lady.sk
AKLINIK B 468X60
  * 2024
  * 2023
  * 2022
  * 2021
  * 2020
  * 2019
  * 2018
  * 2017
  * 2016
  * 2015
  * 2014
  * 2013
  * 2012
  * 2011
  * 2010
  * 2009
  * 2008
  * 2007
  * 2006
  * 2005
  * 2004
  * 2003
  * 2002
  * 2001
       December
       November
       Október
       September
       August
       Júl
       Jún
       Máj
       Apríl
       Marec
       Február
       Január
  * 2000

 
Napíšte nám svoje otázky, pripomienky, návrhy, nápady, požiadavky na redakcia(`na`)lady.sk
 
PRIHLÁSENIE


  Zapamätať heslo

Nová registrácia
Zabudnuté heslo

Registráciou získavate ochranu mena v poradni a v komentároch k článkom.
 
PORADŇA

Dnes pribudlo:
1 tém, a 0 reakcií.
Včera pribudlo:
1 tém, a 2 reakcií.

 
Z ARCHÍVU
 
Piatok, 19. Apríl, , Dnes oslavuje Jela
  KATALÓG Informácie    Pridať firmu 
Móda, módne odevy, bielizeň Obuv, kabelky Módne doplnky, klenotníctva Kozmetika, parfuméria Skrášľovacie salóny, služby, pobyty Zdravie, výživa
Dobré ráno, milá jar!

  Spracoval(a) : Jana Osuska
Dátum : 29.3.2001
späť
Späť

Poslať
 

To sa ale dobre začína!
Doprajte si dobrý štart do každého dňa. Nevyskakujte z postele ako srna. Ráno sa v posteli rozkošnícky ponaťahujte a do chuti sa vyzívajte – takto natankujete prvú dávku kyslíka. Ak si ešte poležiačky vymasírujete bruško krúživými pohybmi, až po oblasť solárneho pletenca, v celom tele budete cítiť príliv tepla a energie. A potom, šup, pod sprchu! Najskôr príjemne teplú, na uvoľnenie a rozohriatie svalov , potom zatnite zuby a teplý prúd zameňte za studený. Tento rozprúdi váš krvný obeh a okrem toho posilní vašu imunitu, oslabenú zimou. Vynikajúca pre pokožku je masáž špeciálnou masážnou žinkou alebo špongiou. Na záver sa nezabudnite natrieť pleťovým mliekom alebo nakrémovať!
Po osviežujúcej sprche by mali nasledovať zdravé raňajky, aby ste sa do dňa rozbehli plnou parou. Počas zimných mesiacov jedávame neraz príliš mastné a ťažké jedlá – čiže je najvyšší čas pre radikálnu zmenu.

Tanier plný zdravia
Čo keby ste pre zmenu vyskúšali raňajkovať ovocie a miešané ovsené vločky? Nielenže vynikajúco chutia, ale organizmu prostredníctvom nich dodáte potrebné vitamíny a vlákninu. Ak to so sebou myslíte naozaj dobre, aspoň na prechodný čas, sa vzdajte rannej kávičky aj čierneho čaju. Oboje viaže železo, ktoré telo teraz nevyhnutne potrebuje. Omnoho zdravšia je čerstvo vytlačená pomarančová šťava alebo šťava z jabĺk. Mlieko je síce tiež hodnotným nápojom, ale takisto sťažuje vstrebávanie železa a práve jeho nedostatok spôsobuje, že sa cítime „zvädnuté“ a nekonečne unavené.

Dávka svetla a kyslíka
Posilnené zdravými raňajkami sa môžeme postaviť zoči-voči nástrahám ďalšieho dňa a nastaviť tvár slnečnému svetlu a kyslíku. Mali by ste využiť každú príležitosť na svetelnú a vzdušnú „sprchu“. I keď nasledovná rada možno znie paradoxne, zaručene pomáha: aj keď sa cítite akokoľvek unavená a vyčerpaná, mali by ste do svojho denného plánu zaradiť aj pravidelný pohyb. Vôbec to nemusí byť výkonnostný šport, celkom postačí nenáročná gymnastika (ale aspoň trikrát týždenne, v ideálnom prípade, každý deň po pol hodinke). Stres účinne odbúravajú aj časté, krátke prechádzky, ktoré rozprúdia krvný obeh a osviežia dušu.
Ak cítite, že vaša vyčerpanosť nie je iba prechodná, ak vás okrem toho trápia aj bolesti svalstva a kĺbov, máte problémy so žalúdkom, črevami, ak nechcú prestať bolesti hlavy a nespavosť, potom je čas vybrať sa k lekárovi. Ale aj pri liečbe rôznych ochorení vám pozitívne myslenie a vyvážená strava pomôžu prekonať problémy čo najrýchlejšie.

Diskusia k článku:

Príspevok :
Autor :
E-mail :
Prispievate ako neregistrovaný používateľ. Prihlásiť sa môžete v ľavom stĺpci.
NAJČÍTANEJŠIE
 
REKLAMA
BIOTRUE banner 109 sutaz
 
REKLAMA
 
PARTNERI
Slovensky paraolypijsky vybor
 
NAJNOVŠIE
 
HĽADAŤ

v článkoch
v poradni
v katalógu
 
 
(c)2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. redakcia(`na`)lady.sk
Nezodpovedáme za obsah príspevkov pridaných zvonku!!!