lady.sk
AKLINIK B 468X60
  * 2024
  * 2023
  * 2022
  * 2021
  * 2020
  * 2019
  * 2018
  * 2017
  * 2016
  * 2015
  * 2014
  * 2013
  * 2012
  * 2011
  * 2010
  * 2009
  * 2008
  * 2007
  * 2006
  * 2005
       December
       November
       Október
       September
       August
       Júl
       Jún
       Máj
       Apríl
       Marec
       Február
       Január
  * 2004
  * 2003
  * 2002
  * 2001
  * 2000

 
Napíšte nám svoje otázky, pripomienky, návrhy, nápady, požiadavky na redakcia(`na`)lady.sk
 
PRIHLÁSENIE


  Zapamätať heslo

Nová registrácia
Zabudnuté heslo

Registráciou získavate ochranu mena v poradni a v komentároch k článkom.
 
PORADŇA

Dnes pribudlo:
1 tém, a 1 reakcií.
Včera pribudlo:
1 tém, a 2 reakcií.

 
Z ARCHÍVU
 
Štvrtok, 28. Marec, , Dnes oslavuje Sona
  KATALÓG Informácie    Pridať firmu 
Móda, módne odevy, bielizeň Obuv, kabelky Módne doplnky, klenotníctva Kozmetika, parfuméria Skrášľovacie salóny, služby, pobyty Zdravie, výživa
Zdravé ďasná sú základom pre zdravé zuby (PR)

  Spracoval(a) : Miriam Kuhlová
Dátum : 8.3.2005
späť
Späť

Poslať
 

Špeciálna žuvačka Orbit Herbal v novom variante Lemon Sage je na Slovensku už v predaji, v Čechách vyjde na pulty obchodov v marci 2005. Nový variant žuvačky Orbit Herbal s prídavkom citrónu a šalvie napomáha chrániť ďasná a posilňuje zuby. Extrakty 7 byliniek: tymián, blahovičník, medovka lekárska, majorán, citrón, rozmarín a levanduľa napomáhajú chrániť ďasná. Žuvačku Orbit Herbal nájdete v predajnej sieti na celom území Slovenska za odporúčanú predajnú cenu 16,50 Sk.

Už naše prababičky vedeli, aké sú bylinky pre naše zdravie nenahraditeľné. Všemocné byliny odbúravajú stres, potláčajú prvé príznaky nachladnutia a jemným spôsobom sa starajú o naše zdravie. Liečivé rastliny môžeme využiť čerstvé alebo sušené. Najčastejšou formou využitia sú pripravované čaje, sirupy,   extrakty, odvary, tinktúry, oleje, šťavy, liečivé a osviežujúce kúpele, obklady alebo kozmetické účely.

Odvary sa najčastejšie pripravujú  z tvrdých častí rastlín (kôra, drevo, plody) a z rastlín, ktoré obsahujú pomaly sa rozpúšťajúce látky, ako sú napr. triesloviny. Takéto rastliny spravidla pomaly varíme 5-30 minút, potom odstavíme a scedíme. Najznámejším odvarom je odvar zo šalvie, ktorý pomáha pri trávení a má antiseptické účinky.
Macerácia (uvoľňovanie rastlinných buniek z tkanív máčaním) sa používa pri rastlinách obsahujúcich slizy a sušených rastlinách – bylina sa preleje studenou vodou a nechá sa lúhovať ½ hodiny  až 12 hodín. Tieto výluhy sa používajú prevažne u sušených plodov, kde nechceme, aby horúca voda alebo prelievanie vriacou vodou nenávratne zničilo všetky vitamíny. Napríklad macerácia z feniklu sa používa pri kožných ochoreniach kvasinkového a plesňového pôvodu.

Nálevy pripravujeme väčšinou z mäkkých častí rastlín obsahujúcich tekuté silice (kvety, listy, vňať). Podrvenú bylinu prelejeme vriacou vodou, prikryjeme a necháme 5-15 minút odstáť, potom scedíme. Nálev z harmančeku posilňuje imunitu celého ľudského  organizmu. Sirup zo skorocelu s materinou dúškou je vhodný pri kašli a pri ochorení dýchacieho ústrojenstva. Nezastupiteľná rola byliniek je známa i v oblasti starostlivosti o chrup, zdravie ďasien a zubov. Nová špeciálna žuvačka Orbit Herbal obsahuje bylinky priaznivo pôsobiace na ďasná a zuby. „Málokto si uvedomuje, že bez zdravých ďasien nemôžu byť zdravé zuby. Čistenie zubov je pre zdravie ďasien najdôležitejšie. V prípade, že nemáte pri sebe zubnú kefku, je tu špeciálna žuvačka Orbit Herbal s obsahom byliniek, ktorá pomáhajú chrániť vaše ďasná,“ hovorí Radovan Stejskal, zástupca značky Orbit.

Bylinky, ktoré Orbit Herbal (Lemon Sage) obsahuje, poskytujú vašim ďasnám kompletnú starostlivosť.

