lady.sk
AKLINIK B 468X60
  * 2024
  * 2023
  * 2022
  * 2021
  * 2020
  * 2019
  * 2018
  * 2017
  * 2016
  * 2015
  * 2014
  * 2013
  * 2012
  * 2011
  * 2010
  * 2009
  * 2008
  * 2007
  * 2006
  * 2005
  * 2004
  * 2003
  * 2002
       December
       November
       Október
       September
       August
       Júl
       Jún
       Máj
       Apríl
       Marec
       Február
       Január
  * 2001
  * 2000

 
Napíšte nám svoje otázky, pripomienky, návrhy, nápady, požiadavky na redakcia(`na`)lady.sk
 
PRIHLÁSENIE


  Zapamätať heslo

Nová registrácia
Zabudnuté heslo

Registráciou získavate ochranu mena v poradni a v komentároch k článkom.
 
PORADŇA

Dnes pribudlo:
1 tém, a 3 reakcií.
Včera pribudlo:
1 tém, a 2 reakcií.

 
Z ARCHÍVU
 
Utorok, 16. Apríl, , Dnes oslavuje Dana/Danica
  KATALÓG Informácie    Pridať firmu 
Móda, módne odevy, bielizeň Obuv, kabelky Módne doplnky, klenotníctva Kozmetika, parfuméria Skrášľovacie salóny, služby, pobyty Zdravie, výživa
Iný kraj, iný obyčaj

  Spracoval(a) : Martina Jeníková
Dátum : 22.3.2002
späť
Späť

Poslať
 

Napriek tomu, že cestovanie sa stáva stále nebezpečnejším, turistov neubúda. Aj my Slováci sa čoraz častejšie púšťame do arabského sveta. Ak chceme mať z neho radosť, ak si chceme užiť farieb, vôní, chutí a zvukov tejto krásnej a pre nás exotickej časti sveta, musíme sa, najmä my ženy, na takúto dovolenku pripraviť.

Európske ženy sú v arabských zemiach považované za symbol voľného sexu a neznámej neviazanosti. Treba si uvedomiť, že pri ich zahalených, cudných  ženách, ktoré vidia iba oči manžela, naozaj pôsobíme v šortkách, tričkách a topoch ako ľahké devy. Keďže v tomto svete vládne neúcta k nevydatým , ľahkovážnym ženám / vydatá žena má na hlave šatku/, budú sa k vám podľa toho správať. Budú na vás pokrikovať, žmurkať, mľaskať a často priamo na ulici, najmä v spleti úzkych uličiek, kde nemáte kam uhnúť, alebo v prítmí obchodíkov vás chytia za zadok, či za prsia. Príčinou môže byť aj vaša príslovečná srdečnosť alebo pozitívne myslenie. Podanie ruky, úsmev a očný kontakt znamená pre týchto mužov jednoznačne, že získali vašu priazeň a preto sa musia pochlapiť. Ani pri zjednávaní cien, ktoré je tu samozrejmé, nedovoľte, aby sa vás dotýkali, alebo vás oblápali, nemusí sa to vždy skončiť „dobrou cenou“. Nezabúdajte, že ich viera im zakazuje aj taký kontakt s cudzou ženou ako je podanie ruky, alebo objatie, keď to pripustíte, stratíte ich úctu.
Najúžasnejšie je, že tu nemusí ani jedna z baculiek zaťahovať brucho a tváriť sa ako Twiggy. Arabskí muži milujú veľké zadky a poriadne baby. Ak si ich udržíte od tela, zažijete toľko obdivných pohľadov, koľko ste doma nezažili za celý život.
Takže, keď si chcete užiť tento svet v pohode, dajte si na hlavu šatku a na seba niečo voľné a splývavé, ale troška priesvitné. Najlepšou ochranou je vlastný manžel. Slnko, fantastické kúpanie, kuchyňa, historické pamiatky stoja za to. Nezabudnite, najmä pri vstupe do mešít dodržiavať všetky pravidlá. Väčšinou je pre ženy vstup zakázaný. Rešpektujte to! Vôbec, v týchto krajinách platí veľa obmedzení, ktoré sa týkajú len žien a neplatia pre mužov. Treba ich dodržiavať. Pravdou však je aj to, že niektoré štáty sú benevolentnejšie ako iné. V Iraku funguje aj mravnostná polícia, zatiaľ čo v Turecku, v Tunise a v Sýrii sú k cudzincom benevolentnejší. Arabské emiráty sú už v podstate už kozmopolitné, aj keď občianstvo tam ako cudzinka nikdy nezískate. A čo láska? Stáva sa, ako všade inde na zemi, že si napokon nájdete milenca, priateľa, či lásku medzi Arabmi. Len málokedy ide o jednoduchý a bezproblémový vzťah. K všeobecným problémom spolužitia potom pribudnú, kultúrne, národnostné, rasistické a iné motívy. Očarujúci arabský svet sa však napriek všetkým hroziacim rizikám oplatí navštíviť.


