lady.sk
AKLINIK B 468X60
  * 2024
  * 2023
  * 2022
  * 2021
  * 2020
  * 2019
  * 2018
  * 2017
  * 2016
  * 2015
  * 2014
  * 2013
  * 2012
  * 2011
  * 2010
  * 2009
  * 2008
  * 2007
  * 2006
  * 2005
  * 2004
  * 2003
  * 2002
       December
       November
       Október
       September
       August
       Júl
       Jún
       Máj
       Apríl
       Marec
       Február
       Január
  * 2001
  * 2000

 
Napíšte nám svoje otázky, pripomienky, návrhy, nápady, požiadavky na redakcia(`na`)lady.sk
 
PRIHLÁSENIE


  Zapamätať heslo

Nová registrácia
Zabudnuté heslo

Registráciou získavate ochranu mena v poradni a v komentároch k článkom.
 
PORADŇA

Dnes pribudlo:
1 tém, a 0 reakcií.
Včera pribudlo:
1 tém, a 2 reakcií.

 
Z ARCHÍVU
 
Piatok, 19. Apríl, , Dnes oslavuje Jela
  KATALÓG Informácie    Pridať firmu 
Móda, módne odevy, bielizeň Obuv, kabelky Módne doplnky, klenotníctva Kozmetika, parfuméria Skrášľovacie salóny, služby, pobyty Zdravie, výživa
Ťažko na tréningu, ľahko v boji.

  Spracoval(a) : Jana Osuská
Dátum : 19.3.2002
späť
Späť

Poslať
 

Neraz ste už, určite, zistili, že tréning je jednou z možností ochrany organizmu. Platí to rovnako pri behu, umývaní okien alebo odbúravaní stresu. To, čo robíme iba občas, nás môže vykoľajiť, to čo máme natrénované, dokážeme regulovať a môže nás to len posilniť.


Vedci zistili, že ani v reakcii na stres neexistuje spravodlivosť. Stres nevplýva na všetkých ľudí rovnako, jeho účinky sú takisto rôzne a okrem iného závisia aj od získanej schopnosti organizmu vyrovnávať sa s emočnými záťažami. U krajčírky, pekára alebo u vodičov autobusov môže predovšetkým dlhodobý stres vyvolať rôzne choroby oveľa častejšie a skôr ako napríklad u špičkových manažérov, lekárov, či sudcov.
Ľudia, ktorí nie sú denne vystavení stresu, nemusia sa okamžite rozhodovať a nesú zodpovednosť iba za seba, znášajú záťažové situácie veľmi ťažko a sú oveľa viac ohrození vznikom rôznych ochorení, najmä srdcovo - cievnych. Naproti tomu osoby, ktoré žijú v strese prakticky stále, si voči nemu vypestujú istú odolnosť, ktorá sa prejaví aj na ich celkovom zdravotnom stave a pracovnej výkonnosti. Aj v tomto prípade funguje podobný systém, ako keď máte zápal v tele a biele krvinky sú v pohotovosti a snažia sa čo najskôr nepriateľa zlikvidovať. Preto sa často stáva, že celoročne stresom zaťažení ľudia dostanú na dovolenke infarkt, alebo vážne ochorejú. Odpočívajúci organizmus nie je v pohotovosti a dôsledky dlhotrvajúceho stresu sa prejavia s plnou silou práve keď človek odpočíva. Z toho vyplýva, že je veľmi dôležité, naučiť sa striedať napätie a výkonnosť s relaxom a odbúravaním stresu. U mužov so stresujúcim povolaním pomáha najmä šport - tenis, squash, plávanie, futbal, hokej a beh. U žien, ak nie sú vyslovene mužský dynamický typ sa viac odporúča oddychovať, pri prechádzkach, kúpeli, jóge, na kozmetike, či u kaderníčky. U mužov aj žien vynikajúco odbúrava stres dobré milovanie. Striedanie odpočinku s prácou nemôžeme odkladať na koniec týždňa. Ak si chceme zachovať fyzické aj duševné zdravie, musíme denne zharmonizovať náš organizmus. Pri dobrom hospodárení s časom je to naozaj jednoduché. A hlavne, aj správny životný štýl je otázka tréningu. Čím pravidelnejšie ho začnete trénovať, tým skôr a  tým lepšie výsledky dosiahnete a dovolenku neprežijete v nemocnici, ale v plnej sile a s radosťou. 

 


Diskusia k článku:

qoxfzu rjou qvjdxwzn gymsxab adipomh opukrfm kwobxaus
Neregistrovaný - mavupe yaikdwze, 22.8.2007 16:39, clkfwb(`na`)mail.com
Príspevok :
Autor :
E-mail :
Prispievate ako neregistrovaný používateľ. Prihlásiť sa môžete v ľavom stĺpci.
NAJČÍTANEJŠIE
 
REKLAMA
BIOTRUE banner 109 sutaz
 
REKLAMA
 
PARTNERI
Slovensky paraolypijsky vybor
 
NAJNOVŠIE
 
HĽADAŤ

v článkoch
v poradni
v katalógu
 
 
(c)2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. redakcia(`na`)lady.sk
Nezodpovedáme za obsah príspevkov pridaných zvonku!!!