Blahovičník (Eucalyptus) guľatoplodý, už austrálski domorodci ho považovali za všeliek. Má antimikrobiálne účinky a silica obsiahnutá v eukalypte pôsobí pozitívne na sliznicu ústnej dutiny vrátane ďasien.
Tymián (Thymus vulgaris) je výborným dezinfekčným prostriedkom. List aj vňať tymiánu pôsobia antibakteriálne pri priamom kontakte v ústach,  pri kloktaní a vyplachovaní. Tymiánova silica je súčasťou mnohých prípravkov používaných v stomatológii, napr. ústne vody, zubné pasty a ďalšie kozmetické prípravky.
Medovka lekárska (Melissa officinalis), má predovšetkým antiseptické účinky. Používa sa pri čistení zubov, do kloktadiel a pri bolestiach v hrdle. Zmierňuje najmä zápaly slizníc a kože.
Majorán (Majorana hortensis) je prastarou liečivou rastlinou. Známe sú predovšetkým jej protizápalové účinky. Napomáha zmierniť zápal ďasien  a používa sa v kozmetickom priemysle, aj v ľudovom liečiteľstve.
Levanduľa (Lavandula) - levanduľová silica sa často  používa vo farmácii a v kozmetickom priemysle. Levanduľový výťažok je po stáročia vzácny pre osviežujúci a regeneračný účinok.
Rozmarín (Rosmarinus) - rozmarínová silica sa vďaka svojej vôni pridáva do ústnych vôd a vďaka schopnosti zlepšovať reumatické stavy aj do masážnych mastí. Rozmarín vylepšuje chuť a vôňu čajových zmesí.
Šalvia lekárska (Salvia officinalis) pomáha pri trávení a má antiseptické účinky. Čaj zo šalvie je známy svojím pôsobením proti nadmernému poteniu, tlmí kašeľ a nádchu. Citrón pôsobí protizápalovo a dezinfekčne, je zdrojom vitamínu C a posilňuje imunitný systém celého organizmu. Citrón obsahuje éterické oleje, ktoré majú antibakteriálne účinky. Potieranie ďasien šťavou z citróna pomáha zastaviť krvácanie a spevňuje ich.

Žuvačka Orbit Herbal, ktorá sa stará o vaše ďasná a rovnako ako každá žuvačka Orbit pomáha chrániť vaše zuby pred zubným kazom, dopĺňa základné prostriedky dentálnej hygieny - zubnú kefku a pastu. Žuvaním žuvačky Orbit Herbal posilňujete svoje ďasná, ktoré sú odolnejšie voči podráždeniu a zápalom. Ak budete žuvať po každom jedle 20 minút, neutralizujete tým vznikajúce kyslé prostredie v ústach, vyrovnáte pH a napomôžete remineralizácii (návratu dôležitých minerálov) do skloviny, ktorá je potom odolnejšia proti zubnému kazu. 


Diskusia k článku:

Prepáčte, ale DRISTY je to srávne slovo, ktoré ma napadlo po prečítaní Vášho článku. To, či máte zdravé zuby ovplyvňuje STRAVA,STRAVA a opäť STRAVA. Ak do seba pcháme stabilizátory, emulgátory a iné chemikálie žiady Orbit naše (aj) zuby nezachráni. Zdravú sklovinu ako prvý predpoklad zdravých zubov môže ovplyvniť naša matka, ktorá v období tehotenstva mala dostatok vápnika (najmä z kyslomliečnych výrobkov a orechov). To či nám zdravá sklovina vydrží, určíme my sami, ak budeme jesť "tvrdú" stravu, napr. sušený chlieb atď. Najjednoduchšia a najekologickejšia cesta ako neutralizovať zubné prostredie je po každom jedle si vypláchnuť zuby slanou vodou. Ešte na margo Orbitu: nikde tu nepíšete, koľko chemikálií obsahuje...
Neregistrovaný - Ingrid Baluchová, 8.3.2005 15:42, inga(`na`)netkosice.sk
Ešte, aby som to uviedla na správnu mieru, "DRISTY" sa netýkajú tej časti článku, ktorá v celku pútavo hovorí o dôležitosti rastlín.
Neregistrovaný - Ingrid Baluchová, 8.3.2005 15:48, inga(`na`)netkosice.sk
suhlasim s tebou ingrid.
Neregistrovaný - janka, 5.4.2005 14:12
a ja suhlasim Stevo TV.
Neregistrovaný - stevo, 20.2.2008 00:06,
Príspevok :
Autor :
E-mail :
Prispievate ako neregistrovaný používateľ. Prihlásiť sa môžete v ľavom stĺpci.
NAJČÍTANEJŠIE
 
REKLAMA
BIOTRUE banner 109 sutaz
 
REKLAMA
 
PARTNERI
Slovensky paraolypijsky vybor
 
NAJNOVŠIE
 
HĽADAŤ

v článkoch
v poradni
v katalógu
 
 
(c)2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. redakcia(`na`)lady.sk
Nezodpovedáme za obsah príspevkov pridaných zvonku!!!