lady.sk
AKLINIK B 468X60
  * 2024
  * 2023
  * 2022
  * 2021
  * 2020
  * 2019
  * 2018
  * 2017
  * 2016
  * 2015
  * 2014
  * 2013
  * 2012
  * 2011
  * 2010
  * 2009
  * 2008
  * 2007
  * 2006
  * 2005
       December
       November
       Október
       September
       August
       Júl
       Jún
       Máj
       Apríl
       Marec
       Február
       Január
  * 2004
  * 2003
  * 2002
  * 2001
  * 2000

 
Napíšte nám svoje otázky, pripomienky, návrhy, nápady, požiadavky na redakcia(`na`)lady.sk
 
PRIHLÁSENIE


  Zapamätať heslo

Nová registrácia
Zabudnuté heslo

Registráciou získavate ochranu mena v poradni a v komentároch k článkom.
 
PORADŇA

Dnes pribudlo:
1 tém, a 3 reakcií.
Včera pribudlo:
1 tém, a 2 reakcií.

 
Z ARCHÍVU
 
Utorok, 16. Apríl, , Dnes oslavuje Dana/Danica
  KATALÓG Informácie    Pridať firmu 
Móda, módne odevy, bielizeň Obuv, kabelky Módne doplnky, klenotníctva Kozmetika, parfuméria Skrášľovacie salóny, služby, pobyty Zdravie, výživa
Každá sme iná....

  Spracoval(a) : Jana Konečná
Dátum : 24.3.2005
späť
Späť

Poslať
 

Na svete je veľa žien a každá je iná, jedinečná a svojská. Odlišujeme sa nielen tým, aké sme vo vnútri, ale aj tým, ako vyzeráme navonok. Zatiaľ čo je niekto štíhly, niekto zase plnší, jedna žena je drobná, ďalšia vysoká, niektorá má vlasy hladké ako hodváb a iná zase hlavu plnú kučier. Práve vlasy, ich farba, tvar a účes, to všetko o nás veľa vypovedá. Vlasy lemujú našu tvár, zvýrazňujú jej rysy a pôsobia skutočne ako koruna krásy, ktorá ľahko upúta pohľad ostatných a kedykoľvek dokáže aj prehovárať. Neveríte?

Podľa dermatológa Ramóna Miguela odhaľujú vlasy osobnosť a temperament ženy. Určil dokonca šesť základných typov, ktoré sú dané hormonálnymi faktormi a ktoré prezrádzajú charakter či povahové vlastnosti každej ženy.

Prvý typ je žena horkokrvná, ktorá má obvykle jemné, výrazné vlasy. Je temperamentná, veselá a dobrá spoločníčka. Ľahko sa zoznamuje a nadväzuje priateľstvá, je komunikatívna a dáva prednosť tímovej práci. Napriek svojej ženskosti je pre ňu typická mužská logika a rada nosí nohavice. Vyniká v umení diskusie a medzi jej silné stránky patria rozumné argumenty. Má mnoho záľub a koníčkov, s obľubou sa venuje športu.

Žena z kategórie flegmatická je veľmi ženská, niekedy nedotklivá a nosí zložitý účes, ktorý občas môže stratiť správny šmrnc a môže spľasnúť. Ako typická žena dokáže byť neuveriteľne vrtkavá a náladová, ale i tak v nej nájdete skvelú kamarátku, s ktorou sa výborne rozpráva o všemožných ženských témach. Pri všetkom, čo robí, vie a dokáže pôsobiť nežne a žensky a s potešením prijíma milostné dobývanie. Má vkus, zmysel a cit pre farby a potrpí si na krásne a vkusné oblečenie.

