lady.sk
AKLINIK B 468X60
  * 2024
  * 2023
  * 2022
  * 2021
  * 2020
  * 2019
  * 2018
  * 2017
  * 2016
  * 2015
  * 2014
  * 2013
  * 2012
  * 2011
  * 2010
  * 2009
  * 2008
  * 2007
       December
       November
       Október
       September
       August
       Júl
       Jún
       Máj
       Apríl
       Marec
       Február
       Január
  * 2006
  * 2005
  * 2004
  * 2003
  * 2002
  * 2001
  * 2000

 
Napíšte nám svoje otázky, pripomienky, návrhy, nápady, požiadavky na redakcia(`na`)lady.sk
 
PRIHLÁSENIE


  Zapamätať heslo

Nová registrácia
Zabudnuté heslo

Registráciou získavate ochranu mena v poradni a v komentároch k článkom.
 
PORADŇA

Dnes pribudlo:
0 tém, a 0 reakcií.
Včera pribudlo:
1 tém, a 1 reakcií.

 
Z ARCHÍVU
 
Sobota, 20. Apríl, , Dnes oslavuje Marcel
  KATALÓG Informácie    Pridať firmu 
Móda, módne odevy, bielizeň Obuv, kabelky Módne doplnky, klenotníctva Kozmetika, parfuméria Skrášľovacie salóny, služby, pobyty Zdravie, výživa
Clockhouse

  Spracoval(a) : Jana Osuská
Dátum : 15.3.2007
späť
Späť

Poslať
 

Každý deň ináč, nápadito a po novom. Kolekcia Clockhouse od C&A je mladá móda pre teenagerov a mladých ľudí od 18 do 25 rokov. Oblečenie do klubov, pre chvíle zábavy a oddychu či len tak pre srandu – Clockhouse ponúka autentický štýl, ktorý zaručene zaberie vždy a všade. Neustále ovplyvnený najnovšími módnymi trendmi, Clockhouse zaručene oživí šatník, a to za ceny, ktoré robia chuť na viac.

Clockhouse – Modernist         
Neuveriteľnou dynamikou urobí prevrat  v oblasti módy v budúcom lete návrat 60-tych rokov.   K tomu sa primieša rock, punk, mods, ale aj couturiges. Takto vznikne mix rôznych štýlov bez hraníc, ktorý vychádza z jasne definovaných farieb: čierna, biela, sivá. Dôraz bude na zvýraznenie červenou, zelenou a sýtou žltou. Modernista je mladý, drzý, provokačný, ale veľmi mu záleží aj na základných prvkoch.  Strih v siluete je úzky a presný. Dezén je čistý a jednoznačný, so silnou grafikou, ktorá sa pohybuje medzi op-art, šachovnicovými vzormi, škótskou kockou, pásikmi, prúžkami, bodkami alebo vichy-károm.

Ironicky a žmurkajúc sa modernista šarmantne pohráva s mužskými a ženskými aspektmi. Takto vzniká androgénne pôsobiaci chlapčenský look. Napätie je zaručené aj kombináciou rozšíreného tvaru hore a zúženého a úzkeho dolu. K cigaretovým nohaviciam sa kombinujú dlhé tričká a bundy krátkeho strihu. Predurčené pre mladý a ležérny štýl sú bluzóny a motocyklistické bundy z nylónu alebo bavlny. Krátke kabátiky s ozdobným dekórom so stuhami pôsobia ako couturiges. Pevne integrované sú úzke sukne po kolená, ako aj mini s pristrihnutými trakmi, ku ktorým sa nosia legíny s dĺžkou do pol lýtok. Comeback slávia aj pestré skladané nohavice s vyvýšeným pásom. Ďalším atribútom legendárnej scenérie Mods sú ultra ľahké nylonové parky.

Bohatosť fazón dopĺňa v tejto tematike pasujúca obuv. Okrem klasických pánskych lakovaných poltopánok v čierno-bielom šachovnicovom vzore zažijú návrat balerínky a klasické tenisky. Aby bol modernistický look kompletný, je možné zvoliť kravatu a nohavicové traky. Vzhľad môže byť zdôraznený luxusnými článkovými retiazkami a náramkami.

Clockhouse - Culture World         
Crossover je mottom sveta Culture World. Na scénu sa tu uvádza kombinácia mestského streetwearu s trendovou romantikou, ktorá znovu žongluje s elementmi uniformového vzhľadu a vzhľadu kargo. Pôsobivo pôsobí rozmanitosť náročne vypracovaných detailov na švoch, lemovaní, vreckách alebo pásovke.

Ako od slnka vyblednuté a vykrvácané pôsobia zafarbenia s etnickým vplyvom. Aj tak tu ale ostáva dojem pestrej farebnej hry. Viacfarebné káro, potlač listov, kvetov ibiša a štylizované kvety až po naivný millefleurs sú zakomponované buď umiestnením alebo celoplošnou potlačou. Dopĺňa sa to typickými potlačovými motívmi westernových alebo južanských štátov na tričká a svetre, u niektorých aj s kapucňou.

Športovo rustikálny aspekt podčiarkuje ľan a hrubšie typy bavlny v decentnom spranom vzhľade. Veľmi dôležitými v tejto tematike sú overaly najrozmanitejších tvarov a dĺžok v trendových verziách casual alebo kargo. Lemovanie je rolovaním alebo nazberkaním uspôsobené na žiadanú dĺžku. Ako alternatíva k tomu sú vhodné trakové sukne s robotníckymi prvkami. V poradí sú na prvých miestach umiestnené košeľové šaty od clean po rustikálne, čiastočne s našitými pásovkami, nasadenými vreckami, opaskami alebo sponami na páse, funkčnými zipsami alebo jednoduchými légami na gombíky.

Clockhouse - Euphoria         
Biela v lete 2007 sa prezentuje vecne a moderne s presvedčivým vzhľadom urban chic. – S veľkou samozrejmosťou čisto a štýlovo. - Tento look inšpirujú elitné druhy športov. V kontraste s bielou stojí ružová, fialová, zelená a žltá, ktoré sa zúčastňujú prevažne ako zafarbenia doplnkov. Eufória tu znamená moderné, ušľachtilé športové oblečenie s jasným a štíhlym vedením línií. Toto spätne odzrkadľujú nové strihy šiat, ako hodvábne bluzóny alebo klasické spodné tielka. Dôležité pre tento look sú kombinácie z potlače Pucci a geometrických motívov zo 60-tych rokov. Plynulé siluety obzvlášť nadobudnú význam pri použití mäkkého padavého a tenkého materiálu. U mužov naberie nový význam vzhľad v obleku. Ležérne sa k ultra ľahkým sakám kombinujú bermudy alebo pohodlné ľanové nohavice. Klasika leta 2007 pôsobí moderne a menej formálne ako v minulosti.


Diskusia k článku:

Príspevok :
Autor :
E-mail :
Prispievate ako neregistrovaný používateľ. Prihlásiť sa môžete v ľavom stĺpci.
NAJČÍTANEJŠIE
 
REKLAMA
BIOTRUE banner 109 sutaz
 
REKLAMA
 
PARTNERI
Slovensky paraolypijsky vybor
 
NAJNOVŠIE
 
HĽADAŤ

v článkoch
v poradni
v katalógu
 
 
(c)2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. redakcia(`na`)lady.sk
Nezodpovedáme za obsah príspevkov pridaných zvonku!!!