lady.sk
AKLINIK B 468X60
  * 2024
  * 2023
  * 2022
  * 2021
  * 2020
  * 2019
  * 2018
  * 2017
  * 2016
  * 2015
  * 2014
  * 2013
  * 2012
  * 2011
  * 2010
  * 2009
  * 2008
  * 2007
  * 2006
  * 2005
  * 2004
  * 2003
  * 2002
  * 2001
       December
       November
       Október
       September
       August
       Júl
       Jún
       Máj
       Apríl
       Marec
       Február
       Január
  * 2000

 
Napíšte nám svoje otázky, pripomienky, návrhy, nápady, požiadavky na redakcia(`na`)lady.sk
 
PRIHLÁSENIE


  Zapamätať heslo

Nová registrácia
Zabudnuté heslo

Registráciou získavate ochranu mena v poradni a v komentároch k článkom.
 
PORADŇA

Dnes pribudlo:
1 tém, a 0 reakcií.
Včera pribudlo:
1 tém, a 1 reakcií.

 
Z ARCHÍVU
 
Piatok, 29. Marec, , Dnes oslavuje Miroslav
  KATALÓG Informácie    Pridať firmu 
Móda, módne odevy, bielizeň Obuv, kabelky Módne doplnky, klenotníctva Kozmetika, parfuméria Skrášľovacie salóny, služby, pobyty Zdravie, výživa
Sex, láska a zdravie v Amerike

  Spracoval(a) : Silvia Petrasova
Dátum : 12.3.2001
späť
Späť

Poslať
 

Psychológovia potom týchto ľudí ubezpečujú, že mnohí s takúto skúsenosť prežijú aj bez ujmy na zdraví. Len nevedia, ktorí to sú, lebo tí sa im do rúk nedostanú. Sexuálny styk s dospelou osobou, môže byť príčinou nadmernej sexuálnej aktivity alebo dokonca disfunkčného sexu v dospelosti. U žien, ktoré zažili sex ako deti, bola trojnásobne vyššia pravdepodobnosť, že budú mať počas života viac než desať sexuálnych partnerov a že začnú s pohlavným životom skôr než ženy, ktoré skúsenosť so sexom v detstve nemali. Takéto ženy boli zároveň dvakrát náchylnejšie infikovať sa počas svojho života nejakou pohlavnou chorobou a trojnásobne náchylnejšie k rôznym formám vysokej sexuálnej dysfunkcie. V prípade mužov, ktorí mali v detstve sex či už s dospelou osobou alebo s iným dieťaťom, sa vyskytla dvojnásobne vyššia pravdepodobnosť, že v dospelosti budú nešťastní, budú trpieť sexuálnymi poruchami a budú nespokojní so svojou partnerkou. Americkí sociológovia vyvodili svoje závery z prieskumu z roku 1992, na ktorom sa zúčastnilo 3432 respondentov vo veku medzi 18 až 50 rokov.

Bol to najrozsiahlejší a najpodrobnejší prieskum, aký sa zatiaľ na tému sex v Amerike uskutočnil. Na základe tohto prieskumu 46 percent žien malo sexuálnu skúsenosť pred 18. rokom života a 12 percent malo dieťa pred dosiahnutím dospelosti. Tridsaťjeden percent mužov a až 43 percent opýtaných žien sa priznalo aspoň k jednej sexuálnej poruche, pričom vek hral v tomto smere len minimálnu úlohu. Asi polovica opýtaných Američanov - 49 percent mužov a 54 percent žien - sa klasifikovala ako "spokojní monogamisti", pričom väčšina mužov z tejto skupiny má pohlavný styk raz za týždeň, zatiaľ čo ženy o niečo častejšie. Na druhej strane 15 percent respondentov opísalo seba ako "horlivého polygamistu" oddávajúceho sa sexu s mnohými partnermi, zatiaľ čo aj títo ich partneri mali veľa iných sexuálnych partnerov. Respondenti z tejto skupiny sa prejavili ako "nenásytní onanisti" hľadajúci sexuálne uspokojenie v striptízových kluboch, pornografických filmoch a zariadeniach poskytujúcich sexuálne služby. Najhoršie je, že z celého výskumu jasne vyplýva, že väčšina Američanov má sex maximálne raz do týždňa, ale často iba raz za dva mesiace a až jedna tretina dospelých ho má len niekoľkokrát za rok, prípadne vôbec nie.

Niekedy rozmýšľam, na čo sa hráme na našom kresťanskom Slovensku. Bordel nazývame erotický salón, o vernosti čítame viac v knihách , ako jej vidíme v skutočnom živote a o zlých skúsenostiach svorne mlčíme... A ako je to vlastne so sexom?. Skúste nám prezradiť, či ste na tom lepšie ako Američania. Na záver diskusie prinesieme seriál o sexe a rady Psychológa.

Diskusia k článku:

Príspevok :
Autor :
E-mail :
Prispievate ako neregistrovaný používateľ. Prihlásiť sa môžete v ľavom stĺpci.
NAJČÍTANEJŠIE
 
REKLAMA
BIOTRUE banner 109 sutaz
 
REKLAMA
 
PARTNERI
Slovensky paraolypijsky vybor
 
NAJNOVŠIE
 
HĽADAŤ

v článkoch
v poradni
v katalógu
 
 
(c)2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. redakcia(`na`)lady.sk
Nezodpovedáme za obsah príspevkov pridaných zvonku!!!