÍTANEJŠIE
 
REKLAMA
BIOTRUE banner 109 sutaz
 
REKLAMA
 
PARTNERI
Slovensky paraolypijsky vybor
 
NAJNOVŠIE
 
HĽADAŤ

v článkoch
v poradni
v katalógu
 
 
(c)2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. redakcia(`na`)lady.sk
Nezodpovedáme za obsah príspevkov pridaných zvonku!!!