lady.sk
AKLINIK B 468X60
  * 2024
  * 2023
  * 2022
  * 2021
  * 2020
  * 2019
  * 2018
  * 2017
  * 2016
  * 2015
  * 2014
  * 2013
  * 2012
  * 2011
  * 2010
  * 2009
  * 2008
  * 2007
  * 2006
  * 2005
  * 2004
  * 2003
  * 2002
       December
       November
       Október
       September
       August
       Júl
       Jún
       Máj
       Apríl
       Marec
       Február
       Január
  * 2001
  * 2000

 
Napíšte nám svoje otázky, pripomienky, návrhy, nápady, požiadavky na redakcia(`na`)lady.sk
 
PRIHLÁSENIE


  Zapamätať heslo

Nová registrácia
Zabudnuté heslo

Registráciou získavate ochranu mena v poradni a v komentároch k článkom.
 
PORADŇA

Dnes pribudlo:
0 tém, a 0 reakcií.
Včera pribudlo:
1 tém, a 1 reakcií.

 
Z ARCHÍVU
 
Piatok, 29. Marec, , Dnes oslavuje Miroslav
  KATALÓG Informácie    Pridať firmu 
Móda, módne odevy, bielizeň Obuv, kabelky Módne doplnky, klenotníctva Kozmetika, parfuméria Skrášľovacie salóny, služby, pobyty Zdravie, výživa
Keď tlačia, je zle, keď sa zobúvajú, ešte horšie

  Spracoval(a) : Kristína Farkašová
Dátum : 18.3.2002
späť
Späť

Poslať
 

Už naši prapredkovia zistili, že ak si zabalia chodidlá do niečoho mäkkého, teplého  a odolného, ich kroky sú ľahšie a bezbolestné. My dnes máme výhodu, že si môžeme vybrať ,,obaly na nohy“ podľa potreby a z nepreberného množstva vychádzkovej, športovej a elegantnej obuvi. Prosto,  máme sa fajn.
  
Ale prečo sa potom vôbec pozastavovať nad takou samozrejmosťou, akou sú topánky? Preto, lebo svetoví výrobcovia obuvi upozorňujú, že zákazníci si vyberajú topánky alebo športovú obuv veľmi často nesprávne.


Viete kupovať topánky?
Čo za hlúpu otázku, pomyslí si väčšina z vás. A pritom vybrať si správnu obuv vôbec nie je také jednoduché. Aj keď je výber topánok už naozaj veľký, ženy si často kúpia topánky buď pritesné alebo nepohodlné. Väčšina z nich to zistí až po príchode domov. Muži to majú v tomto smere omnoho jednoduchšie. Ich partnerkám ani neprekáža, keď prídu v teniskách aj na rande. Pokiaľ ide o športovú obuv, pri jej výbere majú väčšie problémy ženy. ,,Topánky a predovšetkým tenisky sú jednou z najdôležitejších súčastí starostlivosti o pohodlie človeka“,  uvádza sa v letáku istej známej zahraničnej obuvníckej spoločnosti. Preto sa budeme na nasledujúcich riadkoch venovať najmä športovej obuvi:
► Skôr, ako sa vyberiete do mesta, kúpiť si nové tenisky, mali by ste zvážiť, na aký účel budú slúžiť. Ak v nich chcete aktívne športovať, obuvnícke firmy upozorňujú, že v takomto prípade ich treba vyberať takmer ako zdravotnú obuv. Nohy sa v nich nesmú šmýkať a tenisky musia držať pevne na nohe a chrániť najmä členky.
► Pri kúpe tenisiek je okrem kvality materiálu, biomechaniky a iných vlastností  veľmi dôležitá aj ich váha. Neznamená to, že musíte so sebou do predajne nosiť váhu...Dôležité je, aby ste si vybrali taký pár, po ktorého obutí si uveličene poviete:  ,,Ani ich necítim!“
► Podľa odborníkov treba venovať pozornosť aj upevneniu tenisiek na nohách: šnúrky nezaväzujte prisilno a suché zipsy neuťahujte prituho. Môže sa totiž stať, že do chodidiel prestane prúdiť krv a onedlho pocítite nepríjemné mravenčenie.
► V radách svetových výrobcov zákazníkom sa takisto uvádza, že obuv treba vymieňať aspoň dvakrát za deň. Ak máte napríklad väčšinu dňa na nohách topánky na vysokých podpätkoch, aspoň po pracovnom čase a večer by ste mali nohám dopriať oddych  v pohodlnej obuvi.

P.S. Vedeli ste, že tenisky potrebujú najmenej 24 hodín na to, aby vyschli? Ak si ich obúvate denne, vždy budú dnu vlhké a vyhriate. A presne to je skvelé prostredie pre plesne. Štúdie dokonca dokázali, že v denne nosených teniskách sa zabývalo o 75% viac baktérií ako na toalete!


 


Diskusia k článku:

Príspevok :
Autor :
E-mail :
Prispievate ako neregistrovaný používateľ. Prihlásiť sa môžete v ľavom stĺpci.
NAJČÍTANEJŠIE
 
REKLAMA
BIOTRUE banner 109 sutaz
 
REKLAMA
 
PARTNERI
Slovensky paraolypijsky vybor
 
NAJNOVŠIE
 
HĽADAŤ

v článkoch
v poradni
v katalógu
 
 
(c)2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. redakcia(`na`)lady.sk
Nezodpovedáme za obsah príspevkov pridaných zvonku!!!