Diskusia k článku:

Prečo týmto spôsobom dezorientujete ženy ? Veľa z toho sú bludy. Jediná šanca ako to vyvrátiť je navštíviť danú krajinu.
Neregistrovaný - iva, 22.3.2002 13:56, concorde(`na`)pobox.sk
Iva, budem rada, ak napíšeš, čo sú tie bludy. Takto je tvoj príspevok o ničom.
Neregistrovaný - Eva, 24.3.2002 17:21
ano nasa krajina je najlepsia,ostatni su barbari :-)
Neregistrovaný - , 26.3.2002 09:41
v Spojenych Arabskych Emiratoch maju zeny vela vyhod, aj vcera som cakala na autobus a predomnou asi 100 dalsich ludi.Ale ked zbadali, ze je v rade zena , hned ma poslali dopredu aj s priatelmi(muzmi).Zeny nemusia cakat v radoch nikde, a muzi to automaticky akceptuju, hoci v rade cakaju uz trebars 2 hodiny ale ich vobec nezarazi , ked pride zena a automaticky ide dopredu.Nikto sa nad tym ani nepozastavi.Mozno je to aj tym, ze vacsinou vsetko tu vybavuju muzi, takze zien je na uradoch, postach, v bankach...nie je az tak vela.Ale nie je to take zle. Hoci vcera sa na mna na schopping festivale vsetci cudne divali, ze som mala tielko bez rukavov a bolo mi vidno ramEna.Ale odporucam navstivit, aspon teda Dubai urcite a celkovo cele Emiraty. V Irane je to uz trosku horsie a to nehovorim o Saudsej Arabii,Yemene,...z vlastnych skusenosti.
Neregistrovaný - petra, 29.3.2002 09:36, petradeny(`na`)hotmail.com
Obyčaj je ešte vždy TÁ obyčaj, a nie TEN obyčaj!!!!!!! Aj keď sa píše o cudzích krajoch.
Neregistrovaný - , 2.4.2002 13:47
Dobrý deň prajem! Rada by som si pozrela nejaké arabské filmy,alebo prečítala nejakú knihu na túto tématiku/samozrejme v češtine,alebo slovenčine/ Za informácie vopred ďakujem .
Neregistrovaný - Macka z Trnavy, 24.4.2003 15:33, marcelaStanakova(`na`)centrum.sk
dvmoujy mvbursnq qtsjrdg zndayer hvpdq xspkhjozg wkiabgc
Neregistrovaný - jyrzof wtlyhaz, 21.8.2007 16:17, halocksun(`na`)mail.com
Príspevok :
Autor :
E-mail :
Prispievate ako neregistrovaný používateľ. Prihlásiť sa môžete v ľavom stĺpci.
NAJČÍTANEJŠIE
 
REKLAMA
BIOTRUE banner 109 sutaz
 
REKLAMA
 
PARTNERI
Slovensky paraolypijsky vybor
 
NAJNOVŠIE
 
HĽADAŤ

v článkoch
v poradni
v katalógu
 
 
(c)2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. redakcia(`na`)lady.sk
Nezodpovedáme za obsah príspevkov pridaných zvonku!!!