Mierna/pokojná žena máva dlhé vlnité vlasy a je obvykle spoločenská, skromná a usmievavá. Väčšinu situácií zvláda s obdivuhodným pokojom, ľudí prijíma takých, akí sú a sama nič nepredstiera. Nie je to intelektuálka, myslí pragmaticky, stojí nohami pevne na zemi. V spoločnosti sa správa ako pravá dáma. Má zmysel pre harmóniu, v šatníku dáva prednosť jednoduchým a kvalitným modelom. Má rada pekné veci, ale jej hlavným kritériom pri výbere je pohodlnosť. Jej hlavné heslo znie: Kto si počká, ten sa dočká.

Rozumový typ ženy nosí jednoduchý, nevýrazný a často rozstrapatený účes. Zovňajšok nie je pre ňu až tak veľmi podstatný. Dôležité je pre ňu štúdium, vzdelanie a budovanie kariéry. Obvykle je realistická, ambiciózna a má zmysel pre presnosť. Je presvedčená, že nikto nedokáže pracovať tak zodpovedne a výkonne ako ona. Jej talent najlepšie vynikne vo svete obchodu a financií, ale uplatnenie nájde i vo vedeckých odboroch.

K náladovému typu obvykle patria drobné ženy s bujnými vlasmi, ktoré si doma zviažu do chvosta a keď idú von medzi ľudí, opäť si ich rozpustia. Táto žena máva zložitú povahu, dokáže byť nevypočitateľná, temperamentná, veselá a sentimentálna zároveň. Občas ju prepadávajú veľké pochybnosti o sebe samej a v takých chvíľach sa zamýšľa nad celým svojím životom. V zápätí ju to však omrzí a ona sa vrhne do prvej činnosti, ktorá jej umožní na tieto pochybnosti zabudnúť. Z tohto dôvodu sa niekedy môže zdať prelietavá, avšak ide len o jednoduchú zmenu nálad vyvolanú jej komplikovanou povahou.

Športová žena je atletická, disciplinovaná a energická, s krátkymi vlasmi s ofinou alebo s vlasmi stiahnutými do chvosta. Nechce strácať čas zbytočnosťami, dáva prednosť priamemu jednaniu a nebojí sa prevziať iniciatívu, a to i v milostných vzťahoch. Dokáže sa rýchle rozhodovať a pružne reagovať, je prispôsobivá a nenáročná. Je to nekonečný optimista a vďaka tomu má okolo seba obvykle veľa priateľov, väčšinou rovnakých športových nadšencov, ako je ona sama.

Bez ohľadu na typológiu chcú všetky ženy vyzerať krásne a cítiť sa dobre. K pocitu spokojnosti prispievajú podstatným spôsobom aj vlasy, ktoré chce mať každá žena krásne a zdravé. Docieliť to môžeme správnou starostlivosťou v súlade s naším typom vlasov. Každý z jednotlivých uvedených typov si vyžaduje iný prístup, ktorý zodpovedá konkrétnym individuálnym potrebám. Suché vlasy napríklad potrebujú viac hydratácie, suchá a podráždená pokožka s lupinami zase prípravky upokojujúce. Dôležité je však poznať, aký typ vlasov máme a podľa toho si vybrať takú kozmetiku, ktorá nám a našim vlasom ponúka správnu starostlivosť. Nevhodnými prípravkami totiž vlasom rozhodne neprospievame, ich kvalitu a vzhľad ovplyvníme skôr k horšiemu. Najlepšie je preto zveriť sa do rúk  odborníkov, ako je napríklad vlasová kozmetika Sunsilk, ktorá má riešenie pre každú z nás!


Diskusia k článku:

Príspevok :
Autor :
E-mail :
Prispievate ako neregistrovaný používateľ. Prihlásiť sa môžete v ľavom stĺpci.
NAJČÍTANEJŠIE
 
REKLAMA
BIOTRUE banner 109 sutaz
 
REKLAMA
 
PARTNERI
Slovensky paraolypijsky vybor
 
NAJNOVŠIE
 
HĽADAŤ

v článkoch
v poradni
v katalógu
 
 
(c)2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. redakcia(`na`)lady.sk
Nezodpovedáme za obsah príspevkov pridaných zvonku!!!